Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Kritikák
(Csak az enyém!)

Gitara2016. 12. 31. 18:48:44#3162


 Kedves Alkotók!

Köszönöm szépen, hogy olvashattam a történeteket! Egy élmény volt számomra. A két karakter személyísége, és párosítása nagyon passzolt egymáshoz^^ Egy kellemes karácsonyi hangultú művet alkotattok. Megannyi aranyosabb, édesebb részekkel megfűszerezve. Szépen kidolgoztátok a történetett. Az érzelmek uralták az eseményeket. Egy kellemes, meghitt, családias hangulata volt az egésznek. Teljesen átadtátok magatokat, és ezéltal minkett is a Karácsony meghittségének. Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de az hogy Karácsonykor nem alakulnak úgy a dolgok mint elterveztem, az megszokott. Ígyhát érdekes volt látni, hogy ezt az emelet tettétek bele, ezáltal közelebb került hozzám az írásotok. A bonyodalmak, és ehézségek is teljesen passzoltak a történetbe, és a vége, ahogy megtalálta Samuel a gyűrűt, és ahogy Dominick végül megkérte a kezét tökéletes volt!

Nagyon szépen köszönöm, hogy olvashattam!

Pontszám: 10/8


ef-chan2016. 12. 30. 00:33:45#3157


Kedves alkotók!

Utoljára de nem utolsó sorban ide is eljutottam. Hát... itt sem fogok kesztyűs kézzel bánni egyikőtökkel se x"D bocsi ˇˇ Nem azért írok majd le mindenfélét, mert én találtam fel a spanyolviaszt, vagy mert egy fikarcnyival is jobb sztorit tudnék írni (nem, nem tudnék, többek között azért sem nyaggattam ezzel a pályázatal most senkit, nem tudok nem angstot írni igazán mélyről jövően XD), sokkal inkább a szándékom, hogy olvasóként elmondjam, mi az, ami tetszett, mi az, ami zavart vagy egyenesen elvette a kedvem. 

First of all, a fogalmazási stílusotokkal semmi probléma nincs, sőt, némely szófordulatok még szellemesek is voltak, és pozitív értelemben megragadták a fantáziám, szórakoztatóak, viccesek, szellemesek voltak, persze előferdülnek kisebb hibák, kifelejtett mondatrészek, de kinél nem? :D (Határidő, tudom, az én legnagyobb ellenségem is ˇˇ) egyetlen dolog zavart ilyen szempontból. egy helyen - a kiruccanásra indulás előtti készülődésnél - Samuel "nő"-ként utal a saját édesanyjára, ami szerintem nem szerencsés, mert a nő elég személytelen, míg Samuelnek az anyukája nem az, az anyukája nem csak egy "nő", egy nőnemű valaki, hanem az, aki felnevelte, aki szerette, dédelgette stb. Nagyon pofán vágott olvasás közben, nem tudtam elmenni felette szó nélkül.
Maga az alapötlet lehetne aranyos, szeretem a slice of life-ot - ezt a másik hasonló műnél írtam is -, de valahogy nem volt varázsa a dolgoknak. Nem kellene, de a szülők fel-felbukkanása miatt az egész olyan szétszabdalt volt, olyan semmilyen, nem volt meg az a szikra, amiért én szeretem a slice oflife-ot minden sablonjával, minden egyszerűségével, minden komolyabb esemény nélküliségével együtt. (Mert tényleg, még a sablonosság miatt se haragudnék, ha meglenne a sodrás, az az apró varázs, amitől egy slice of life jó)

Ami még pluszban leölte az élményt, pontokba szedve: 

Samuel - hány éves? A legelejétől kezdve ezen törtem a fejem, és egyszerűen idegesített, hogy nem tudtam döntésre jutni, amiért nem is tudtam vele azonosulni, olyannyira nem, hogy sokszor idegesített az egész. Ha a viselkedését nézzük, komolyan, maximum egy 10 éves gyerek jut az eszembe az alaptermészetéről. Nyilván nem ennyi idős, a következő, amivel már csak durcásan egyeznék ki, hogy tini, olyan 16, de ez sem tűnik helyénvalónak, mert régóta együtt vannak Dommal, a szülei elfogadták őket, Dom megkéri a kezét, amire igent mond, egy 16 évesnél ezek vajmi kevés eséllyel történnének így. Eleve nem lehetnének olyan rég együtt, mert még ha korán is kezdik, akkor is max 2 éve kezdhette el a dolgot a srác. Viszont a szülők tuti nem lennének boldogok. Nagyon nem. Nem is azért, mert két fiú, mert léteznek laza szülők, de hogy nem néznék jó szemmel, hogy ilyen fiatalon már eljegyzés meg mi tök legyen, az fix. Idősebb? Kizárt, egy 20-onéves nem ilyen mértékben infantilis még akkor se, ha az. Innentől kezdve elidegenedtem a történettől, mert alapvetően nem vagyok oda a shotáért, így nem rajongom a gyerekesre butított felnőttekért, más vonatkozásban meg képtelen voltam tekinteni a karakterre. Pedig szerettem volna megérteni, belehelyezkedni a bőrébe és kedvelni. 

Dominick - egész végig azon gondolkodtam, hogy miért nem zavarja legalább kicsit az, hogy a szülők is ott vannak. Még akkor is, ha az előfeltevésem az volt, hogy mégiscsak még csak olyan 18 év körüliek lehetnek, a szülőkkel való közös "romantikus út" nem épp vonzó szerintem, mégsem éreztem minimális frusztráltságot se emiatt. Szeretem anyukám, de nem biztos, hogy örülnék annak, hogy ennyire ott van, mikor a párommal akarom tölteni az időm kiruccanva. (csak én nem vagyok híve a közös családi kiruccanásoknak ilyen témakörnél? :O) Erre fejel rá, amikor kikapcsolódás közben a munka jut eszébe, mint ami elől el lehet menekülni a kis városkába, már úgy éreztem, idősebbnek kell lennie, ő már egy dolgozó férfi - ezt még inkább aláhúzta az eljegyzés rész -, nem hiszem el, hogy épp a kiválasztottja szüleivel akarna lógni, hogy megkérhesse a párja kezét. Sokkal inkább tudnék elképzelni egy két személyes romantikus utat, amire összespórolta a pénzt.

Ez a feszülő ellentmondás másban is megnyilvánult.

A szexjelenet - a nappaliban induló csóknál meg voltam róla győződve, hogy legalább Samuel még szűz. Ahogy ott szemérmessé válik, visszakozik, ahogy úgy tűnik, visszautasítja Domot félénken, azt éreztem, hogy még nincsenek túl az elsőn. Ennek megfelelően azt gondoltam, hogy majd lesz valamikor egy pont, mikor jön a szikra, és megtörténik majd az első alkalom, és erre fog kimenni a játék. Ehhez képest kb 5 perccel később a történetben enélkül az előzetesen várt szikra nélkül megkezdődik egyfajta évődés, s mire magához a szexjelenethez jutunk, elfogy ez a szűziesség. A szex maga túl természetes, semmi nem zavarja meg - csak engem mint olvasót az a teljesen felesleges közjáték az énekesek beszűrődő énekével, ami keresztülvágja az előjáték minden ráhangoló jellegét -, ergo nem lehetett a legelső: akkor miért visszakozik az elején Sam? Most akkor mi van? 
Komolyan olyan érzésem volt, mintha nem tudtátok volna eldönteni, mi legyen velük, de mindenképp akartatok volna valami pornográfot is, mert az kell a "sikerhez". 
Szintén szomorú voltam, amiért a szexjelenet maga ukmukfuk össze volt csapva az előjátékhoz képest, számomra ez kb dugás kategóriába tolta át a szeretkezést. Az én hozzáállásom ehhez a kérdéshez, hogy ha elkezdjük részletezni, akkor legyen végig részletes, ha meg csak utalni akarunk, akkor utaljunk, a ti megoldásotok nekem pont a kettő közötti nem szerencsés volt - ízlés dolga, engem zavart ˇˇ' 

Dom "lánykérés" előtti tervei - voltak? Minden rosszindulat nélkül kérdezem, tényleg. Dom duzzog az asztalnál, miközben szidja gondolatban Jeremyt, hogy oda a szépen eltervezett eseménysora, de egy fél pillanatig sem éreztem semmi ilyet. Minden tök spontán volt addig, vagy épp Sam ötlete - ellógás ugye - , semmi tervezettség, max annyi, hogy hadd kajáljanak már egyedül, szülők nélkül végre. (A snowboardos dolog lett volna? Mert az kellemes időtöltés, elismerem, de nem érzem azt, hogy hű de fontos tervpont lenne egy eljegyzési ajándék előtti ráhangolódásra és nagy tervezést sem igényel. Számomra ezek a tervek is rejtély szinten maradtak, ahogy a romantikus pillanatok és elromlásuk se bukott ki nagyon hangulatilag)

Összességében - talán érezhető is - nem tetszett a mű. Sajnálatos módon nem sikerült benne semmit találnom, ami nekem szólt volna, amit magamhoz ölelhettem volna dédelgetőn, és szerethettem volna. (Ettől még köszönöm, hogy olvashattam, és remélem, ti élveztétek, mert a szerepjátéknál első körben mindig az a legfontosabb, hogy ti jól szórakozzatok, miközben írjátok. Ha ez megvolt, megbocsátom nektek,hogy nekem nem jött át :D) 

Pontszám: 4 (és rohadtul undorítóan gonosznak érzem miatta magam, bocsánat TwT )


Utóirat: a minap kaptam egy levelet, amelyben egy harmadik személy felhívja rá a figyelmem, hogy a fentebbi fejtegetésem sértőre és megalázóra sikerült, mi több, a zárása fellengzős, és bunkó. Szeretnék ezért bocsánatot kérni, mert egyáltalán nem volt vele ilyen szándékom, és törekedtem - ezek szerint tök sikertelenül - nem bántóan fogalmazni. Mielőtt bármelyikőtökben megfordulna, hogy a fentiek miatt ne írjon többet  (remélem, ilyen nem volt), TÉRDEN ÁLLVA KÖNYÖRGÖK, hogy ne tegye, ÍRJATOK, MERT JÓ A STÍLUSOTOK, TÉNYLEG NAGYON TETSZETŐSEN FOGALMAZTOK, csak a téma, amit most megfogalmaztatok, engem nem talált szíven, biztos vagyok benne a stílusotok alapján, hogy ha egy olyan témában írnátok, ami közelebb áll hozzám, innám minden szavatok. Különben is, látjátok, a többieknek tetszik, én meg egy kis senki vagyok (ráadásul még csak kiemelkedően se írok, és semmi különlegeset nem értem el életemben, tényleg tök jelentéktelen vagyok, egyetlen vélemény a sok közül, egy a fizikában elhanyagolható %-nyi olvasó), nem kell véresen komolyan venni, én csak próbáltam közvetíteni az érzéseim, amit olvasás közben átéltem, mert magamból kiindulva én hálás lennék egy ilyenért is, mert érdekelne, másoknak miért nem tetszik, amit írtam - pusztán ennyi volt a fenti sorokkal a célom, semmi több. Kérlek, ne haragudjatok rám emiatt, mert tényleg nem akartam sem kedvetek szegni, sem megsérteni egyikőtöket se, még kevésbé megutáltatni magam ,_, Szerkesztve ef-chan által @ 2016. 12. 30. 22:37:06

XenaRanger2016. 12. 29. 20:55:19#3155


Oké... hát, őszintén megmondom, hogy kifejezetten nagy küzdelem volt számomra végigolvasni. Nem a szerkesztettsége miatt, vagy mert hemzsegett a nyelvtani hibáktól, mert erről szó sincs. Jók voltak a leírások nagyon. Egyszerűen a yaoi-val nem vagyok kibékülve. Hihetetlenül taszít. De becsületesen végigküzdöttem magam rajta, és leszámítva a személyes ellenérzésemet, meg kell hogy mondjam, ott van a szeren.

Van egy rész a végén, amikor kimarad kb. két mondat, ami az előző reagban szerepelt, hát, erre odafigyelhettetek volna ( ez az a rész, mikor Jeremy magyarázza a két srác kapcsolatát a többieknek a sípályán). Meg a legelején volt kicsit nehéz a fonalat megtartani, amikor még csak a ház felé igyekszik Dom, és találkozik a kutyussal, na az a rész olyan agyfacsaró, hogy nagyon. Többször vissza kellett olvasnom, mire rájöttem, mi a jelen idő és mi a visszaemlékezés. 


Értékelésem: 10/7

Remélem a másik két novella közül egyik sem yaoi, mert akkor megőrülök!!


Szerkesztve XenaRanger által @ 2016. 12. 29. 20:56:22

Rauko2016. 12. 29. 14:07:38#3154


8/10, de messze ez a legjobb. 

Arandis2016. 12. 29. 12:40:57#3150


 Ez volt a legjobb a három közül. 

Így a pontszám amit ide adok kilenc.

Élveztem.


azariel2016. 12. 29. 12:36:42#3147


 10/10


Azami2016. 12. 21. 20:26:50#3141


 Kedves Alkotók!

Örömmel és ugyanazzal a lekesedéssel olvastam el harmadjára a művet, mint az első alkalommal. 
Megfogott a karakterek közötti különbözőség, mely akármilyen nagynak tűnik, úgy látszik a szakadék áthidalható. Megérintett, gyakran megmosolyogtatott, ami hol vidám, hol szomorkás mosoly volt. Nyelvtan, szerkezet, a történet felépítése és kidolgozása, a karakterek érzelmeinek erős, de megfontolt felvázolása remekül sikerült. Egyedül a szereplők és a környezet leírásában találtam hiányosságot, de ez csak annak tudható be, hogy nagyobb hangsújt fektettetek az érzelmekre. Mindenesetre, köszönöm, hogy olvashattam - többször is :) - élveztem, és még fogom is sokszor.
Pontom: 9

 

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).