Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...GY. I. K.

 

Gyakran Ismételt Kérdések

 

 

1.  Feltöltöttem a karakterem de nem kaptam visszajelzést. Ilyenkor mi van?

 

 • Ha a karaktered feltöltésre került, azt az egyik admin fogja engedélyezni. Ez beletelik pár órába. Ha 24 óra elteltével a karakter még nincs engedélyezve és sem emailt sem privát üzenetet nem kaptál akkor írj egy PÜ-t valamelyik szerkesztőnek!

 

 1. Foglalt a karakter amit szeretnék.

 

 • Ilyen esetben írj a tulajdonosának hogy kölcsönkérnéd azt tőle, erre vagy arra a játékra. (E-mail címre, Privát üzenetben vagy az üzenőfelon) Amennyiben az nem válaszol, írj valamelyik szerkesztőnek, aki elintézi neked a dolgot.

 

 1. Nem tudok képet feltölteni a karakterlapomhoz/bejegyzésemhez.

 

 • A kép feltöltése a karakterlapodhoz egy egyszerű linkeléses művelet. A szerkesztőben találsz egy kép beszúrása ikont. Itt meg kell adni a kép url-jét (ami a böngésződ felső sorában megjelenik http://... Vagy a képre kattanva tulajdonságok fülnél kimásolod az urlt). Ha a képed a gépeden van, fel kell azt tölteni egy képmegosztó oldalra (pl.: www.kepfeltöltés.hu) és feltöltés után onnan másolni be az urlt.
 • Bejegyzéshez soha se tölts fel széles képet, mert széthúzza az oldalt! Ha már beillesztetted is módosíthatod a méreteit, a lényeg hogy ne legyen 600 képpontnál szélesebb!

 

 1. Eltűnt a fanficem/bejegyzésem vége.

 

 • Valószínűleg túl hosszút írtál. A hibát jelentsd az egyik adminnak aki leszedi neked a hibás művet, majd több részletben töltsd fel újra.

 

 1. Találkoztam az egyik szerepjátékommal/fanficemmel egy másik oldalon.

 

 • Mindenképpen jelent a dolgot az egyik adminnek. Ha visszaélés jogtalan, és nem adtál engedélyt leszedetjük a műved. Ha ez nem történik meg az lopásnak minősül és mivel az oldal tartalma védett, feljelentést is vonhat maga után.

 

 1. Nem tudok bejelentkezni a felhaszálónevemmel és jelszavammal.

 

 • Ennek több oka is lehet. Ha nem szegtél meg semmilyen szabályt akkor vagy szerverhiba okozza a dolgot (ez legkésőbb 12-24 óra alatt megoldódik) vagy rossz jelszót, felhasználó nevet adtál meg. Javasoljuk hogy használd a jelszó emlékeztető funkciót.

  A szabályszegés a regisztáció törlésével jár. Ha újra regisztrálsz és folytatod a szabályszegést letiltunk téged, és akkor többet nem tudsz majd regisztrálni sem, ezért gondold meg mielőtt megtennéd.

 

 1. Kitehetem az oldal linkjét az oldalamra/blogomra?
 •  Természetesen. Viszont lehetőleg az oldal kezdőlapjára linkelj, ne az egyes szerepjátékokra, mert a direkt linkelgetés az oldal betöltését lassítja.

 

 1. Olyan mangából is játszhatok szerepet aminek nincsen anime változata?

 

 • Erre van a manga/PC/könyv szerep.  Itt mangahősökkel is játszhatsz, csak tüntesd fel hogy melyik mangából van a szereplőd.

 

 1. Nem jeleníti meg az avatarom az oldal.

 

 • Az avataroknak adott mérete van 100x100 pixel. Ha tied nem ekkora, az okozhat problémát ezért előtte ellenőrizd mielőtt feltöltöd.

     10.  Módosítottam egyik karakterem lapját, és inaktív lett a karakterem. Ez mit jelent?
 • Amikor módosítod a karaktered adatait, újra engedélyeznie kell az adminoknak. Erre azért van szükség, hogy ne legyen visszaélés vele.

     12.  Nem jelenik meg / hibásan jelenik meg az oldal. Mit tehetek ilyenkor?
 • Az oldalt nem minden böngésző jeleníti meg ugyanúgy. Mint ahogy a főoldalon is írtuk, a Firefox legújabb verzióját ajánljuk az oldal böngészéséhez, de ugyanúgy fut Internet Explorer 8-as és Opera 8.0-ás verziója alatt is. Ha te véletlenül más, vagy ezen böngészők régebbi verzóját használod, akkor lehetséges hogy nem úgy jelenik meg az oldal, ahogy kéne. (Érts ezalatt mindent, hogy nem jelenik meg a szerkesztő, nem jönnek elő a beépülő modulok, nem olyan a felbontás, a szín, amilyennek lennie kéne.) Ez esetben töltsd le az előbb felsorolt böngészők valamelyikét, és azokkal töltsd be újra az oldalt. 

       

     13.  Hogyan kapok helyszínt a játékhoz?

 • Játék megkezdése előtt előbb helyszínt kell kérned. Erre szolgál a kérések, kérdések modul. A helyszínkérésben benne kell lennie hogy milyen karakterek-nek kéred a helyszínt, és hogy kell-e rá 18-as karika (káromkodás, erőszak, stb. miatt). Illetve ha van egy mondatos ismertetőd a játékhoz, akkor azt is, és kiírjuk alá megjegyzésbe. (Pl.: A fáraó és a tündér története, Egy iskolásfiú kalandja egy yakuzával stb.)
     14. Karakterhalmozás?
 • Karakterhalmozásnak az minősül, amikor egyszerre 4 vagy annál több karaktert töltesz fel. Természetesen semmi baj nincs vele, ha azonnal játszani kezdesz velük, vagy már meg van beszélve hogy kivel és hol játszol. Ellenkező esetben a karaktered csak foglalja a helyet, és elveszi másoktól a lehetőséget hogy játsszanak vele. (Főleg igaz ez az animés karakterekre.)
 • Ezért ezúton kérek mindenkit hogy ne töltsön fel egyszerre sok karaktert!
 • Természetesen nem azt akarjuk, hogy ne legyen sok karakter az oldalon, ez nem áll szándékunkban, csak nagyon bosszantó ha olyan játékosok után kell nyomozgatni, akik megcsinálták a karakterüket és mégsem játszanak vele, viszont van aki szeretne.

   
15. Furcsa a bejegyzésem! Mitől lehet?

Néha furcsán jelenik meg a bejegyzés. Például: A szöveg eltolódik, összeolvad a másikkal, és nem tudod szerkeszteni, a szövegoszlop első pár betűje kilóg, a bekezdések eltolódnak... Stb.

Ez attól lehet, hogy nem megfelelően illeszted be a szöveget a feltöltéskor!

A helyes feltöltés:

Ha wordben, szöveges dokumentumban, Open Office-ban vagy bármilyen más szövegszerkesztőben írod meg a bejegyzésedet, és onnan töltöd fel, nem elég csak egyserűen bemásolni, mert ez okozza a hibát. A helyes beillesztés a következő:

A szövegszerkesztőben kijelölöd a szöveget, jobb kattintás, és másolás. Ez után feljössz az oldalra, megnyitod azt, hogy "Új Bejegyzés". Megjelenik a fehér szövegrész, és felette a szerkesztőléc.
Ennek a második sorában van két kicsi ikon, ezek a beillesztések.
Ebből érdemesebb azt használni, amelyiken a kis Word jel található. Erre kattiktva felugrik egy ablak. EBBE az ablakba kell beilleszteni a szöveget úgy, ahogy eddig tettétek! Jobb kattintás, beillesztés, esetleg a Crtl + V billentyűkombináció használata.

Ez után a "Rendben" gombra kettintva felkerül a szöveg a helyére, itt lehet formázni kedvetekre, és így feltölteni a bejegyzést. Ha így használod az oldalt, nem lesz gond!Egyéb kérés, kérdés esetén írhatsz az egyik adminnak Privát üzenetben, vagy a kérések, kérdések modulba!

      16. Valaki feltöltött egy karaktert az én karakterem nevével, képével. Mit tegyek?

Ha azt észleled hogy valaki feltöltött egy karaktert, amihez a te már meglévő karaktered képét használja, jelezd ezt a kérések kérdések modulban, és az egyik admin majd gondoskodik róla. Az adminok is emberek, így előfordulhat hogy elkerüli a figyelmüket egy hasonló vagy ugyanolyan kép, és engedélyezik a karaktert. Ilyen esetben mindenképpen megnézzük, mikor lett engedélyezve a te karaktered, és az övé, és annak a karakternek a gazdáját kérjük meg a kép lecserélésére, akinek nemrégiben, azaz újabban lett engedélyezve a karaktere.

Egyező nevek esetében, (mivel embereknek is lehet hasonló nevük) nem járunk el ilyen szigorúan. Itt is szintén a frissebb karakter gazdáját kérjük módosításra. Két pontosan egyező nevű karakter nem lehet, de hasonló vagy félig ugyanaz természetesen igen. Így hogyha ilyen adódik, megkérjük az illetőt hogy esetleg a vezetéknevet módosítsa, vagy tegyen a név mellé jelzős szerkezetet. Pl.: Gabriel, vagy Gabriel az úr arkangyala stb. Ezt ugyanúgy a kérések-kérdések modulban kéretik jelezni.

      17. Fényképszerű karakter?

Mint ahogy az oldal szabályzata is írja, a Harry Potter szerepjátékon kívül tilos a fényképek, vagy fényképszerű karakterképek használata. Ebbe a kategóriába tartoznak a fotomanipulált képek is. Hogy a karakterkép mennyire fényképszerű, és engedélyezhető-e így még a karakter, az admingárda dönti el közösen, szavazással. Ez nem önkényes döntés, tehát akinek úgy ítéljük, hogy túlságosan fotó szerű a képe, arra sem pikkelünk, egyszerűen többen így ítéltük meg. Épp ezért, mivel ezekben a kérdésekben nem egy-egy admin önállóan dönt, ezeknek a karaktereknek az engedélyezése, picit tovább tarthat. (Mivel nem tartózkodik minden admin az oldalon egyszerre.) Viszont 1 napon belül általában ez is meg szokott történni. Így aki ilyen karaktert töltött fel, kérjük számoljon ezzel.

     18. Hogyan tudom megkeresni egy karakterkép forrását, ha kíváncsi vagyok az alkotó többi művére?

A google képkeresőt használva utánanézel, hogy milyen oldalakon szerepel az említett kép. Feltehetőleg közöttük lesz az alkotó galériája.

Ha a google képkereső nem ad ki használható találatot, és a képen nincs feltüntetve az alkotó neve/ a galéria elérhetősége, akkor megkérdezheted a karakter tulajdonosát, hogy hol találta a képet. Bizonyára szívesen segít, hogy megtaláld.

19. Megsértették a szerzői jogomat. Mit tegyek?

Szerzőijog-bitorlással kapcsolatos értesítés benyújtásához írásban kell felvenned velünk a kapcsolatot, és meg kell adnod a következő adatokat, ebben a formátumban:

1. Csatolj egy nyilatkozatot, amelyben leírod, hogy rátaláltál egy olyan tartalomra az animeszerepjatek.hu-n, amely vélhetően sérti a szerzői jogaidat (például: "Ezúton megerősítem, hogy véleményem szerint az alább azonosított ... sérti a szerzői jogaimat").
2. Mondd el, melyik országban érvényesek szerzői jogaid.
3. Küldd el nekünk a szóban forgó tartalom címét és teljes URL-jét.
4. Írd le, hogy a tartalom hogyan sérti meg a szerzői jogaidat (például a szöveg másolt, a teljes karakterlap vagy kép a sajátod másolata stb.)
5. Azonosítsd az Általad birtokolt, szerzői joggal rendelkező mű típusát (pl. novella, könyv, kép, stb.) és részleteit (pl. cím, kiadó, dátum stb.), és hogy miért gondolod úgy, hogy szerzői jogaidat megsértették. Ha ezek az információk elérhetőek az interneten, sokat segít, ha elküldöd a linket.
6. Adj meg valamilyen elérhetőséget, hogy kapcsolatba tudjunk lépni Veled (az e-mail cím a legjobb).
7. Adj meg valamilyen elérhetőséget, amelyet továbbadhatunk a szóban forgó mű feltöltőjének, így ő közvetlenül kapcsolatba léphet Veled a panasz közvetlen megoldása érdekében (az e-mail cím a legjobb).
8. Foglald bele a következő nyilatkozatot: "Jóhiszemű meggyőződésem szerint a fent leírt szerzői joggal védett mű használatát nem engedélyezte a szerzői jog tulajdonosa (vagy egy olyan harmadik fél, akit törvényesen felhatalmaztak, hogy így tegyen a szerzőijog-tulajdonos nevében) és a törvény sem teszi lehetővé ezt".
Kijelentem, hogy az értesítőben található információk pontosak, én vagyok a szerzői jog tulajdonosa, vagy kizárólagos jogom van eljárni a szerzői joggal kapcsolatos eljárásokban.
9. Írd alá az értesítést. Ha e-mailben küldöd el az értesítést, akkor az aláírás beolvasott képét vagy egy érvényes elektronikus aláírást is elfogadunk.
10. Kérelmed feldolgozásának gyorsítása érdekében az írásos értesítőt küldd el a foszerkeszto@animeszerepjatek.hu címre.

A feldolgozás időbe telik, és ha a sérelmet valósnak ítéljük, az érintett tartalom törlésre kerül. A felhasználó többszörös jogsértő magatartása esetén felhasználói fiókja is törlésre kerül. 

Győződj meg róla, hogy az animeszerepjáték.hu-n látott tartalom valóban sérti-e a szerzői jogaidat. Ne feledd, hogy hátrányos jogi következményekkel járhat az országodban, ha ennek a folyamatnak a segítségével hamisan vagy rosszhiszeműen szerzőijog-bitorlással vádolsz meg valakit. Ne nyújts be hamis követeléseket!
Ne feledd, hogy a jogi értesítőben megadott információkat továbbíthatják annak a személynek, aki a vélhetően jogsértő tartalmat szolgáltatta.
A letiltott tartalom helyett a követeléssel élő fél adatait jelenítjük meg a webhelyen.
 

***

 

 

Ezen GYIK még nem teljes. Amennyiben bármi más egyéb problémád, kérdésed lenne, írj az oldal valamelyik adminjának, és segítünk.

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).