Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Kritikák
(Fekete vagy Fehér)

Gitara2016. 12. 31. 18:45:27#3161


 Kedves Alkotók!

Köszönöm szépen a kemény munkátokat, és azt hogy olvashattam az írásotokat! Számomra meglepő volt a történet, amit kigondoltatok. Nem számítottam ilyen karácsonyi történetre, többször sikerült megdöbbentenetek, hol a drog beemelésével, a karakterek cselekedeteivel, de amin a legjobban meglepődtem, amikor a kislány mellett megjelent egy kecske. Jót nevettem a kecske karácsonyi felforulás okozásán. A történet szép volt, a maga szívfacsaró-elgondolkoztató módján. Hiányoltam a részletesebb leíró részeket, a méyebb elgondolkoztató részeket, az érzések bővebb kifejtését és a kidolgozottabb átmeneteket, váltásokat, mert néha elesztem egy-egy résznél a fonalat. Eleinte tetszett, hogy a címet be akartátok építeni a történetbe, de egy idő után már nagyon eröltetettnek éreztem. Az az ötlet, hogy a kislány szemszögéből is belepillanthattunk a történetbe, nagyon ötletes volt. A történethez nagyon illett a lezárás, nagyon csalódtam volna, ha nem valami ilyesmi lett volna a végkifejlett, ez így volt tökéletes.
Mégegyszer köszönöm neketek ezt a történetet, nem felejem!

Pontszám:10/6


Rauko2016. 12. 29. 14:06:13#3153


 3/10 
Párbeszédek, furcsa karakterjellemek miatt. De inkább a párbeszédek. 

Arandis2016. 12. 29. 12:42:51#3152


A pontszám amit ide adok négy.

azariel2016. 12. 29. 12:37:23#3148


5/10 

ef-chan2016. 12. 28. 22:48:05#3146


 Kedves alkotók!

Alapvetően szeretem a slice of life jellegű írásokat, így jól indultatok. Viszont kezdésnek meg kell jegyezzem, hogy személy szerint én totál feleslegesnek tartottam a bevezetőben azt a halom közhelyet a karácsonnyal kapcsolatban, anélkül is megindult volna a történet, nekem nagyon ez ide felesleges érzésem volt tőle.
Amúgy mind a ketten kellemesen fogalmaztok, olvastatja magát, kusza mondatokba nem futottam bele, ilyen szempontból teljesen okés kis mű. Ami nekem kissé rendhagyó volt, bár tény, hogy folyamatos, egy huzamban olvasás szempontjából kellemesebb, hogy nem voltak klasszikus átírások, - ez sem nem hiba, sem nem semmi, csak megjegyeztem X"D (amikor a kritikaíró sem tudja, mit akar a kritikájában, sebaj XD csak fecsegek összevissza, rá se rántsatok xD) Viszont többször volt olyan érzésem, mintha Tony vinné a történetet, Aaron karaktere meg csak színesítené a kiesett időt, ha ezzel az volt a célotok, hogy még inkább kifejezzétek, mennyire eltávolodik a karácsony-konfliktus miatt a két karakter egymástól, akkor abszolút sikerült, de bizonyos helyeken kifejezetten úgy éreztem, nem ez volt a cél, hanem inkább olyan hatása volt, például a karácsonyfadíszítős résznek, mintha nem is egymásnak írtatok volna, hanem meg lett volna beszélve, hogy kb erről szól a dolog, és egymástól függetlenül firkáltatok volna, amit végül összevágtatok, furán jött ki az, hogy az egyik reagban nincs nyoma annak a momentnek, ami a másik válaszreag javát lényegében elfoglalja, pedig mind a két karakter tevőleges résztvevője a momentumnak.

Aaron:
Egy másik sztorinál már írtam ezt a "vádat", de itt is ez volt az érzésem, nekem Aaron karatere túlságosan nőies volt sokszor. Illetve miért csak most erőlködik ennyire?
 Okés, hogy amikor megismerkedünk valakivel, nem merünk rögtön az életébe mászni ennyire, de 5 éve együtt vannak. 5 éve nyeli a karácsonyi hisztiket. Meginog a kapcsolatában is, mert tulajdonképp minimálisan elcsábul egy másfajta kapcsolat felé Andy okán. Mi viszi rá mégis, hogy most merje meglépni ezt, mikor cseppet sem éreztem az elejéből azt, hogy biztos lenne a kapcsolatukban, és hogy Tony ezt majd elnézni neki és lenyel mindent a kedvéért? 

Tony: 
Nem teljesen értettem a megalkuvásait a karakternek. 5 év alatt nem tudta Aaron semmire rávenni, még azt is elnézte inkább neki, hogy elhúzzon máshova karácsonyozni, most meg fát díszít? Teljesen mogorva állandóan, belerúg a szerelmébe is, de aztán mégsem hajítja ki az egész családot, akikről hallani sem akar? Nem igazán éreztem ennek az érzelmi okát - tudom, kevés idő, kevés karakterszám, nem lehet úgy kidolgozni, de én vagyok a kukacos olvasó, akinek ez így piszkálta a csőrét, és nem tudtam teljesen azonosulva megérteni az okot. Főleg, mert utána meg úgy robban, hogy annak megint semmi előjele, nincs meg hirtelen az az irritáltság számomra (mondjuk megjegyzem, olvasóként könnyebb "pofázni", mint mikor írok, szóval szerintem még csúnyább hibákat is képes vagyok elkövetni, nem azért mondom, mert jobban tudnám x"D)Aztán meg a gyűrűs jelenet. Miért most? Mert érezte, hogy elvetette a sulykot? Csak mert volt rá utalás, hogy akarta, de a veszekedés miatt nem volt megfelelő az időpont. (amúgy az is érdekelne, de ez nem hiba, csak úgy érdekelne, mit gondol erről a karakter, hogy ha annyira rosszak voltak a karácsonyai gyerekként, nem mozdított meg benne semmit, hogy most ott egy gyerek, akinek pont ő teszi olyan pokollá a karácsonyát, mint amilyen a sajátja volt mindig. - azért az már valahol jó, hogy érdekelnének a karakterek xD Mert valahol csak felpiszkálták az érdeklődésem xD)


Anne: 

A legfontosabb: Olyan cuki, megzabálom *-*  A legédesebb volt az egész történetben, olyan... ahh, nem találok rá jobb szót, mint hogy cuki XD Abszolút favoritom lett a történetben x3 Kis apróság vele kapcsolatban "még hó csatázunk is, persze hagy nyerni – ám én ekkor még ezt nem tudom, csak azt, hogy nagyon-nagyon ügyes vagyok!" -> nem tenném bele ezt a kizökkentő megjegyzést, mármint hogy hagy nyerni, amit én még nem tudok, kiesik az elbeszélő a kislány szemszögéből, amit végig szépen vezet, teljesen elfér, és nem torzít a valóságon, ha a kislány lazán úgy gondolja, hogy ő nagyon ügyes, és semmi megjegyzés nem esik arról, hogy hagyták nyerni, az az apróság oda nem kell. Ő nyert, mert ügyes, pont. Az Epilógust sem tettem volna bele, nekem az olyan magyarázom a bizonyítványom, érdekes lehet a mondandója, ha már a műről beszélgetés közben hangzik el, de így olyan ezt akartuk mondani, ha nem értetted volna, jellegű lesz, amivel elveszitek az olvasótól a gondokodást - legalábbis bennem pont ellenkező hatást ért el, mint ami a szándékotok volt, elgondolkodás helyett hümmentve tudomásul vettem, hogy ez volt a cél, ok.

Amúgy a sok kukacoskodás ellenére alapvetően tetszett a mű. Sok mindent megmozgatott érzelmi szinten, és biztos gondolkodnék is rajta, ha nem nyújtanátok tálcán a megoldást a végén, de alapvetően tudtam haragudni Tonyra, tudtam a fejem a falba verni Aaron miatt, Anne meg, hát love, Andy kis lelki simisimis, a fodrász csajszi tényleg olyan anyáskodó, forgatom a szemem, de nem tudok rá haragudni aranyosság, szóval alapvetően megérintett a történet a maga apróságaival, érdemes volt elolvasni.
Mivel titeket olvastalak másodiknak, az első olvasottamhoz mérten igazítom a pontokat, ami egy picivel jobban beszippantott, ezért most nektek 8 pontot adok. Köszönöm, hogy elolvashattam a művet. 

 Azami2016. 12. 21. 20:57:17#3142


 Kedves Alkotók!

Nem is tudom, hol kezdjem. Amikor az ember egy karácsonyi pályázatra íródott történetbe kezd bele, nem számít drogra, kecskére, és még arra számtalan dologra, ami megjelent a műben. Ennek ellenére ámulattal olvastam a sorokat. Ebbe az apró műbe annyi minden volt beletéve, hogy nem győztem kapkodni a fejem. Több mellékszereplőt viszont jobban kedveltem, mint a főszereplőket. Ez nagyon sajnálatos. Aaron karaktere az őrületbe kergetett, nyávogásaival, és azzal a fene nagy szerelmével :) Ettől függetlenül a történet sokszínűsége hétköznapin nem hétköznapi eseményeivel felvitte a csúcsra a mesét, még úgy is hogy számomra Aaron hátráltatta a történetet. Meglepően Tony karaktere már nem bosszantott. Tipikus romboló alak, de ennek ellenére őt is jobban kedveltem párjánál. A kecske nagyon jóóóó ötlet :) A drog, számomra kevésbé. A nyelvtan, a  remek leírások, a szereplők alapos kidolgozása, a történet felépítése  nagyon jól sikerült. Köszönöm, hogy olvashattam.
Pontom: 8

 


Szerkesztve Azami által @ 2016. 12. 21. 21:04:00

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).