Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: és még 1 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Helsinki (kitalált)
Kategória: Hetalia Axis Powers
Feltöltő: ChibiHitomi

Kor: 462

Külső leírás: Alacsony, vékony fiú, akinek puha, világosszőke haja mindig szerteszét áll, ezért sokszor különböző sapkákkal takargatja. Zöld szemei mindenkire kedvesen csillognak. Arcáról mindent le lehet olvasni, ha vidám, ha épp szomorú, vagy akár dühös. Inkább kényelmes, mint divatos ruhákat részesíti előnyben. Hajlamos elhanyagolni kinézetét, de többnyire mindig megfelelően öltözködik.

Jellem: Ő egy nyitott könyv. Eltöltesz vele tíz percet és már úgy érzed ismered. Egy örökvidám srác, akit nem lehet lelőni. Be nem áll a szája. Ám, ha egyedül van, hajlamos depresszióba esni. Szeret futni és sportolni, ezért minden alkalmat megragad az ilyen események szervezésére. Kitartó, amit a fejébe vesz, azt legjobb tudása szerint igyekszik véghez vinni. Szeret másokon segíteni, főleg a hozzá közelállónknak. Sokáig elviselni sok mindent, de ha egyszer elszakad az a bizonyos cérna, akkor egy életre megjegyezni és kevés az esély, hogy újra megbékél. Bár többnyire kötelességtudó, néha hajlamos elsumákolni munkáját és hobbijaival törődni. Kissé felelőtlen.

Élettörténet: I. Gusztáv (svéd király) 1550-ben alapította a Vantaa folyó torkolatánál, a rivális Hanza-várost, Tallinnt ellensúlyozandó. A város alapítás nem volt túl sikeres, mert a várost sokáig harcok, betegségek és szegénység sújtotta. Amikor a Svéd Királyság elfoglalta Észak-Észtországot Tallinn-nal együtt, Helsinki jelentéktelenné vált. 1643-ban a város délebbre, a jelenlegi helyére települt, így biztonságosabb és kényelmesebb kikötőt biztosítva a hajóknak. A Balti-régió kereskedelme azonban továbbra is elkerülte. A környék svéd-orosz, német-balti háborúi miatt Helsinki stratégiailag fontos ponttá vált. A svédek és az oroszok többször elfoglalták egymástól a várost, 1748-ban végül a svédek elkezdtek építeni egy erődöt a Helsinki előtti tengerparton. Az erőd-sziget megépítése javított a város megítélésén, ám Helsinki a finn háború végéig nem kezdett el fejlődni. 1809-ben Finnországot a győztes Oroszországhoz csatolták, mint független Finn Nagyhercegséget. 1812-ben , hogy a svéd befolyást csökkentse, I. Sándor (orosz cár) Turku helyett Helsinkit tette meg a Finn Nagyhercegség fővárosául. A belvárost - Szentpétervár alapján - neoklasszicista stílusban építették újjá. 1827-ben Helsinkibe költözött a Turkui Egyetem, így megalapítva a Helsinki Egyetemet. Amikor Finnország 1917-ben elnyerte függetlenségét, Helsinki maradt a főváros. A függetlenség kikiáltását polgárháború követte, a kormánynak menekülnie kellett a fővárosból. 1918-ban a kormánycsapatok győzedelmeskedtek. A második világháború alatt a Szovjetunió többször bombázta a várost, de az szerencsére kevés kárt szenvedett. 1962-ben, a nagyhatalmak között folyó hidegháború ellenére itt rendezték meg a nyolcadik Világifjúsági Találkozót. A következő időszakban Helsinki gyors ütemben fejlődött. Az 1970-es években a Helsinki régió lakosainak száma megháromszorozódott, így 1990-es évekre az Európai Unió egyik leggyorsabban fejlődő települése lett.

Hobby: sétálás, futás, fényképezés

Foglalkozás: Finnország fővárosa

Extrák: Június 12-én van a születésnapja | Utálja Tallinnt, nincs különösbben jóban Oroszországgal, de Szentpétervárral igen | Remekül szót ért Finnországgal | Imádja Hanatamagot, és szeretne egy saját kutyát, de fél, hogy nem gondozná rendesen

Képinfo: http://

Engedélyezve: 2012. 08. 27.
2012. 09. 01.

Módosítva: 2012. 09. 01. 08:00:05
Módosította: ChibiHitomi

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).