Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

OLCSÓ, gyors, és megbízható honlapszerkesztés. Mely a megbízó minden igényét kielégíti. Tárhely, és Domain regisztráció helyben!

További linkek...
 
 
Használati útmutató és Szabályzat az oldalhoz
 
 
 
 
 
Kérlek olvasd el figyelmesen mielőtt belekezdesz a játékba, mert a Szabályzat megszegéséért először figyelmeztetés, majd TÖRLÉS jár! 
 
 
 
 
Mivan? Korhatáros anime szerepjáték? Az meg mi?
 
 
·         Üdvözlünk az oldalon, nagyon örülünk hogy ide vetett téged a sors!
·         Amint látod Magyarország első hivatalos korhatáros anime szerepjáték oldalán jársz. Mit is jelent ez?
·         Játszatsz kedvedre akármilyen játékot, szabadjára engedheted a fantáziádat!
·         Nálunk nem tilosak korhatáros játékok, helyszínek, a szereplők viselkedését sem korlátozzuk semmilyen téren.
·         A szerepjáték mint olyan, nagyon régóta meglévő időtöltés/játékforma, amivel beleélheted magad különböző emberek, lények, anime és filmszereplők szerepébe és ezáltal új dolgokat, szituációkat ismerhetsz meg.
·         Ehhez nincs szükséged különösebb tehetségre, csak egy kis fantáziára!
·         Kedvet kaptál? Olvass tovább hogyan kezdj neki!
·         Az oldal főleg fanfiction íróknak és amatőr íróknak készült, ezért más mint a legtöbb szerepjátékos oldal. Szívesen látunk viszont kezdő írókat is, bárkit, akinek megvan a lekesedése és a kedve hozzá hogy játsszon.
  
 
 
 
Hogyan kezdj hozzá? 
 
 
·         Mielőtt játszani kezdenél...először olvass bele pár játékba.
·         Megtetszett? Akkor mindenek előtt regisztráld magad az oldalon, így használhatod az oldalt összes funkciójával együtt, így tölthetsz fel karaktert, fanficet, fanartot és kaphatsz hírt a frissítésekről, újdonságokról!
·         Ha eldöntötted milyen szerepbe vágnál bele, először nézd végig az oda feltöltött karaktereket.
·         Ha már létezik a karakter ------> elkérheted a tulajdonosától, így ideiglenesen te is használhatod azt. (Írj a tulajdonosnak Privát üzenetet, vagy keresd meg a játékostárs keresés modulban/az üzenőfalon, vagy írj levelet az e-mail címére. Ezután a karakter adatlapján, az extrák részletbe beírja, hogy te is játszol a karakterrel, és kérhetsz helyszínt.) Ha nem tudod elkérni valamilyen okból, akkor te is felregisztrálhatod azt a karaktert, csak arra figyelj oda, hogy a képe különbözzön a fentlévőétől, és ne másold le senki karakterlapját, hanem légy kreatív és írd meg te magad, a saját szavaiddal. Ha már befejezted a játékot és nincs szükséged erre a karakterre, kérjük töröld azt. (Nem kötelező, de egy idő után zavaró lenne 30 Naruto az oldalon, reméljük megérted.) 
Ez az eljárás vonatkozik minden olyan játékra, amelynél mások által kitalált szereplőkkel lehet játszani, tehát: animés játékok, Harry Potter, manga-PC-könyv.
 • Ha nincs olyan karakter -----> akkor feltöltheted az adatlapját.
 
 
 
 
 
Karakter készítés! 
 
 
·         Mivel az oldalon sokféle szerepjáték van, így ezt is figyelembe kell venned a karakter készítésnél.
·   A teljes karakterlapot E/3, avagy egyes szám harmadik személy (Ő) szemszögből kell megírnod. 
·         Ha animés karaktert készítesz, akkor a karakter lapnak tükröznie kell a karakter kinézetét és ha jellemben el is térsz... az anime beli figurától igyekezz ne nagyon eltérni. Képet is mellékelj, 1-et!
·         Anime szereplő nem regisztrálható yaoiba, yuriba és fantasy játékba, csak a saját animés szerepjáték topikjába.
·         A Yaoi-Yuri szerepnél emberi karaktereket kell alkotnod, akiknek a jellemét, külsejét, és munkáját és hobbiját is írd le a karaktered jellemzésébe. Lehetőleg próbáld úgy írni ki lehessen találni karaktered a domináns, vagy a passzív fél (yaoinál --> seme, illetva uke, yurinál --> a domina illetve a passzív ^^) Képet is mellékelned kell hozzá, ami ne legyen túl nagy (maximum 800 képpont/pixel srtemzéles), mert széthúzza az oldalt. (Ezekben a szerepjátékokban ne készíts természetfeletti karaktert, ne legyen vörös szeme, lila haja..stb.)
 Egyéb animés szerepjátéknál (ahol olyan animékből játszhatsz amiknek nincsen külön profilja) feltétlenül tüntesd fel az animét amiből a karaktered készült. Erre is ugyanaz vonatkozik mint az animés szerepjátékra.
·         Fantasy szerepjáték. Itt szabadon engedheted a fantáziád. Itt játszhatsz yaoi, yuri szerepet, vagy sima szerepjátékot. Lehetsz vámpírral, emberrel, neko-val, tündérrel, angyallal, vagy bármi mással amit elképzelsz (csak mellékeld a faj leírását ha te alkotsz egy sajátot). Ennél a szerepjátéknál nem számít ha szarva van a karakterednek... lehet lila haja... sárga szeme, stb. Képet itt is mellékelj és ami fontos... a leírás és a kép sehol se térjen el egymástól. Mielőtt feltöltöd a karaktert, nézd végig nem használja-e már valaki azt a képet, mert ha igen, a karaktered vissza fogjuk dobni, és nem engedélyezzük.
·         Manga, PC és Könyv szerepjátéknál PC és PS-es játékokból, mangákból játszhatsz karakterekkel. Mindenképpen tüntesd fel viszont az extráknál hogy milyen játékból, mangából van a karaktered.
·         Mary Sue... azaz a kitalált karakterek. Ha animéből akarsz magadnak partnert a karakteredhez, vagy csak abba a világba akarod tenni a kitalált karaktered, akkor ez a te játékformád. Játszhatsz saját kitalált ninjával a Naruto-ban, vagy lehet szamuráj lányod a Kenshinből, holott abban ilyen nincs, de ez itt nem baj. Engedd szabadjára fantáziád!
·         Egyéb anime részlegben az extrákhoz írd oda mely animéről van szó.
·         Ha kitalált karaktert akarsz egy animés játékban, a neve mellé zárójelben tüntesd fel hogy kitalált.
·         Egyszerre ne tölts fel sok karaktert, ne halmozd őket (egy nap, maximum 4 új karakter tölthető fel). Ezzel másokkal is kiszúrsz, és csak feleslegesen foglalsz le olyan karaktereket, amelyekkel mások is szeretnének játszani. 
·         A karakter képén csak egy szereplő lehet. Sem páros, sem csoportkép nem fogadható el. Ez minden karakterre vonatkozik! Az ikrekre is! (Ez annyit takar, hogy egy olyan szereplő lehet a képen, akinek látszik az arca. A többit el kell homályosítani/kitakarni.)
! Az aktuális nemzetközi politikai helyzet függvényében a társadalmakat, népcsoportokat bántóan megjelenítő karaktereket és játékokat töröljük, nem engedélyezzük.
 
  
 
 Egy helyesen elkészített karakterlap tartalma!
 
·         Név (Lehetőleg vezeték és keresztnév, de ha valamelyik nem ismert, nem probléma. Nickneveket ne adj a karakterednek, ne legyen kiscsaj, sexicica, kaito11 meg ilyesmik! Hogy japánul vagy európai módszerrel írod le a nevek sorrendjét az mindegy! Ne használj magyar személynevet! Mivel Magyarországon élünk, magyar nyelven játszunk szerepjátékot, ezért ez azért nem a legmegfelelőbb, mert nagyon könnyen használhatsz olyan nevet, ami létezik, véletlenül egy másik játékostárs valódi neve lehet. Sokaknak ez sértő lehet, főleg ha olyan szekcióba kerül az a karakter, amit ő nem szeret. Ha véletlenül külföldi név egyezik egy létező személyével, az nem baj, hisz ők nem valószínű, hogy itt olvasgatnak. Viszont külföldi hírességek nevét tilos használni! ) Ugyanígy nem használhatod anime,manga,könyv vagy filmszereplő nevét, mert azokat csak eredeti karakterként lehet feltölteni.
·         Életkor, (Ha nem adod meg évre pontosan, vagy az animéből nem derül ki, akkor csak körülbelüli értéket írj!) A karaktered nem lehet 16 év alatti, pedofil-szerű játék tilos.
·         Foglalkozás, (Ne írj ilyeneket hogy: semmittevő, életművész stb! Ha nincs neki, akkor azt írd! Fantasynál a démon, vámpír stb. nem foglalkozás!)
·         Kinézet (Ez egyik fajta szerepjátékban sem térhet el a mellékelt képtől! Ha ott fekete haja van, nem írhatsz szőkét.. ez egyértelmű. Itt kitérhetsz a magasságra, testfelépítésre, szem, haj színére, és az öltözködési stílusára.)
·         Jellem/Belső tulajdonságok, (Itt jellemezd a karaktered pár mondatban! Felsorolásszerűen is írhatsz tulajdonságokat, de azért inkább igyekezz összefüggő mondatokat alkotni, esetenként meg is magyarázni a tulajdonságot, ha olyat írsz ami ritka, kevésbé ismert, vagy nem egyértelmű, esetleg ki akarsz térni arra miért ilyen a jelleme a karakterednek.)
·         Élettörténet (Életkortól függően, írj pár mondatot a karaktered eddigi pályafutásáról. Egy fiatal, 10-12 évesnél ez egyértelműen rövidebb lehet mint egy 30 évesnél. Animés szerepnél természetesen ez a rész adott, itt az anime beli élettörténetet foglald össze röviden!)
·         Hobbi (Röviden: mit szeret csinálni szabadidejében a karaktered! Animés szerepnél ez szintén adott, máshol azt írsz, amit szeretnél!
·         Kedvencek (Itt érdekességként megemlítheted karaktered kedvenc ételét, italát, kedvenc helyét, zenei stílusát stb. Szintén ide, de az Élettörténet részhez is írhatod ha van valamilyen háziállata.)
·         Kép/Képek (Minimum egy. Mérete ne legyen túl nagy, képeid maximális szélessége ne haladja meg a 800 képpontot/pixelt! Minimum 300 x 300 legyen! Ha több jó képed is van, azt bármelyik szerepjáték bejegyzésbe belinkelheted, csak a méretre figyelj, hogy ne húzza szét az oldalt.) A karakter képe nem lehet élő embert ábrázoló kép, azaz fénykép, vagy annak látszó kép, kivéve, ha Harry Potteres játékhoz csinálod!(Harry Potteren belül is, csak akkor használható fénykép, ha a filmből egy valós karakterről van szó. Kitalált képeknél ugyan úgy nem alkalmazható fénykép). Továbbá nem ábrázolhat nyilvánvalóan kiskorút, gyermeket, ez különösen érvényes a yaoi karakterekre. Mielőtt felöltesz nézd meg nem használja-e már valaki azt a képet egy másik karakterhez.
·         A kép nem ábrázolhat élő személyt, sem fénykép sem rajzolt formában. A kép nem lehet fénykép. Ha fanartot töltesz fel bármilyen anime/manga/játék/film/stb. szereplőjéről, csak akkor engedélyezhetjük ha nem felismerhető az eredeti karakter akiről készült. (Fanartos képnek az számít, ha egyértelműen felismerhető az adott karakter.)
 • Ha a képen van vízjel, alkotó neve, link (legyen az bármilyen), akkor azt rajta kell hagyni. Ha nincs, nem kell feltüntetned rajta semmit.
 • a frissen feltöltött karakterek lapjain kötelező feltüntetni a felhasznált kép eredetét, vagyis a rajzoló nevét, és a rajzoló által használt képmegosztó vagy blog címét. Ha ezeket az informáviókat nem találod, a google képkereső program ellenére sem, akkor a képinfo rovatban az szerepeljen, hogy "A képet nem én rajzoltam, csupán illusztráció", vagy hasonló, de ezzel megyegyező értelmű mondat.
 •  A képekkel kapcsolatos felhasználási jogokat nem a mi tisztünk megadni. Ezenkívül nincs nyilvános általános jegyzéke annak, hogy kik birtokolják adott képek szerzői jogait, ezért nem segíthetünk a jogtulajdonosok beazonosításában és megkeresésében sem. 
·         Javasoljuk az alábbi képfeltöltőket: photobucket.com, deviantart.com , kephost.com, noob.hu.
 • Extra: ide írj extra információkat, fantasynál a faj leírását, egyéb animénél és a Manga PC szerepnél az anime vagy manga nevét amiből a karaktered van, illetve hogy kinek adtad kölcsön karakteredet, és melyik topikban játszik vele az illető. Ha az a játék véget ért, feltétlenül töröld ki innen, mert megtévesztő lehet később.
 • Képinfo: a rajzoló nevét ide írd. Ha nem tudod, akkor"Nem én rajzoltam, a kép illusztráció"
 • Képinfo (link): a rajzoló hivatalos, saját oldalát (ha van ilyen), vagy saját galériáját (ha van ilyen). Szigorúan tilos ide bármilyen egyéb oldalt belinkelni, amely profittal rendelkező, kereskedellemmel foglalkozó oldal, valamint szimpla képmegosztó - mint pl. photobucket, kepfeltoltes, kephost, indafoto, stb. Blogot sem linkelhetsz!  
  
 
 
 
 
Játssz! 
 
 
·         Ha karakteredet feltöltötted, meg kell várnod amíg az egyik admin engedélyezi azt! (Ha a karakterlapon nem hibás semmi és mindent a megadottak szerint csináltál ez általában pár óra alatt megtörténik.)
 • Ha hibásan írtál valamit, vagy nem írtál valahova semmit, akkor kapni fogsz egy privát üzenetet róla hogy a karakteredet miért töröltük.
 • Ha a karaktered engedélyeztük, keress játékostársat. Erre ott van a játékostárs keresés modul, és a Privát Üzenet funkció. 
 • Ha megvan a játékostársad, kérj helyszínt! Írj a Kérések kérdések modulba, és az adminok nyitnak nektek egy topicot, ahol már kezdhetitek is a játékot. (Kérelmedben tüntesd fel a helyszín nevét, és a karakterek teljes nevét akik ott fognak játszani, valamint a karakterek neve mellé, a karakter tulajdonosát is!) Amíg nem kaptok arról megerősítést hogy a helyszín elkészült (szintén a kérések, kérdések modulban fogja megüzenni az egyik admin) addig nem kezdhettek el játszani!
 • Amennyiben már van hasonló nevű helyszín, ami üres, és nem sokban tér el a kérttől, az adminok helytakarékosság céljából, azt a helyszínt fogják nektek adni. 
 • Kérünk benneteket, hogy igyekezzetek olyan helyszíneket kérni, amelyek már léteznek, nézzétek végig van-e olyan üres hely ami nektek megfelelne, szintén helytakarékosság céljából. 
 • Ha nem yaoi vagy yuri részlegre kértek helyszínt (hanem például Fantasy, vagy Egyéb Anime), de mégis ilyen jellegű játékot szeretnétek játszani, akkor mindenképp kérnetek kell a yaoi, illetve yuri jelzést, valamint ezek mellé a 18-as karikát, amikor szükséges.
·         Ha bejegyzést töltesz fel, és alul a 'Megjegyzés' részen odaírod, hogy kinek szól az adott íromány (vagy ha kölcsön karakter, akkor annak a karakternek a nevét-hiszen erre szolgál), ne írj mellé smileykat és egyéb figyelem felkeltő jeleket/kódokat. Nem csak széthúzza olykor az oldalt, hanem el is csúfítja, magát a főoldalt. A bejegyzésen belül ez persze megengedett.
·         Ha az utolsó belépésed 6 hónapnál régebben történt, automatikusan törlésre kerül a regisztrációd! 
 
 
 
 
A játék menete!
 
·         Először is el kell döntenetek melyikőtök kezd. Ha a partnered, akkor könnyebb dolgod van, ha viszont te, akkor neked kell elkezdened a történetet.
·         Az első bejegyzés általában arról szól hogyan találkoznak a karakterek, így azt kell röviden leírnod.
·         Ne írj egyszerre sokat ha nem tudod mit reagálna a partner, vagy azt előzőleg nem beszéltétek meg.
·         A következő bejegyzésben ő válaszolni fog. Leírja amit te írtál, a saját karaktere szemszögéből és folytatja is a sztorit kicsivel. (Ez lehet pár sor is, az elején, de később akár oldalakon át is folytatódhat a sztori.)
·         A következő bejegyzésben neked onnantól kell reagálnod az ő karakterének írására, ahol te abbahagytad a sztorit. Leírod az egészet, majd írsz hozzá kreatív részt, amire ő válaszolhat a következő bejegyzésben.. és így tovább.
·         Tipp: Ha nem vagy tisztában azzal mit válaszolna a partner karaktere egy párbeszédes résznél például, kérdezd meg a partnered, vagy olyan egyszerű sablonszövegekkel is megoldhatod a dolgot mint: válaszol a kérdésemre, vagy mond valamit, elmagyarázza nekem, és a többi és a többi. Ilyenkor majd a partner a következő részben megírja a saját karakterének szövegét a párbeszédben, és nem kell azon törnöd a fejed mit felelne. (Mindenesetre jobb ha előre megbeszélitek mi legyen.)
·         A karakter neve mellé zárójelben maximum a játékostársad neve lehet! (pl: Darkynak) TILOS a smiley a becézgetés és egyéb megjegyzések!
·         A bejegyzések kizárólag játékbejegyzésekre használhatóak, minden egyéb tilos. (reklám, üzenet, stb.) 
 
  
 
Fontos! 
  
 •         Egy bejegyzés hossza min. 20 sor wordben (max. 12-es betűméret). Nem írhatsz például 2 mondatot mert az törlésre kerül.
 •          E/1.-ben jelen időben írd a bejegyzéseket, mint ha te lennél a hősöd!
 •          Tagold az irományod! Az egész ne ömlesztve legyen, használd az enter billentyűt ha helyszínváltás van, a három csillagot ha új jelenet következik, kezdj nyugodtan új sort ha új gondolatot kezdesz. Ez így sokkal áttekinthetőbb és élvezhetőbb.
 •          Ügyelj a helyesírásra! (Mi sem vagyunk tökéletesek de egy helyesírási hibáktól hemzsegő írás eléggé élvezhetetlen, és nagyon zavaró.) Ajánlom a Word Helyesírás ellenőrzőjét.
 •          A játékok közösek, így nem ölheted meg, erőszakolhatod meg játékostársad karakterét az ő beleegyezése nélkül! Beszéljétek meg a dolgot!
 •        Ha befejeztétek a játékot, a bejegyzés végére új sorba nagy betűkkel írjátok ki a VÉGE szót, és üzenjétek meg ezt az egyik szerkesztőnek! Ezután a játékot befejezettnek nyilvánítjuk. Továbbra is fenn marad az oldalon, olvasás céljából.
 •          A 6 hónapja nem aktív szerepjátékok törlésre kerülnek. Fél év hosszú idő, ha ez alatt egyik karakterrel sem születik új bejegyzés, a játékot befejezettnek vesszük és töröljük a rendszerből.
 •  A Játékostárs keresőbe úgy hirdess karaktert, hogy ha képet illesztesz be, ne húzza szét az oldalt. A kép beillesztésekor maximum 450 legyen beírva szélességnek, másképp ha a hirdetésed széthúzza az oldalt, avagy szélesebb a többi bejegyzésnél, akkor törlésre kerül.  
 
 
 
 
A fanficek! 
 
 
·         Az oldalnak nem elsődleges profilja a fanfictionök közzététele, de a regisztrált felhasználóknak lehetőségük van fanficek feltöltésére.
·         Az egyszerre feltölthető szöveg limitje 20 000 szó, tehát ha hosszabb a műved, tagold fejezetekre és úgy töltsd fel, feltüntetve hogy ez az első rész, második rész..satöbbi. (Azt is meg tudod nézni hány szavas a műved. Ha nem vagy biztos hogy felfér, nézz utána! ---> Word/Eszközök/Szavak száma)
·         A fanficeknél különféle besorolások vannak, beállíthatod milyen animéből írtál, ha nem animés akkor yaoi, fantasy vagy egyéb. Beállíthatod a stílusát, akció vagy romantikus stb. és a legfontosabbat, a korhatárt!
·         Yaoi vagy Yuri műveknél a tartalomtól függetlenül kötelező a 18-as korhatár megadása, mert ezen tartalmak kiskorúaknak való megjelenítését a törvény bünteti!
·         Hetero műveknél ha van benne csókjelenet a 12-es, ha árnyalt sexjelenet akkor a 16-os, minden egyébre a 18-as karika a megengedett. (Ilyenek: durva szavak, káromkodás, nyílt sex, erőszak, bdsm, szado-mazo ..stb.)
·         A fanficekhez írhatsz kommenteket is. Hozzászólásodban légy udvarias, ha kritizálsz, azt soha ne durva szavakkal tedd! Ha ezt teszed, ezért először figyelmeztetés, majd törlés jár.)
·         Az oldal rendkívül liberálisan kezeli a feltöltött műveket. Azonban minden itt sem megengedett. Értelemszerűen reklámozni tilos, a plágium tilos, és az erkölcsöt, vallást, etikát súlyosan sértő írásokat szó nélkül töröljük. 
 
 
 
 
 
 
Fanart! 
 
 
·         A regisztrált felhasználóknak lehetőségük nyílik fanartok feltöltésére is. Ha rajzoltál valami szépet, oszd meg te is velünk!
·         Nem minősült fanartnak az összevágott kép!
·         Csak a saját művedet töltsd fel! Más tollával ne ékeskedj mert úgyis kiderül, és kitilthatunk érte!
·         Ha rajzod scannelt vagy nagy felbontású fotó, vedd kisebbre a méretét! (Ezt egy egyszerű képszerkesztővel, akár Painttel is megoldhatod, de ha nem megy, küldd el a képet az egyik szerkesztőnek, aki leveszi a méretét kisebbre.) A nagy felbontású képek élvezhetetlenek egy bizonyos méret fölött..mert nem látni mit ábrázolnak, és görgetni kell miattuk az oldalt.
·         A maximum szélessége a képnek ne legyen 800 képpontnál (pixelnél) nagyobb!
 
 
 
  
 
A Chat, levelező rendszer és üzenőfal használata! 
 
 
·         A chat beszélgetésre való, ezért kérlek arra is használd!
·         Ne káromkodj!
·         Ne reklámozz más oldalt!
·         Ne sértegesd a többieket!
·         Politikai nézeteidet ne itt hangoztasd!
·         Ne linkelgess hosszan.. egymás után. Ha van valami amit meg szeretnél mutatni tedd, de hosszas linkelgetés megakadályozza a többieket a beszélgetésben.
·         Ne SPOILEREZZ! (Magyarul: ha te már tudod egy anime, történet végét, ne írd le azt a chatben mert van esetleg olyan aki még nem látta, és megfosztod őt ettől az élménytől.)
·         A chatben nem kérhetsz az adminoktól semmit. Erre van a "Kérések, kérdések" menüpont. Ők is szeretnének beszélgetni, játszani ahogy ti is, ezért ne zaklassátok őket emiatt a chatben.  
 
 
 
  
 
AMI TILOS:
 
 
 
 •          Az oldalon szereplő írások, karakterek, fanficek egytől egyig a szerzők tulajdonai, szellemi termékei, valamint a feltöltés pillanatától kezdve az oldal tulajdona is. Azok eltulajdonítása ugyanúgy lopás mint ha csokit lopsz a boltból, az ilyen plágium és büntetendő. Ezért ha megtetszett valami és fel szeretnéd használni bárhol máshol, először (először! Nem utána!) kérdezd meg a szerzőt/ket.
 •          Nem jelentett, engedélyezetlen eltulajdonításért az oldal szerkesztője feljelentheti az illetőt(ket)! Minden jog fenntartva. Jogvédett az egész oldal!
 •          Az oldalon szerepelnek fanartok, rajzok is, rájuk is ugyanez vonatkozik!
 •          
© Copyright 2009-2019. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).