Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik:


Tulajdonságok
Név: Oscar Barclay (kitalált karakter)
Kategória: Harry Potter
Feltöltő: Onichi

Kor: 29

Külső leírás: Alacsony, karcsú fiú, akit könnyedén törékenynek gondolhatnak alkata alapján, pedig kiválóan meg tudja védeni magát. Egyáltalán nem látszik rajta a kora, jó pár évet könnyedén letagadhatna. Akadnak olyan hatod- és hetedévesek, akik magasságban is bővel túl nőtték őt. Ruganyos, gyors mozgású, de a sportok sosem érdekelték igazán. Ellenben párbajozásnál kapóra jönnek ezek az adottságok. Bőre fakó fehér, minden sérülés azonnal meglátszik rajta, és egy kisebb napsütéstől is könnyedén leéghet. Pont ezért próbálja minél jobban óvni saját készítésű krémekkel és olajokkal. Lángvörös, kissé kuszán hullámos tincsei hosszan omlanak hátára, de leggyakrabban összefogja őket, nehogy megperzselődjenek, vagy belekerüljenek egy-egy bájitalba. Aki belemerül smaragdzöld szemeibe, rögtön rájön, hogy nem egy üres fejű porcelánbabával van dolga. Tekintetéből sugárzik az intelligencia, egy veszélyesen kíváncsi éllel fűszerezve. Arca finom vonású, a legtöbbek szerint kellemes látvány, sőt kifejezetten csinos. Ha őt kérdezik, akkor viszont kicsit nagyok a fülei, és egy leheletnyit ferde az orra. Persze ezt a véleményt általában megtartja magának. Mosolya általában visszafogott, mégis könnyen magával ragadja az embert. Hosszú, karcsú ujjai gyakran maszatosak bájital főzés közben, de igyekszik mindig tisztán és rendezetten tartani, gyűlöli a koszos, ragacsos érzést bőrén. Ruhatárában a kényelmes darabok dominálnak, főleg fekete, fehér, és a barna különböző árnyalataiban. Talárokat is szívesen visel, de sokszor praktikusabbnak találja a mugli öltözéket. Eléggé fázós, ezért sok sálja, köpenye és kendője van, amikbe csomagolhatja magát. Az egyetlen ékszer, amit állandóan visel, az egy nyaklánc, amit ő maga bűvölt meg, és itatott át védelmező varázslatokkal. A benne foglalt türkizkék apatitot Dél-Afrikából hozta magával emlékbe.

Jellem: Oscar sosem volt egyszerű jellem. Végtelen nagy igazságérzettel rendelkezik, ugyanakkor sokszor a saját szabályrendszeréhez igazítja a normákat. Hiányzik belőle a rosszindulat, a gőg, vagy bármilyen sötét szándék, egyszerűen csak túlzottan kíváncsi, és időnként kissé meggondolatlanul vakmerő. Jól kijön az emberekkel és állatokkal egyaránt. Könnyű vele beszélgetni, sok különböző témában mozog otthonosan. Nem nevezhető társasági pillangónak, annyira nincs oda a felesleges fecsegésért, de egy izgalmas beszélgetésre vagy vitára mindig kapható. Mindenkihez igyekszik jóindulatúan hozzáállni, mindenkiben keresi az értékeket, a tehetséget, és segít felszínre hozni azt. Ez persze nem jelenti, hogy naiv vagy megvezethető lenne. Mindig gyorsan átlát a dolgokon, és hamar talál is megoldást. Rendszerető, szeret mindent a helyén tudni maga körül, és ezt elvárja azoktól is, akik vele akarnak dolgozni. Nagyon szeret a szabadban lenni, utazni, és új dolgokat felfedezni. Egy valódi álmodó, aki addig nem nyugszik, míg valóra nem váltja a legtöbb vágyát. Időnként visszavonul gondolataiba, ilyenkor nem szereti, ha zargatják. Könnyednek és lazának tűnhet, de bármikor képes határozottan és komolyan viselkedni, ha arra van szükség. Az utazásai alatt megtanult nyugodt maradni veszélyes helyzetekben is, hiszen időnként ezen múlt a túlélése. A legjobb barátja a saját testvére, de a világ minden részén akadnak olyanok, akikhez bármikor fordulhat, nem utasítanák el. Ennek ellenére igazán mély kapcsolatai nincsenek, és soha nem is voltak. Nehezen talált bárkit, aki megérti azt a kettősséget, amit magában hordoz. Két hosszabbnak mondható kapcsolata volt, bár mindkettő inkább tini szerelem. Az egyik lány nehezen viselte, hogy Oscar időnként kalandra vágyik, ki akar mozdulni a komfortzónából, a másikuk unalmasnak találta, hogy annyit olvas, tanul, és akár napokra bezárkózik, ha új főzeten dolgozik. A rossz tapasztalatok miatt úgy döntött, hogy egyelőre tökéletesen boldog egyedül. Az iskolai szüneteket, és néha a hétvégéket is utazással szeretné majd tölteni, nehezen tudja elképzelni magát békés, röghöz kötött tanárként.

Élettörténet: Skócia északi részén született két mugli szülő gyermekeként. Bár szülei nem varázslók voltak, a családjában nem volt ismeretlen a mágia, a nagybátyja is megkapta levelét a Roxfortból gyerekkorában. Sejthető volt, hogy ő is erre az útra lép, mert már kiskorában történtek különös dolgok körülötte. A családja mindig, mindenben támogatta, amiért végtelenül hálás volt nekik. Húga is boszorkány, öt évvel később végzett, mint ő, és jelenleg aurorként dolgozik a Mágiaügyi Minisztériumban. Oscar sosem volt ennyire ambiciózus, sosem tudta igazán eldönteni, hogy mivel szeretne foglalkozni. Iskolai évei alatt a bájitaltan és a legendás állatok és gondozásuk voltak a kedvenc tárgyai, de ugyanolyan jól elboldogult a bűbájtannal, vagy akár a sötét varázslatok kivédésével is. Szeretett minél több dolgot megtanulni, szivacsként magába szívni a tudást. A tudást, amit utána kedve szerint használt fel, alakított át. Bár Hollóhátas volt, a merev szabálykövetés sosem volt az erőssége. Nem követett el nagy kihágásokat ugyan, de szeretett kísérletezni, eltérni a megszokott sémáktól, és időnként akár tilosban is járni. Voltak tanárai, akik pontosan ezt kedvelték benne, voltak, akik emiatt néztek rá rossz szemmel, de sosem bánta. Már diák korában is népszerű volt, kedvelte a társaságot, szinte mindig volt körülötte valaki. Kiváló eredménnyel végezte el RAVASZ vizsgáit, ám ezután mindenki meglepetésére sehol sem vállalt állandó állást. Az elmúlt évek nagy részét azzal töltötte, hogy beutazta a világot, tapasztalatokat és még több tudást szerzett. Útjai során lassan körvonalazódott benne, hogy a bájitalkészítés lesz az ő útja. Jó érzéke van hozzá, hogy hogyan tegye minél hatékonyabbá a főzeteket. A legjobbaktól tanult világszerte. Mindenhol járt, ahol érdemes a dél-amerikai esőerdőktől egészen Ázsia magashegységei közt megbúvó falukig. Legújabb célja, hogy a megszerzett tudását a fiataloknak is átadja, és megmutassa nekik, mennyire rosszul megítélt, alábecsült ága a mágiának a bájitaltan. Várnia kellett két évet, hogy üresedés támadjon régi iskolájában, de a következő tanévben végre megkezdheti a tanítást. Emellett saját, önálló projekteken és különleges, bonyolult bájitalokra leadott rendeléseken is dolgozik.

Hobby: Madár- és varázslénytollak gyűjtése

Foglalkozás: Bájitaltan tanár

Extrák: Pálcája 10 hüvelykes vörös berkenye, főnixtoll maggal, meglepően rugalmas. *** Imádja a különleges, nehezen beszerezhető alapanyagokkal készülő bájitalokat, amikben van kihívás. Nem csak az elkészítésében, hanem a beszerzésében is. *** Titkos szenvedélye a mindenízű drazsé. *** Patrónusa egy nagy patkósdenevér. *** Van egy szfinx macskája Iszet, és egy gyöngybaglya Daiki, akiket utazásai alatt vett maga mellé. *** Nagyon szereti a trópusi gyümölcsöket, de Angliában nehezen jut hozzájuk. *** Mindig van a zsebében pergamen és penna, hogy azonnal le tudja írni az ötleteit.

Képinfo: A képet nem én rajzoltam, nem az én tulajdonom, csupán illusztrációként szolgál a karakterhez. (Pinterest) (http://)

Engedélyezve: 2024. 04. 04.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).