Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: ,


Tulajdonságok
Név: Erlend Larsen (kitalált karakter)
Kategória: Harry Potter
Feltöltő: Yoshiko

Kor: 17 év

Külső leírás: Fekte, félhosszú oldalra fésült haj, ami sokszor belelóg egyik szemébe, de őt nem igazán zavarja. Arca ovális, álla hegyes, szemei hideg kéken, sunyin csillognak, ahogyan ajkain pihenő mosoly is valami turpisságot sugall. Ezeken a vonásokon kívül semmi feltűnő nincs benne, magassága átlagos, öltözködése egyszerű, hiányzik belőle minden csicsa. Bár ezt inkább az eddigi iskolájának köszönheti, ahogyan valamennyire kidolgozott izmait is, hiszen a Durmstrangban nincs lazsálás. Nem szeret meztelenkedni, na nem azért mert szégyenlős, csupán egy hatalmas sebhely szeli át a hátát, ezenkívül a lapockáján egy átokbillog díszeleg. Ezeket jobb szereti rejtegetni, mivel utál a kérdésekre válaszolni.

Jellem: A dolgait katonás rendben tartja, de nem rendmániás és nem is tisztaságmániás. Büszke és ha valaki megsérti az önérzetét, hát nehezen nyeli le, általában ott helyben párbajjal intézi el. Ezt leszámítva viszont türelmes, békés, jobb szeret a háttérben meghúzódni. Remek megfigyelő, ezért is lébecol a háttérben, ameddig nincs rá szükség, amúgy szereti a saját céljait nyugisan, a háttérben intézni, nem szeret parádézni és az érdemeiről, tetteiről sem szeret sokat beszélni. Mindig felfigyel a furcsa jelekre és mindig képes visszaemlékezni az apró részletekre is legyen szó egy ember mozdulatairól, ruhájáról vagy valamilyen történésről. Nem egy szószátyár alkat, nem is szereti az olyanokat, akiknek be nem áll a lepénylesője, persze itt is akadnak kivételek, de a túl hangos emberek csak a dobhártyáját teszik tönkre. Távolságtartó, nehezen lehet vele beszélgetni vagy barátkozni, de ha egyszer valakit megkedvel vagy a barátjává fogad, akkor azért tűzbe tenné a kezét.

Élettörténet: Nem sokat tud a szüleiről, csak annyit, hogy az anyja egészen biztosan meghalt nem sokkal a születése után. Egyesek átokra, mások a háború alatt elkapott súlyos, mágikus betegségre gyanakszanak, de igazából ez mindegy is. Anyja halálára pár évre édesapja eltűnt, öt éves lehetett, így csak halvány emlékképei vannak az apjáról. Mindenesetre apja rokonaihoz került Észak-Európába költözött egy apróbb varázslólakta városba. Két unokatestvérével egy hatalmas padlásszobán osztoztak, majd szép lassan mind Durmstrangosok lettek, bár mindhárman külön-külön házakba kerültek. Hatalmas szerencséjük, hogy nem a régi, hírhedt rendszerben jártak oda, amikor a félelem és a megfélemlítés volt a nevelőeszköz, így kicsit vidámabban teltek a diákévek. Bár az tény és való, hogy még mindig a harci mágia, párbajozás és sötét varázslatok kapnak nagyobb szerepet, szóval Erlendet nem kell félteni, simán megvédi magát. Aztán hat év után beütött a krach. Grindenwald rég elefeledettnek hitt titkai és árnyai keltek életre az iskola falai között és okoztak egyenesen katasztrófát. A részletekről azonban semmit sem tudni, mivel a Durmstrang őrzi legjobban a titkait, a diákok és a tanárok száján is lakat. Egyedül a külvilág számára is látható következményekből lehet valamit kihozni, ami nem olyan sok. A Durmstrang hazaküldte a diákjait, illetve azoknak nagy részét, akadnak olyanok, akik sosem értek haza, akikről sosem hallottak többé, az oktatást egy ideig felfüggesztették és Észak leghatalmasabb varázslóit hívták segítségül. A felfordulás és káosz közepén pedig Erlend állt, igaz, állítása szerint semmit sem követett el, nem ő tehet a pusztításról, de senki sem hitt neki, őt választották meg bűnbaknak. Hosszú és kínkeserves tárgyalások után kicsapták az iskolából, ami az „elkövetett” tettek mértékéhez képest semmi. Először az Azkabanba szánták, de ahhoz nem lett volna elég az iskola önbíráskodása, és mivel mániákusan őriznek mindent, ami az intézmény falai között történik, ezért ezt találták a legjobb megoldásnak. Nemcsak a varázslói fokozatát nem kapta meg így, de Európában sok helyen sehová sem vennék fel tudva, hogy kicsapták, mert valami szörnyűséget okozott. Egyetlen szerencséje, hogy édesanyja rokonai hirtelen feltűntek és felvették vele a kapcsolatot, akik elég befolyásosak és híresek a varázslótársadalomban így elintézték a számára, hogy a Roxfortba járhasson.

Hobby: hódol a muglik által készített dohányárukért, szeret különböző cigarettákat kipróbálni, de szeret még tó, folyó vagy tengerparton ücsörögni, esőben sétálni, úszni

Foglalkozás: diák

Extrák: *Sainak **Kicsit a Durmstrangról: Elég rosszhírű iskola, amit a rossz útra tért tanítványainak (leghíresebb Gellert Grindelwald) és pár nem túl jó hírű igazgatójának (Harfang Munter, feltételezhetően megölte az iskola alapítóját, és Igor Karkarov, aki ex-halálfaló volt) köszönhetett. Mindemellett az iskolában mindig is nagy hangsúlyt fektettek a párbajozásra és a harci mágiára ezzel is erősítve a nem túl jó hírnevet sőt, ameddig Karkarov töltötte be az igazgatói posztot, addig az iskolában félelemre és megfélemlítésre épülő „nevelést”/rendszert alkalmaztak. Amúgy koedukált iskola, bár többségben fiúk teszik ki a diáksereget és a negyedik Harry Potter könyvben a durmstrangos diákok a Mardekár asztalához kerültek, ezzel is jelezve, hogy az iskola, ezáltal az ott tanulók mentalitása a Mardekáréhoz hasonló. Az intézmény nevét sokan Sturm und Drangra vezetik vissza (magyarul: vihar és vágy), de akad olyan elmélet is, ami „sztrannüj” (idegen, furcsa) és Durman, Durme nevű városokra vezetik vissza (ami elég sok országban található). Továbbá az iskola hollétéről senkinek sincs pontos információja, mivel ez a varázsló- és boszorkányképző őrzi legjobban a hollétét. Az odalátogatók emlékeit bűbájjal módosítják, így csupán tippek léteznek, melyeket a diákok neveire, akcentusára, a megmaradt apró emlékszilánkokra és a szőrmés talárra alapoznak. Így az intézményt általában vagy Észak-Európába vagy valamely szláv országba helyezik. – Információért köszönet a pottermore.comnak és a Harry Potter –titok című könyvnek. *** Mivel nem tudni pontosan hol található a Durmstrang, ezért önkényesen Skandinávia északi részébe helyeztem. ****Látja a thesztrálokat. ***** Állítólag egyik nagymamája sellő volt, így állítólag neki semmilyen bűbájra nem lenne szüksége a víz alatt, hogy lélegezzen és érthetően beszéljen, de sosem adott annyit a családi legendákra, hogy akár egyszer is kipróbálja. Sőt, még úszóhártya is volt az ujjai között babakorában, de arról sem maradt semmilyen bizonyíték, szóval nem is hiszi el. (Írói megjegyzés: pedig… bizony igaz a sellő nagymama és innen ered az is, hogy imádja a víz minden formáját és különleges érzékkel rendelkezik a vízzel kapcsolatos bűbájokhoz is. ) ****** A Roxfortban a Hugrabugba kerül majd. ****** Egyik unokatestvére meghalt a Durmstrangban és ameddig nem döntöttek a sorsáról, addig egy dementor őrizte a hálótermében, miután kikerült az őrizet alól rászokott a csokoládéra. ********* pálcája: kökény, sellőpikkely maggal, 14 hüvelyk, meglepően rugalmas. A sellőpikkelyt amúgy nem szokták varázspálva készítésére használni, ugyanis a beszerzése nagyjából lehetetlen. Erlend a pálcát postán kapta, feladó nem állt a csomagon, a mellékelt levélben is csupán annyi állt, hogy használja tiszta szívvel. Erlend teljesen biztos benne, hogy az apja készítette és küldte el neki.

Képinfo: A kép nem az én tulajdonom, csupán illusztráció. (http://)

Engedélyezve: 2017. 01. 08.
2018. 08. 30.

Módosítva: 2019. 06. 10. 22:19:09
Módosította: Yoshiko

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).