Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 3 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Mairon
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: LastBreath

Kor: Egyidős a Világgal

Külső leírás: Néha suhanó, ködszerű szellem. Néha hatalmas, fekete madár. Sok alakja van, és később sok néven fogják őt ismerni, de ennek még nem jött el az ideje. Mint minden hozzá hasonló, ő a tündék szép és kellemes alakját hordja. Magas termetű és karcsú alkatú, örökké fiatal tünemény. Vékony alakja azonban senkit ne tévesszen meg. Testében nem csak nagy fizikális erő lakozik, de annál valami sokkal nagyobb és sokkal több. A halandó ember mágiának, varázslatnak nevezné, pedig ez az erő nem más, mind lelkének és szenvedélyének megtestesülése. Arda és Eru ajándéka, mellyel csak a kiváltságosakat jutalmazta meg. Ha épp nincs semmi dolga, kellemes anyagból szőtt ruhákban lődörög. Nézelődik és tanul. Csodálatos és elbűvölő, ahogyan a napfényben úszó macskaköveken sétál. Mégis a kovácsműhelyben a legszebb. Ahogy vékony ajkait még vékonyabbra húzza és különleges csillogású szemeit összeszűkíti nagy koncentrációjában. A vak is láthatja, hogy ez az ő természetes közege, itt érzi magát a legjobban, és olyan csodás dolgokat készít, mint senki más egész Ardán. Mozgása mégis kecses és kifinomult, csípője karcsú, vállai gömbölydedek és szelíd minden vonása. Haja égő vörös, hosszú, lángoló zuhatagkén hullik vállaira és hátára, s ha nem tartja féken tincseit, azok rakoncátlanul arcába lógnak, ezért szokta befonni hosszú copfját. Bőre fehér, mint a frissen esett hó, ám egész testét halovány szeplők tarkítják. Feltűnő jelenség még a sajátjai között is. Az ékszereket inkább csak elkészíteni szereti, mint viselni, de természetesen ünnepségeken és különleges eseményekkor ő is visel egyet-kettőt.

Jellem: Mi az ami feltűnik már első ránézésre is? A tekintete. Az elszántság, a szenvedély és a tűz, ami benne ég. Arca mindig komoly, nagyon ritkán mosolyog, ezért kitűnik a tömegből. Mairon az a fajta figura, aki inkább csak a saját fejében éli az életét. Őt is ugyanúgy lenyűgözik az egyszerű dolgok, mint másokat, de ő nem ír róluk dalokat, nem csodálja őket hosszasan, és nem vigyorog rajtuk teli szájjal. A másik hibája az, hogy kíméletlenül és kegyetlenül őszinte mindenkivel, és ezért nehéz vele együtt dolgozni. Bár senkinek nem akar rosszat, és senkit nem akar megbántani, nyers modorával és ügyetlen kommunikációs készségével gyakran sikerül neki. Ezért elég sokan kerülik. Egyetlen barátja Curumo, aki bár nem fél hozzászólni és beszélgetni vele, azért tart tőle és megtartja a három lépés távolságot. Egyedül mentora Aulë az, aki ismeri őt és megbízik benne. Tehetséges ifjú, olyan, mint egy csiszolatlan gyémánt, aki minél többet dolgozik, annál ragyogóbb lesz. Megvan a magához való esze és egészséges értékrendekkel rendelkezik. Nem naiv és jól tudja hol a helye a világban. Kötelességtudata és lojalitása azonban mit sem számít, ha a szíve mást súg neki. Úgy érzi, már mindent megtanult, amit csak tanulni lehetett, és ha továbbra is bekorlátozzák ragyogó tehetségét, nem lesz képes tovább fejlődni és tökéletesíteni tudását. Úgy érzi, ennél több járna neki, de az ilyen gondolatok miatt szégyenkezik és bűntudata támad. Cseppet sem öntelt vagy egoista, csupán tisztában van a saját képességeivel. Viszont mindent komolyan vesz, ezért nagyon nehéz vele bármit is megbeszélni, mert olyan, mintha az ember úgy próbálna meg tojáshéjakon járni, hogy azok ne törjenek össze. Sokszor túlkomplikál dolgokat és érzelmileg eléggé ingatag, de amíg szerszám van a kezében és fém van előtte, amit megmunkálhat, nem kell félnie semmitől. Munka közben elfeledi azt, ami bántja a lelkét. Ezért is van az, hogy sokszor marad bent a műhelyben késő estig is, vagy már kora hajnalban bemegy, mert nem tud aludni.

Élettörténet: Mairon a Maia néven ismert néphez tartozik, akik rangsorban a Valák után következtek. Számtalan alakot képes magára ölteni, ebben is különbözik társaitól. Egyidős a Világ keletkezésével, így pontos korát nem lehet meghatározni. Gyermekkoráról nincsenek adatok, talán soha nem is volt gyermek. Tolkien a könyveiben úgy írja le a Maia népet, mint testet öltött szellemeket, a föld szellemeit, jótevőit, akik a Valákkal együtt alakítják, formálják a világot, illetve segítik és tanítják a benne élő lényeket. A Maiák, ugyanúgy, mint a Valák is, előszeretettel öltötték magukra a tünde nép megnyerő és szépséges külsejét, mert istenük, Eru a tündéket tartotta legkedvesebb gyermekeinek. Mairon nevét Aulë-től kapta, akitől megtanulta a kovácsmesterséget és a kézművességet. Kiváló mesteremberré vált és hatalmassá az Aulë által tanított tudományokban, bár soha nem volt olyan hatalmas, mint a Valák. Mégis Mairon volt a leghatalmasabb és legerősebb a Maiák közül. Ezekben az időkben Mairon olyan volt, amilyennek Eru teremtette őt: jó és erkölcsös. A legnagyobb erényei közé tartozott a rend és a tökéletesség iránt érzett szeretete és lelkesedése, ámbár nem szeretett semmit, ami haszontalan volt, vagy pazarlásnak számított. Valószínűleg ez a tulajdonsága okozhatta később a bukását is. Látta az akaratot és az erőt Melkorban, aki segíthet neki elérni saját céljait és vágyait, gyorsabban, mintha csak egyedül küszködne értük. Olyan erős volt a hűsége a későbbi időkben is, mikor Melkort legyőzték és a Világ határain kívülre zárták, hogy képes volt rávenni néhány embert, hogy imádják, kövessék Melkort, mint az egyetlen és igaz istent. Azonban, amíg Melkor vagy uralni, vagy elpusztítani óhajtotta Arda minden élőlényét és szépségét, addig Mairon egyetlen vágya az volt, hogy átvegye a hatalmat minden lény elméje felett és így uralma alá vonhassa őket. Miután csatlakozott Melkorhoz, fenntartotta a látszatot, hogy hűséges maradt a Valákhoz, azonban minden információt kiszivárogtatott Melkornak. Egészen addig tartotta fent ezt a látszatot, míg Melkor meg nem erősítette hatalmát Középföldén; ezután nyíltan felvállalta árulását és örökre elhagyta a Boldog Birodalmat, s ettől fogva a Valák örök ellenségének bizonyult.

Hobby: Szenvedélyesen viseltetik minden szép dolog iránt, amit két kezével elkészíthet, így a hobbija a munkája, melyet igyekszik a végletekig kiélvezni.

Foglalkozás: Aulë a kovácsmester legkiválóbb tanítványa

Extrák: Mairon nevének jelentése: A csodálatra méltó. * Később ő lesz Sauron, nevének jelentése: A gyűlöletes. * Élettörténetében csak az Elsőkor eseményei szerepelnek. A történet lehet néhol pontatlan, mivel idegen nyelvű forrásokból dolgoztam. * Aulë műhelyében együtt dolgozott Curumo-val, akit a Gyűrűk Ura köteteiben már Sarumánként ismerhetünk. * J. R. R. Tolkien: A Szilmarilok világába szánva. * Foglalt.

Képinfo: A képet nem én rajzoltam, nem az én tulajdonom, csupán illusztrációként szolgál a karakterhez. (http://)

Engedélyezve: 2016. 04. 18.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).