Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: ,


Tulajdonságok
Név: Elrond, A Féltünde, Imladrist Ura
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: Morticia

Kor: Ismeretlen

Külső leírás: Termékeny földszínű, egyenes szálú haja egészen derekáig ér. Makulátlan tisztaságú, tökéletes vonású, kortalan arcáról mindig nyugalom és békesség sugárzik. Szemöldöke szépen ívelő, hasonló árnyalatú, mint dús hajkoronája. Szemei mélybarna színű, élettel teli ékkövek, mikben tudás, bölcsesség, erő lappang. Fülei népéhez híven hosszabb és hegyesebb, mint az embereké vagy a hobbitoké. Igen magas, még a noldák mértékével mérve is. Karcsú, inkább mondható szálkásnak, mintsem izmoktól duzzadó óriásnak. Léptei könnyedek, légiesek. Ruházata elegáns, kifinomult, akárcsak ő maga. Szereti az erdő színeit. Koronája fenséges, mégis visszafogott, mondhatni egyszerű munka. Kardját az Első Tündék kovácsolták, talán ennek is köszönhető, miszerint mindig magánál hordja, a béke ellenére is.

Jellem: Teljes mértékben uralja önmagát. Nem enged utat sem indulatainak, sem pedig érzelmeinek. Mégis, gyakran észrevehető rajta valamilyen mélyen eltemetett, vigasztalást sosem nyerő szomorúság, a vele járó fájdalom gyökerei pedig igen mélyre nyúlnak. Népének mércéjével mérve is kitűnik bölcsességével, tudásával, intelligenciájával, műveltségével. Fürkésző tekintettel figyeli az idegeneket, az emberekben pedig egyáltalán nem tud megbízni. Véleménye szerint nekik köszönhető, hogy Szauron nem pusztult el végleg a Másodkor végén. Nehéz elnyerni barátságát és bizalmát, azonban egyáltalán nem lehetetlen feladat. Bármi áron megvédi azokat, akiket érdemesnek tart rá. Kimért, visszafogott, azonban egyáltalán nem barátságtalan vagy rossz modorú. Mi több, a tündék közül Ő a legbarátságosabb, ami igazán nagy szó. Sokan fordulnak hozzá segítségért, tanácsért, avagy menedékért, amit eddig senkitől sem tagadott még meg. Elővigyázatossága párját ritkítja, mindig egy lépéssel mások előtt jár. Hallgatag, ha szóra nyitja a száját, mindenki figyelmét magára vonja. Igazságszerető, utolsó csepp véréig becsületes és hűséges. Népének érdekét sajátja elé helyezi, azonban egyáltalán nem elfogult velük szemben. Középfölde sorsát tartja szem előtt, mikor döntésre készül.

Élettörténet: Elwing és Eärendil második gyermekeként látta meg a napvilágot még az Óidőben, mikor a tündék Középföldére érkeztek, a Sirion deltájánál lévő kikötőben, Avernienben. Ereiben apai ágról nolda, míg anyai ágáról sinda és edán vér csörgedezik. Leszármazottja Berennek és Lúthien Tinúvielnek. A kikötőt támadást érte, melynek következtében testvérével, Elrossal együtt Feänor fiainak fogságába esett, ahonnan Maglor szabadította ki őket. Ezután Elrond harcolt a Nagy Csatában, melyben Nyugat hadai megdöntötték Morgoth hatalmát. Az Első kor végén választást kínáltak neki és testvérének a Valák, melyben dönthettek, hogy lemondanak-e a halhatatlanságukról és emberi életet élnek, avagy megtartják tünde mivoltjukat. Elros lemondott az eldák éltéről, így ő lett Númenor első és legdicsőbb királya, illetve háromszor olyan hosszú életet élt, mint a normál emberek. Elrond azonban megmaradt a tünde életénél. Lindonba költözött Gil-Galadhoz, s ott is élt egészen a Másodkor 1695. évéig, amikor is Eregionba vonult, így segítve a Szauron ellen vívott harcot. 1697-ben eriadori betörés után adta neki Gil-Galad Viyát, a tünde gyűrűk leghatalmasabbikát. Az elmenekült noldákkal megalapította Imladrist, az Utolsó Meghitt Otthont, ami Gil-Galad bukása után a legfontosabb tünde menedék volt. A másodkorban Gil-Galad és Elendil oldalán harcolt az Emberek és Tündék Utolsó Szövetségében, ahol legyőzték Sauront, Morgoth utolsó, legerősebb és leghűségesebb szolgáját. Ő látta egyedül, ahogy Az Egy Isildurhoz került. Megpróbálta meggyőzni, hogy dobja bele a Végzet Hegyének tüzébe, azonban Isildur ekkor már nem hallgatott rá, elméjét béklyóba verte a Gyűrű sötét csábítása. Elrond csalódottan visszatért Völgyzugolyba és többé nem bízott az emberekben. A Harmadkor 100. esztendejében feleségül vette Celebríant, Galadriel és Celeborn lányát, akitől három gyermeke is született: Elladan, Elrohir és Arwen. Feleségével kóbor ork csapatok végeztek, így fiaival együtt megesküdött, hogy míg élnek, vadászni fognak rájuk. A Dúnadánok vezetői nála nevelkedtek ez időtájt, mivel ők mind testvérének, Elrosnak a leszármazottai. Tagja a Fehér Tanácsnak, illetve Imladris vezetőjeként sokban segítette az arra tévedt vándorokat, mint például Tölgyfapajzsos Thorint, Zsákos Bilbót, majd később a Gyűrű Szövetségének tagjait, akiket maga választott ki Zsákos Frodó mellé. Ellenezte lányának házasságát Aragornnal, szigorú feltételeket szabott, ám a Gyűrűháború után áldását adta. Gandalffal, Galadriellel, Frodóval és Bilbóval végül Nyugatra hajózott.

Hobby: Merengés, olvasás, meglévő tudásának gyarapítása

Foglalkozás: uralkodó

Extrák: J.R.R Tolkien – A Gyűrűk Ura trilógia és A Hobbit szereplője***Nevének jelentése Csillagkupola.*** Foglalt Rauko Thranduiljának *** Népének mércéjével mérve is sokat élt és tapasztalt tünde. Kitűnik intelligenciájával, bölcsességével és tudásával fajtársai közül is.***Tulajdonában van Viya, a Levegő Gyűrű, a Hármak egyike, egyben leghatalmasabbika. *** Azon kevesek egyike, ki látja a jövőt.

Képinfo: Nem saját kép! (http://)

Engedélyezve: 2015. 06. 07.
2015. 08. 09.

Módosítva: 2015. 08. 09. 11:32:49
Módosította: Morticia

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).