Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 5 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Sherlock Holmes
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: Arasa

Kor: késő húszas évek

Külső leírás: Kedves Watson doktorával ellentétben szinte minden porcikájával képes kitűnni a hétköznapi „szürke” emberek közül. A pontos leírás szerint Holmes 6 láb magas szikár termetű figura. Talán a figura szó jellemzi emberünket a legmegfelelőbben. Hosszú arc, bozontos szemöldök, hegyes orr és azok a csókra váró keskeny ajkak. Pillantása szúrós, vesébe látó. Határozottan hirdeti, hogy előle ugyan senki nem menekülhet. Fekete haja édes fürtökben kacskaringózik, jobb oldalt frufru hosszúságú, olykor szemeibe lóg. Beszéde hihetetlenül gyors, hangja mély bariton mely hallatán az angyalok is bűnbe esnek. A higiéniára kényes, bár viselkedésében nem szembetűnő. Öltözete pedáns, általában tweedöltönyt hord, amihez párosul mélykék kabátja és az elmaradhatatlan „sherlokosan” megkötött sál. Otthon a kényelmes elegancia híve, bő felöltő és selyem hálóköntös. Elengedhetetlen tartozék munkái során a fülvédős vadászsapka. A nagyító pedig melyet a nyomozásai során használ, kényelmesen elfér valamelyik zsebében. Izmai, még ha nem is mutogatja, akadnak szép számmal. Kitűnő bokszoló és kardvívó, jó futó és mindennek a tetejébe a baritsu nevű japán önvédelmi sport ismerője. Járása nesztelen és gyors, nyomkövetésre ideális. Érzékei – mondhatni abnormálisan – kifinomultak, különös tekintettel a szaglásra.

Jellem: Jellemében kutakodni nehéz feladat. Szeszélyes, már-már kiismerhetetlen ám mégsem tudja elrejteni önmagát, Az Embert, a szívtelen zseni álarca mögött. Néha kedélyes és teljesen nyugodt. Ilyenkor képes a normális kommunikációra a környezetében élőkkel. Máskor azonban mindez csak álomszerű, amikor búskomorrá válik és a némaságba menekül. Ezeken a napokon, olykor heteken egyetlen társa a hegedűje, melyen annyi dallamot képes eljátszani, vagy épp kizárólag csak egyetlen egyet. A közemberekkel, de még a saját barátaival, legfeljebb csak mindenképp ismerőseivel is távolságtartó és idegesítően lenéző. Meggyőződése, hogy minden ember ostoba és természetesen ő az egyedüli a nagy Sherlock Holmes az, aki felettük áll értelemben. Eszét tekintve lappang némi igazság a dologban ám arról már nem hajlandó tudomást venni, hogy érzelmi, kapcsolati szinten mindenki más felette helyezkedik el. Legjobb barátja John világít általában rá eme hiányosságára, amikor is válaszul nem kap semmit. Esetleg pár nap némaságot hegedű dallamokkal kísérve. Kényelmes, pontosabban lusta. Ha Mrs. Hudson és Dr. Watson nem gondoskodna róla megalapozott mindkettőjük gyanúja, hogy rövid úton éhen veszne. Ezen az sem segít, ha kísérletezésre használja a hűtőt és ahol a napi ebédnek kellene lennie ott vagy levágott fejek lebzselnek, vagy esetleg szemgolyók úszkálnak békésen az üvegekbe. A lustaságot csak akkor hagyja maga mögött, amikor egy ügyön dolgozik. Ilyenkor meglepően gyors tempót diktál. Ha nincs ügy, nincs kedv. A depresszió visszatérő vendég nála. Sherlock ilyenkor csak fekszik és kesereg. A kábítószerre is így szokott rá.

Élettörténet: Vidéki földbirtokosok leszármazottjaként látta meg a napvilágot január 6.-án. Karrierje már javában szárnyal, amikor lakótársi problémái adódnak. Egy ismerőse keresi fel későbbi elválaszthatatlan barátjával a nyomában. Egy gyors mustra után mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, jelenti John Watsonnak az új lakását. Baker Street 221/B. Az ügy lezárva. Mestersége egyedülálló a világon, ami valljuk be nagyon is jól áll egy egyedülálló személyiségnek. Tanácsadó detektívként mind hivatalos és magánnyomozók, mind magánemberek fordulnak hozzá, ha valamely megoldandó esettel nem boldogulnak. Ügyfelei között magas rangú személyek, uralkodók, miniszterek, sőt maga az angol kormány is megtalálható. Fő hajtóereje nem a pénzszerzés, hanem foglalkozásának odaadó szeretete. Munkamódszerének lényege a megfigyelés alapján levonható következtetések, a tiszta logika és az ok-okozati összefüggések briliáns használata. Visszatérve a lakásra, tulajdonosa egy Mrs. Hudson nevű idős kedves hölgy, aki rajong Sherlockért. Ez az érzés, azonban még ha az illetékes nem is hangoztatja, kifejezetten kölcsönös. Amolyan nagymama, bár ez se Sherlockot később pedig Johnt sem gátolja meg abban, hogy bejárónőnek használják az idős asszonyt. Rajta kívül és persze jó Watson doktorán kívül Lestrade nyomozóhoz kötődik, ha megfelelő ez a kifejezés. Mindenesetre vele szeret leginkább – vagy kizárólag – együtt dolgozni. Testvére Mycroft Holmes, aki sokak szerint talán még okosabb, mint az öccse ám ezt a tudást óvatosan és körültekintően kamatoztatja. Az életének pedig legmeghatározóbb karaktere Dr. John Watson, aki nélkül, még ha nem is nyíltan kimutatva, de rettenetesen magányos. Legfontosabb ember az életében és – sok szemtanú állítása szerint – bármire képes érte. Kapcsolatuk bonyolult és szövevényes, egy kanál vízben történő megfojtáson át a mély érzelmi kapcsolatig. Egymás érzelmei azonban a másik szemében kérdőjelként jelennek meg.

Hobby: hegedülni, a munkája a hobbija.

Foglalkozás: Tanácsadó detektív

Extrák: Holmes számos tudományágban, témakörben rendelkezik komoly tudással. Kiváló kémikus, gyakran végez kísérleteket, lakásán laboratóriumot rendezett be. Otthon van a törvényszéki orvostan, a patológia, az anatómia, a botanika és a geológia bűnügyi vonatkozásaiban. Ismeri a jelen és múlt összes jelentős bűntényét és bűnözőjét, akár Angliában, akár más országokban. Mestere az álcázásnak, álöltözeteknek és sminkelésnek. Jól ismeri sok más egyéb között a mérgeket, a különböző szivarhamukat, a "kriminális" betegségeket, a fegyvereket, a parfümöket. Utolérhetetlen alapossággal elemzi a kézi- és gépírásokat, papírokat, borítékokat, tintákat, íróeszközöket, újság-betűtípusokat. A legapróbb részletekig ismeri Londont. *** Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes c. műve nyomán*** A karakter képe és jelleme a Cumberbatch által megszemélyesített Sherlock karaktert követi.

Képinfo: Nem az enyém - Amanda Tolleson gyönyörű deviantART munkája. (http://)

Engedélyezve: 2014. 08. 18.

Módosítva: 2014. 08. 18. 12:58:28
Módosította: Arasa

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).