Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 3 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Hermész
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Mora

Kor: Ismeretlen

Külső leírás: Milyennek képzelnénk el Hermészt, a tolvajok és kereskedők védelmezőjét és pártfogóját? Nagyjából két méteres, marcona külsejű, pénzsóvár embernek. Ha hozzáfűzzük, hogy az istenek hírnöke is egyben? Finomodnak az általunk elképzelt vonások, hisz egy követnek mégiscsak fürgének, tehát kissé apróbbnak és karcsúbbnak kell lennie. Na és akkor mit gondolunk, ha megtudjuk, az ékesszólást, irodalmat, utazókat és pásztorokat is támogatta, plusz a költészetet se vetette meg? Nos, ha így próbálunk képet kapni róla, talán megközelítjük az igazságot, de kiismerni őt, így se fogjuk. Nem is gondolnánk az átlagmagasságú, karcsú fiatal fiúról, hogy magával Hermésszel van dolgunk, a görög istenek legproblémásabb egyénével. Bár sokaknak tűnhet természetfelettinek a jég kék szempár, mely kiragyog a kölykös, finom vonású arcból, és a mindig selymesen csillanó aranysárga hajzuhatag, amíg valaki nem gondol bele igazán, nem hinné el róla, hogy egy halhatatlan. Pedig az örökifjú istent nem szabad lebecsülni termete miatt. Ha felszerelései vele vannak, már kétségünk se lehet felőle, ki is ő. Ugyan kinek van még rajta kívül szárnyas saruja, kígyós pálcája, és láthatatlanná tévő sapkája? Valószínűleg nem sokaknak, arról pedig álmodni is kár, hogy valaha megválik majd bármelyiktől is. Fegyvere egy arany kard. Általában egyszerű fehér tunikában látni.

Jellem: Nos, Hermész jelleme… Piszkosul nehéz kérdés, bár ha egy szóval kéne kifejezni, talán a bajkeverő illene rá a legjobban. Ravasz és intelligens, kora ellenére, szinte mindig gyerekesen viselkedik, borsot tör a többi isten orra alá, vagy keresztbe húzza a számításaikat. Ugyan akkor ezek csupán csínyek, valódi rosszindulat nincs az istenek követében. Hogy éppen mikor kit talál meg, hangulatától függ, de előszeretettel ugratja Árészt, Hádészt, vagy éppen Posszeidont, hisz ők tudják a legemlékezetesebb dührohamokat produkálni. Neki játék az élet, nem igen ügyel az intelmekre, azt csinál amit akar. A feladatait viszont lelkiismeretesen végzi, és nem csupán átadja az üzeneteket, ha az utasítása úgy szól, bele is avatkozik a dolgok menetébe. Sokszor még akkor is, ha erre nem kapott parancsot, így nem egyszer került már ezért is bajba. Kedveli az embereket, ezért gyakran van a segítségükre, de ha valaki visszaél ezzel, számíthat haragjára. Nincs is félelmetesebb, mint mikor egy sértődött, kissé hisztis istennel kerül szembe valaki, bár Hermész közel se olyan rossz ilyen téren, mint pl. Héra. Furfangos, csípős nyelvű, mindig tudja mit mondjon, hogy kihúzza magát a bajból, vagy éppen belekeverje. Ártatlan megjelenése teljesen megtévesztő, az egyik legnagyobb fegyver a kezében.

Élettörténet: Hermész, mint oly sok isten, vagy félisten, Zeusz gyermeke, és a többséghez hasonlóan, ő se Hérát szólítja anyunak. Nem, az ő édesanyja Maia, a pleiádok legidősebbje, aki mindig is távol akarta tartani őt az istenektől, főleg Hérától féltve őt. Ám a kis Hermészt felesleges volt, már kiskorában is félteni. Újszülöttként is elég esze volt hozzá, hogy ellopja Apollón csordáját, és ugyan azon az éjjelen lírát is készítsen, majd visszabújjon anyja mellé. Persze Apollón hamarosan rájött, ki a ludas, és haragosan kereste fel Maiat, aki el se akarta hinni. Végül az békítette meg az istent, hogy meghallotta a kisfiút játszani a lírán, és annyira megtetszett neki, hogy elcserélte vele a csordára. Ettől kezdve jó barátok is lettek, Hermész felnőve se ugratja túl gyakran a múzsák vezérét, sőt, aranypálcáját is tőle kapta, majd kissé átalakította. Számos istennek és halandónak volt segítségére, többnyire azért, hogy annak ellenségét idegesítse, így például még Árészt is megmentette egyszer, Zeusznak falazott, hogy megcsalhassa Hérát, tanácsot adott Odüsszeusznak, stb. Ezzel persze sok bajba ártotta magát, és anyjának volt is miért aggódnia, amikor nem akarta felengedni az Olümposzra. De végül fia meggyőzte, és tökéletesen beilleszkedett az olümposziak közé. Nem szól olyan sok legenda arról, hogy gyeremeke született volna, talán csak egy két pletyka, és hogy azokból mennyi igaz, azt senki se tudja. Mindenesetre Hermész életében hol előrébb, hol hátrébb csúszik az érdeklődési körök között a szex, de kíváncsisága révén, hamar bele lehet rángatni extrém dolgokba.

Hobby: Az istenek idegelése, bajkeverés, utazni, az irodalom, minden olyasmi, aminek köze van hozzá, és az általa képviselt dogokhoz, új dolgok kipróbálása, kíváncsiskodás.

Foglalkozás: Főként az istenek hírnöke, a tolvajok és utazók patrónusa.

Extrák: **Aranypálcáján két kígyó tekereg nyolcas alakban, láthatatlanná tévő sapkáját Aidoneusztól szerezte. Eredetileg a kis szárnyak a bokájából nőttek ki, de sok történet szerint, ezek később már a saruján voltak.** Volt már mindkét nem képviselőivel, mégis a férfiakat részesíti előnyben, Apollónnal is került már össze, de így is barátok maradtak.** Istenes orgiához.**

Engedélyezve: 2011. 11. 22.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).