Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: ,


Tulajdonságok
Név: Katakura Kojuro
Kategória: Egyéb Anime
Feltöltő: Rauko

Kor: A harmincas éveinek közepén jár az anime eseményei, tehát Nobunaga idején

Külső leírás: Ő is, mint a kora katonái általában férfias, erős testalkatú. Magasabb, mint Masamune, és bár nem feltétlenül erősebb, de mindenképp izmosabbnak látszik. Sosem hord páncélt, ruházata egyszerű, barna, tradicionális jegyeket őrző. Kabátjának hátán viseli a Date klán jelképét, a félholdat, emellett onnan is borzasztóan könnyen felismerhető, hogy mindig ura mellett van. Ez alól csak az a helyzet kivételes, ha elrabolják, vagy megölik, hiszen még párbajok idején is Masamune közelében marad, merthogy egyezségük szerint neki kell védenie a hátát. Megjelenése karizmatikus, férfias: szemei sötétek, arca bal oldalán hatalmas vágás éktelenkedik.

Jellem: Maximálisan elkötelezett a Date klán, azon belül is Masamune irányába. Az életét adná uráért, bár nem csak mestereként tekint rá, valahol felelősségének érzi, hogy megvédje az Egyszemű Sárkányt, így lett hát ő a Jobb Szeme és az, aki mindig védi a hátát. Azokban az esetekben, amikor nem tudja megmenteni a Sárkányt, önmagát büntetné, amikor a Démonkirály elleni csatában Masamune jobb karját csontig bevágják, ő felelősségének érzi, hogy megbüntesse magát, mert nem tudott ott lenni, hogy megvédje urát, és megakadályozza sérülését. Elvakult hűsége ellenére kiváló stratéga, minden komolyabb taktikai cselben tanácsot ad Masamunénak, emberei minden körülmények között tisztelik, szeretik. Saját céljai nincsenek, alárendelt személyiség Masamune mellett, ennek ellenére erős, minden körülmények között hűséges, a végletekig kitartó férfi, nagyon jó harcos.

Élettörténet: Eredeti neve Katakura Kagetsuna, valós történelmi személyről mintázott szereplő. 1557. december negyedikén született, és 1615-ig élt. A Date klán három legnagyobb alakjának egyike. Fiatalon állt a lán szolgálatába, Masamune apját, Terunumét szolgálta, majd később Endo Motonobu ajánlására Masamune személyi kísérője lett. Masamune minden jelentősebb harcában jelen volt, és gyakran támaszkodtak rá stratégaként is. Ezen tulajdonságát az animebeli Kojuro is megőrizte, hiszen gyakran láthatjuk, hogy ő találja ki Masamune harci stratégiáit, amikor nincs mellette, maga a Sárkány is elveszettebbnek, kapkodóbban látszik eleinte. Egy történelmi anekdota is remekül bizonyítja, hogy mennyire bizalmas viszonyban álltak Masamunéval: amikor ugyanis egyik első csatájukban bekerítették a Sárkányt, ő mentette meg azzal, hogy megjelent, és elkiáltotta magát, hogy ő Date Masamune, így tudott ura elmenekülni. Ezt a bizalmi viszonyt is megőrizte az anime: végig megfigyelhető, hogy mennyire összetartanak ők ketten a Sárkánnyal, hiszen ő maga Date Masamune Jobb szeme, később, amikor a Nobunaga legyőzésekor szerzett sérülés miatt Masamune jobb keze egy időre használhatatlanná válik, akkor elmondja neki, hogy nem csak a jobb szeme, hanem már a jobb keze is. Erre akkor azért volt szükség, mert Kojuro magét büntette, amiért nem tudta védeni urát. A kéánban a stratéga szerepe mellett közigazgatási szerephez is jutott, több katély, köztük a Nihonmatsu felügyelője és gondnoka is volt. Történelmi adatok szerint Hideyoshitól 50000 koku földet kapott és ezzel önmaga is daimyová vált, amikor azt javasolta Masamunának, hogy támogassa Hideyoshit az Odowara csatában, de a kapott földeket később visszaadta, így bizonyítva hűségét ura és a Date klán iránt. Az animében végig a Sárkány mellett van, a második évadban viszont Hideyoshi emberei elrabolják, hogy később hadvezérré tegyék a seregben, elhitetve vele, hogy ura meghalt, de ő nem megy bele ebbe, később újra csatlakozik a Sárkányhoz, és mellette marad a végső csatában is.

Hobby: Stratégiákon agyalni, edzeni, Masamunét figyelni

Foglalkozás: Date Masamune Jobb Szeme

Extrák: Két katanával harcol, eleme a villám. *** Anime: Sengoku Basara

Engedélyezve: 2011. 09. 20.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).