Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik:


Tulajdonságok
Név: Morf Éma (Mo)
Kategória: Fantasy
Feltöltő: ef-chan

Kor: 111

Külső leírás: A minyurgók között teljesen átlagos termettel rendelkezik, de be kell látnunk, ez az egyébként is alacsony termetű minyurgóknál nem feltétlen pozitívum, ha valaki lexikográsznak akar menni. Hogy termetbeli hátrányait ellensúlyozza, edzésben tartja a testét, és nem csak erősíti, de ügyesíti is magát, azaz nem csak gyúr, hogy izomagy legyen, hanem tornászik és akrobatikus mozdulatokat is tanult, valamint helyes szóhasználatot és szintaktikai ismeretei is magasak. Erre szüksége is van, ha nem akar alulmaradni egy-egy vérmesebb szóval szemben, mint amilyen például a rémtörténetek híres főszereplője, a Lokálpatriotizmus, akinek már megjegyezni sem egyszerű a nevét, nem hogy megküzdeni ellene. Haja minyurgók között is ritkábbnak számító élénkvörös (az átlag inkább a barna és fekete, esetleg az indigó), szemei szintén perzselő rubinként égetnek örök emléket annak lelkébe, aki beléjük mer nézni. Egy minyurgó legenda szerint ugyanis a vörös szemmel rendelkezők lelke lángol, s valami korszakalkotóra rendeltettek. Morf nem hisz ebben, viszont büszke szemeire, és élvezi az általuk nyújott előnyöket, hiszen szemszíne nélkül hiába lehetne bármilyen fitt, sosem választották volna be a Jövevényszavak Nyilvántartási és Kutatási Osztályának kötelékébe. Munkája miatt ruhái nagy része biztosítja a könnyű mozgást, ugyanakkor páncél borítja, hogy megvédje viselőjét. Cipő tekintetében ragaszkodik a Taxóma márkájú vörös sportcipőhöz, esküszik rá, hogy a világ legkényelmesebb és legstrapabíróbb lábbelije. Másra rá sem hajlandó fanyalodni, inkább jár mezítláb. Ennek ellenére nem sznob típus, más mániája nincs. A minyurgóknál átlagos módon rendelkezik szárnyakkal, amelyek az évszázadok alatt, főleg a nyurgóktól való különválás óta elkorcsosult, és már nem alkalmas arra, hogy repüljenek vele, viszont magas helyekről leugorva képesek vele vitorlázni. A szárny fátyol- vagy hártyaszerű, a minyurgó nemzési képességeitől, illetve nemzési állapotától függően lehet kék, ezüst, vagy zöld. Kék a még nem meghatározott identitásúaké, ahogy Morfé is, zöld a nemzőké, és arany a szülőké. (Ugyanis a minyurgóknál nincsenek férfiak és nők, hanem később határozódik meg, melyik szerepre rendeltetnek, a partnerüktől függően, viszont egy életre választanak párt, sem partnerükön sem identitásukon nem tudnak változtatni). A minyurgók képesek minimális szómágiára, amelynek során egy fegyvert képesek idézni maguknak, Morfé egy vörös pengéjű, nyelvre emlékeztető levélkés.

Jellem: minyurgó létére elég heves vérmérsékletű, idegesíti egyes minyurgók debilitása, viszont munkájában precíz és pontos, nagy szakértelemmel és még nagyobb kíváncsisággal kutatja fel a szavak legújabb fajtáit, egyedeit. Szereti a magányos farkas életmódot, és nem hisz abban, hogy valaha is megtűr majd maga ellett valakit, pedig párnak már jelentkeznének nála. Egyelőre azzal hárít, hogy még fiatal, hiszen csak 15 éve lett nagykorú, de a lelke mélyén tudja, a párja nincs a minyurgók közt, úgy véli, már a Napba olvadt, vagy még meg sem született, még mindig a Hold túloldalán kóborol, várva az idejét. Amilyen ellenséges tud lenni társaival, olyannyira imádja picurka szavait. Ha egy új példányra bukkan, egész belelkesül, és testi épségével mit sem törődve igyekszik kielégíteni kíváncsiságát, és olyanná válik, mint egy rosszul nevelt 25 éves gyerkőc minyurgó. A Víznyelő környékén szokott portyázni, de soha, semmilyen körülmények között nem lépné át a határt, és hatolna be a nyurgók országába. A nyurgók szerinte pökhendik, beképzeltek, és egyébként is barbár népség tele mindenféle kórsággal. Váltig állítja, hogy inkább öngyilkos lenne, mint hogy egy nyurgó hozzáérjen.

Élettörténet: Két teljesen átlagos minyurgó gyermeke. Nemző apja a Szóvirág-küldő Szolgálatnál üzenetkézbesítő, míg szülőapja korábban szóbányász volt, ma már háztartásbeli. Már gyermekkorában is igen kíváncsi természet volt és szerette népe legendáit. Bár már nem emlékszik rá, gyerekkorában rajongott a nyurgókért, ezért két apja rémtörténeteket kezdett neki mesélni, amelynek nyomán kialakult mai előítélete a mondatfalók iránt. Kíváncsi természete azonban megmaradt, s mire kijárta az elemi betűvető iskolát, addigra már konrkét terve volt: lexikogrász lesz, s megfejti a világ eddig rejtett titkait. Gyerekkori rajongásából pedig csak egy dolog maradt: a kíváncsiság, hogy a nyurgók hogy nézhetnek ki, azonban a belé nevelt sztereotípiák miatt sosem gondolt arra, hogy átkeljen a Víznyelőn. Társas kapcsolatait tekintve nagybátyjához hasonlónak tartja magát, és nem híve az elköteleződésnek, amely ellen apái úgy próbálnak tenni, hogy fűt-fát meghívnak magukhoz, hátha Morf végre megéli a Bizsergést, s megtalálja élete párját valami fess minyurgó ifjú személyében, akinek lehetőleg jó az előmenetele is.

Hobby: szóvirágok gondozása, antik szövegemlékek gyűjtése

Foglalkozás: lexikogrász

Extrák: Faj - minyurgó. * A faj történelméről pár szó: A minyurgók a nyurgók családjából származnak, épp úgy, ahogy a nyurgók, azonban egy, a múlt és az emlékezet hiányosságainak ködös homályába vesző eset miatt a két faj szétvált, és azóta külön fejlődési utat jár be. A legenda szerint egy idegen fajhoz tartozó időutazó érkezett, és különös, több ezer életet követelő kórságot terjesztett el körükben. a minyurgók szerint a nyurgók üzleteltek az idegennel,és az volt a céljuk, hogy kiírtsák őket, így elvándoroltak a Víznyelő melegebb vidékeire, s mivel itt csak szavak, és szófajcsaládok honosak, szóevőkké váltak.* A minyurgók körében nincsenek nemek, szárnyuk jelzi szerepük. A születés egy bonyolult folyamat, amit csak a kiválasztottak élhetnek át, holdfogyatkozáskor. A minyurgók egyszerre csupán egy utódot képesek világra “hozni”, s Holdhoz kötődő vallási felfogásuk miatt a Hold ezüstkönnyeinek nevezik a gyermekeiket, akiket nagy odaadással gondoznak. * Szakmája lexikogrász, amely annyit tesz, hogy a Nagyszótárnál dolgozik, mint lexikai fejlesztő, új szavak, kifejezések után kutat. Szakterülete a szleng és a szakzsargon. A Jövevényszavak Nyilvántartási és Kutatási Osztályának terepmunkát végző kiemelt alkalmazottja, aki természetes életkörnyezetében figyeli meg és írja le az új szavak életkörülményeit, szokásait, hagyományait, igyekszik felkutatni eredetüket. * Ínyenc, szereti az idegen eredetű szavakat. A latin eredetű szavakkal le lehet venni a lábáról, de ha valaki igazán el akarja kápráztatni, kényeztesse ropogósan finom, szláv jövevényszavakkal, vagy igazi szóritkaságokkal, mint például a mára kihalt megapol vagy az igen nehezen beszerezhető asszonyállat. * Van egy betanított tonalitása, amely a levegőben repülve hordozza a leveleit. - tonalitás neve Lebeg és legfőképp egy kecses, lilás farkú madárhoz hasonlít, amelynek hosszú, elegáns bóbitája van. * A faj és a világ egyes jellegzetes specifikumai Ef-chan és Rauko szellemi termékét képezi, másolni, felhasználni engedély nélkül tilos.

Engedélyezve: 2011. 03. 09.
2011. 04. 15.

Módosítva: 2011. 04. 15. 10:36:55
Módosította: ef-chan

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).