Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 1 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Vitus Verus Flavius Catullus
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Eshii

Kor: 30 éves

Külső leírás: Magassága megfelel a korabeli átlag férfiakénak, sőt, lehet a legtöbb római katona picit magasabb tőle. Ezt azonban remekül egyensúlyozza fürgeségével, ügyességével s hajlékonyságával. Nap csípte bőrén több sebhely is vad meséket mesél, izmai pedig az erejét remekül szemléltetik. Válla széles, csípője keskeny, végtagjai s háta szálkásan izmos. Arca magán hordozza mind a görög, mind a római ősök vonásait: homloka nem magas; szemöldöke erőteljes, de se nem borzos, se nem vastag; orra sasorr, melyet bátyjával apjuktól örököltek. Karakteressé teszik az arcvonásai, melyek beavatatlan szemeknek kemények, vadak, olykor mogorvák lehetnek, de bizony sokszor lágyulnak el. Ajkai keskenyek, ha koncentrál, harapdálja őket, de az állításokkal ellentétbe, sokszor húzza őket mosolyra. Fekete szempillái alatt megbújnak mogyoróbarna szemei, melyek okosan csillognak, sőt, olykor pimaszul vagy kihívóan. Ruházatával mindig arra törekszik, hogy sok időt kihúzhasson a vadonba, s be is olvadhasson, így mindig változik vándorlásai során. Fegyverek egész hadát hurcolja magával, tőröket, íjat, s két harci baltát. Kardot ritkán hord magával, túl feltűnőnek s nemesinek tartja, főleg, ha küldetésen van. Ékszere egy nyaklánc, melyet apja faragott neki, a madzagot pedig anyja szőtte. Bátyjának is volt egy ugyan ilyenje, így még fontosabb lett számára, mióta elveszítette őt.

Jellem: Egyszerű férfi ő, ki teszi, amit tennie kell. Gond akad? Megoldja, egyedül, mert az a férfi dolga. Kenyérre való kell? Dolgozik, mert az egy férfi dolga. Ölni kell? Megteszi, mert ez egy férfi dolga. A becsülete, a neve, az élete. Nincsenek érzelmek, se kimutatásuk, se szavak: legalábbis ezt tanították neki, de vannak gyenge pontjai. Például a gyerekek, rajong a kis zajos szörnyetegekért, a jövő nemzedékéért. Velük feloldódik, s máris nem oly mogorva s elérhetetlen jégcsap, kit a szélvihar is melenget. Elveiből nem hajlandó adni, s van oly vakmerő, hogy a paranccsal is simán szembemegy, ha úgy látja jónak. Makacs egy jószág, kit nehéz lebeszélni ötleteiről, s igazáról. Hangját nem hallatja, ellenben piszok jó megfigyelő, remek memóriával. veszélyes kombináció: olyan apróságokat is megjegyez, amit mások nem, s oly hihetetlen helyzetekben tudja felhasználni, amiről más álmodni sem tudna. Vakmerőségét sokszor felcseréli alapos tervezéssel, ami inkább már a korának köszönhető. Fiatalon nagyon szétszórt volt, s hirtelen, ebből kezd alább adni. Ellenben a dühe, oh, azt pillanatok alatt fellobban, pusztít, s csak lassan csitul. Ha megsértődik, nem eszik, se beszél; ha mérges kiabál, ordít, s képes az aktuális alanynak neki is menni. Irigyelte mindig is ama emberek nyugodtságát, kik minden bolondot elviselnek. A szíve mélyén lapul együttérzés is, s az anyja által tanított alázat s megbékélés is. Mivel családközpontúnak nevelték, hiszi, ha családja lesz, jó férj s apa lehet, egy remek asszonyka keze alatt. S oh, hogy mily közel áll az igazsághoz.

Élettörténet: Apja görög származású katona volt, ki végül gladiátorként kötött ki a római arénában. Több győztes csatával a háta mögött, gazdája végül úgy döntött, hogy egy utolsó, hatalmas csata után elengedi, szabad lehet. A csatában lesántult a férfi, de ez se akadályozta meg abban, hogy feleséget találjon, s felnevelje két fiát. Vitus volt a fiatalabbik, bátyja hat évvel idősebb volt tőle. Együtt tanultak apjuktól harcolni, túlélni, életben maradni, ölni. Mivel a földműveléshez keveset értett, inkább a harc volt a mindene, ezt adta át fiainak is. kenyerüket abból kereste meg, hogy szint úgy harcot oktatott egy gladiátor képzőben. Görög származása ellenére próbált beilleszkedni a római társadalomba, ami hol jobban, hol kevésbé ment neki. Fiainak igazi római nevet adott, s ő maga is olyat vett fel. Anyjuk római módosabb földműves leánya volt, ki vezette a háztartást, s a fiúkat a hagyományokra, vallásra és a helyes viselkedésre tanította meg. Innen eredt, hogy a későbbiekben egyikük se volt hajlandó asszonyt vagy gyermeket bántani, vagy még rosszabb esetben megölni. Vitus bátyja, Gurganus, hamarabb elkerült a háztól, mint szokás volt, hogy a római hadseregben csiszolja tovább alaptudását. A kicsi öccse is erre vágyott, hogy bátyjával vállvetve harcolhasson. Mikor ő is betöltötte végre a tizenhatot, s apja minden tudását átadta neki, nem csak a harcról, de a törvényekről s egyéb más dolgokról is, hamar a hadseregben találta magát. Bátyja nem a mindennapi katonák között szolgált, nem a csatatereken harcolt, hanem a ma ismert kémhálózat elődjét építette ki lassan. Felvette a kapcsolatot a törzsekkel, beépült, vagy esetleg bentről intézett csendes, de határozott támadást ellenük. Fejeseket ölt meg parancsra, esetleg embereket rabolt el, hogy azokkal befolyásolhassák a csata kimenetelét. Öccse, Vitus, eme szakirányba csöppent bele fiatalon. Sokáig együtt dolgoztak, bátyja tapasztalatai sokat segítettek neki, végül pedig huszonéves kora közepén külön utakat kezdtek el járni. Gurganust északra küldték, a Britanniába. Vitus keletre került, egészen addig, míg egy hírnök meg nem jelent az egyik sikeres küldetése után: bátyja meghalt, de a küldetése fontosabb bárminél. Ha átveszi, s teljesíti, utána leszerelhet, veterán jussot kap, s egy földet, ahol letelepedhet. Hirtelen érte a dolog, de gondolkozni se hagytak neki időt, rögtön válaszolnia kellett. át se gondolta, belement, s hamar egy hosszú út közepén találta magát a vad sziget felé. Immár két éve harcol ott a különféle barbár népek vallási vezetői ellen, s úgy érzi, lassan elér a legfontosabbhoz, akinek kiiktatása egyenlő lesz számára a szabadsággal.

Hobby: Faragás, legyen szó játékról vagy használati tárgyról; a táj feltérképezése, nyugodt alvás.

Foglalkozás: Római Légió kémje, kivégzője, végrehajtója, hóhérja, fejvadásza, ki minek hívja.

Extrák: Elég sok nyelven beszél, de az anyanyelve a latin marad. Beszéli pár germán törzs nyelvét, görögül is jól tud, sőt, a piktekét is megérti. Írni s olvasni is tud, bár nem kiemelkedő ezekben egyik nyelven se, még latinul se. *** Nem iszik egyáltalán alkoholt. Azonban ha a helyzet úgy hozza, s mikor épp az aktuális törzs bizalmát nyeri el, s innia kell, akkor biza iszik. Ettől függetlenül igen hamar képes bármelyik nagyszájú római ficsúrral összeverekedni. *** Remek a kézügyessége, gyönyörű mintákat tud faragni. *** Jól ért a harchoz, remekül bánik a karddal, a tőrökkel, de jobban tudja az íjat és a baltát használni. A tájékozódási képessége messze híres, ahogy a vadászati és életben maradási tudása is. Rengeteg állatot és növényt ismer, s igen jól tud főzni is. *** Zsoldja nagy részét hazaküldi bátyja özvegye s fia részére. Neki úgysem kell. *** Vissza akar vonulni, hogy földet kapjon, s letelepedve családot alapíthasson. Persze ezt nem nagyon akarja hagyni neki az állam, ezért is bízták meg azzal, hogy utolsó feladatként ölje le a lehető legtöbb druidát. Ő minden tőle telhetőt megtett az elmúlt két évben, s a legutóbbi elbeszélgetése alatt azt ígérték neki, hogy már csak fél évet kell lehúznia, révén, hogy azt folytatja, amit a bátyja elkezdett. *** Foglalt.

Képinfo: A kép nem sajátom, csupán illusztráció. ()

Engedélyezve: 2016. 11. 26.
2018. 05. 16.

Módosítva: 2018. 05. 16. 12:31:02
Módosította: Eshii

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).