Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 2 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Berethiel (kitalált)
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: LastBreath

Kor: 400 körül jár

Külső leírás: Nyúlánk, kecses mozgású, karcsú lány. Testét rendszerint barnás-zöldes ruha fedi, mely idomaira simul, s mégis mindent eltakar a kíváncsi szemek elől. Haja dús és erős szálú, lágy barnájába néhol egy-egy szőke hajszál vegyül. Mivel állandóan a természetet járja, gyakran van tele haja ilyen-olyan levelekkel, kisebb gallyakkal, vagy apróbb virágokkal. Ezzel nem igazán törődik, még csak nem is hordja tünde hajviseletben a haját. A nyaka keskeny és közepesen hosszú. Arcának vonásai gömbölyűek és finom vonásúak. Ajkai dúsak, halovány színűek. Jobb oldalon az állán egy anyajegy tarkítja hamvas, finom puhaságú bőrét. Orra keskeny, kissé piszés. Viszont, ami a legtöbb figyelmet vonzza, azok hatalmas, zöld íriszei. Mint egy-egy megtermett jáde kő lenne. Bennük élénken csillog az értelem és a kíváncsiság. Szempillái hosszúak és rendkívül dúsak, szemöldöke kellemesen ívelő. Éksze gyanánt két fekete fémkarikát hord jobb fülében.

Jellem: Kíváncsi természetű lélek, akit vonz a tudás utáni szomjúság. Talán akkor lenne a legboldogabb, ha párszáz évre bezárhatná magát egy könyvtárba. Végtelenül türelmes és nagyon nehéz kihozni a sodrából. Az entektől megtanulta, hogy nem szabad hamarinak lenni, s hogy ha türelmes az ember, az sokszor többre vezet, mintha felfortyanna. Végtelen szeretettel viseltetik minden növény és élőlény iránt Középföldén, és teljes szívével hiszi, hogy azok is megmenthetőek még, melyeket beszennyezett Morgoth sötétsége. Rendkívül optimista, bár éber a veszélyre és képes pillanatok alatt eltűnni mások szeme elől, ha ő maga nem kívánja, hogy rátaláljanak. A tőrökkel sokkal ügyesebben bánik, mint a karddal, vagy az íjjal, de nem szeret erőszakhoz folyamodni. Gyűlöli az erőszakot és az indulatból kiontott vért. Megveti és mélyen elítéli azokat, akik kedvtelésből gyilkolnak meg másokat, legyen az szó emberrő, tündéről, állatról, vagy bármilyen szörnyetegről; ha valaki csak a szórakozás kedvéért öli meg őket, akkor nem több Berethiel szemeiben, egy ocsmány féregnél. Szelíd, életszerető teremtés, olyan, mint egy törékeny virágszál. Még csak tüskéi sincsenek. Ettől függetlenül nem naiv; jó emberismerőnek mondanám, hiszen utazásai során sokféle népekkel találkozott már. Egyetlen céljának és küldetésének, a fák védelmét tartja. Sokkal kényelmesebben érzi magát a növények és állatok társaságában, mint emberek között. A fajtájabéliekkel nem is igazán tud szót érteni, s részben ezért is kerül minden lakott területet.

Élettörténet: Az apja a Bakacsinerdőből származik, míg anyja lothlórieni tünde volt. Kettejük tiltott szerelméből fogant meg Berethiel, aki egyik tündenéphez sem tartozott igazán. Szüleit elüldözték mind a két menedékből, s ők végül Völgyzugolyban leltek otthonra. A fiatal tündelány édesanyja azonban belebetegedett, hogy nem láthatja többé szeretett otthonát, s mi is lenne lassabb és kegyetlenebb gyilkos a tündék számára, mint a szomorúság. Az asszony elkomorodott, nem dalolt, s nem mosolygott többé. Régi, ragyogó önmaga árnyékaként sétált az Utolsó Meghitt Otthon erdeiben. Végül kínkeservesen szomorú évek múlva megtért Manwe csarnokaiba, s a völgyzugolyi tündék méltó búcsút vettek tőle. Berethiel anyjának halála után, apjára is hasonló sors várt, aki annyira szerette a nőt, hogy beleroppant a gyászba. Az ekkor még mindig fiatalnak számító lány elhagyta Völgyzugolyt. Tudta, hogy önző dolog, amit tesz, de képtelen volt végignézni apja sorvadását, csak úgy, mint az anyjáét. Naivan azt remélte, hogy Lothlórien kapui nyitva állnak előtte, ha megtudják, hogy ő is onnan származik. De a lórieni tündék elzavarták, mondván menjen csak vissza a Bakacsinerdőbe, ahonnan jött. A lányt azonban - mondanom sem kell - onnan is elzavarták. Elkeseredve és otthontalanul járta Középföldét, s egyre többet és többet tudott meg a világról, a korokról, történetekről, növényekről és állatokról. Egyik útja során a Fangorn erdőbe is betévedt, s a fák egyik pásztora, Hamariberkenye talált rá. A jóságos ent hamar megszerette a lányt, akinek volt türelme és ideje végighallgatni az ő mondandóját. Bár óent nyelven nem tanult meg, a legfontosabbat, a türelmet megtanulta. Úgy döntött, hogy a háborítatlanul hagyott erdő tökéletes lakóhely lesz számára. Ide sem orkok, se Ungoliant ivadékai nem merészkednek, s ember és tünde is messzire kerüli. Berethiel elhatározta tehát, hogy ő is a Fangorn erdei fák őrzője lesz. Hogy gondozza őket, s meghallgatja bánatukat. Később rájött, ha dalol nekik, a fák új rügyekkel és hajtásokkal ajándékozzák meg őt.

Hobby: Szeret dalolni és verseket mondani

Foglalkozás: Amolyan erdei boszorkány, bár varázsereje nincs

Extrák: J. R. R. Tolkien Középfölde világába szánva. * Nevének jelentése "királynő"

Képinfo: A kép nem az én tulajdonom, csupán illusztrációként szolgál (http://)

Engedélyezve: 2015. 10. 09.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).