Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik:


Tulajdonságok
Név: Baal Berith
Kategória: Fantasy
Feltöltő: LastBreath

Kor: Ismeretlen

Külső leírás: Magas, karcsú és gyönyörű. Arca, teste sebhelymentes. Kortalan. Elvarázsoló. Bővebben kifejtve: magasabb, mint egy átlagos halandó férfi. Tegyük ezt 185 és 190 cm fölé. Súlya és csontszerkezete szinte elenyészően könnyű ehhez a magassághoz viszonyítva, de pont ez teszi lehetővé azt is, hogy képes legyen repülni. Keskeny, karcsú hátán hatalmas, fekete szárnyak díszelegnek, melyek csak akkor jelennek meg, ha valóban repülni kíván. Tollai egykor hófehérek voltak, de ahogy nőtt szívében a gyűlölet és elkeseredés a halandók iránt, azok megfeketedtek. Alakja rendkívül karcsú, elegáns de mégis szelíd izomzatú. Testét tetőtől talpig mindig ruha fedi. Nem szereti mutogatni magát, bár tisztában van vele, hogy a halandók mennyire gyönyörűnek találják. Keskeny vállak, karcsú derék, hosszú és feszes combok, kemény mégis szelíd vonalú karok. Szemet kápráztató és szinte tökéletes. Hosszú, derékig érő, vékony szálú, lágy tapintású, kékes árnyalatú haja van. Arcán mindig egy felsőbbrendű, elnéző mosoly ül. Mint egy isten, aki épp tudatlan gyermekeit készül tanítani. Ajkai dúsak de színtelenek. Orra keskeny és finom vonású. Szemei olyan lilák, mint a búzavirág, s halványan derengenek még akkor is, mikor leszáll az éj. Szemöldöke lágyan ívelő. Arca enyhén szögletes és férfias vonású, nem durva de mégsem kölcsönöz neki gyermeki lágyságot. S erre nincs is szüksége, elvégre nem gyermek, hanem férfi. Ékszerként egyetlen apró aranykarikát visel bal fülében, aminek csupán esztétikai jelentősége lenne, ha hosszú haja nem takarná el.

Jellem: Sokan kérdezhetik, hogy egy méltóságteljes, igazságos és kegyelmes istenből hogyan válhat démon. A képlet egyszerű. Adj az embernek egy botot, az fegyvert csinál belőle tűz helyett. Adj az embernek otthont, s az hadjáratra indul mások ellen. Adj az embernek szeretetet és irigység s gyűlölet lobban bennük. Belefáradt. Egykor szívének oly' kedves halandókat manapság már csak méla undorral képes méregetni. Régen azt hitte segíthet rajtuk, hogy felemelheti őket magához és mind tiszta marad. De rá kellett jönnie, hogy tévedett. Az ember gyenge. Könnyen csábul. Ostoba és haszontalan. Végtelen csalódottságában elfordult tőlük és ellenük esküdött. Ha nem mentheti meg őket, kárhozzon el az összes. Sok-sok ezer év alatt ez a jóságos és gyengéd isten egy manipulatív, simulékony, számító és mindenek előtt gonosz démonná nőtte ki magát. Mert ki is lehetne kegyetlenebb és könyörtelenebb annál, aki annak előtte tárt karokkal könyörült meg másokon? Szereti elhitetni a halandókkal, hogy könyörületes és jó, de ez már csak színjáték. Tapasztalta, milyen érzés valamiben, ami szívének annyira kedves, csalódni. És szeretné ugyanezt a fájdalmat és csalódottságot minél több halandónak átadni. Ő az a fajta démon, aki éjjel a füledbe suttog, hogy öld meg a kutyád. Aki álmodban arra buzdít, hogy ragadj fegyvert és mészárold le ez egész iskolát. Aki elülteti a fejedben a gondolatot, hogy milyen jó móka lehet felgyújtani egy templomot. Ő soha nem jelenik meg előtted. Ő csak halkan és meggyőzően suttog a füledbe, míg már nem bírod tovább és engedelmeskedsz neki. Fajtársaival szemben nem túl barátságos. Mondhatni inkább hűvös és kimért. Az "árulásos" incidens óta szereti őket messzire elkerülni és tart attól, hogy visszatérésekor nekiugranak. Mivel nem született démon, sokan lenézik és Lucifert sem értették, miért emelte őt ilyen magas pozícióba. Tehetsége, éles esze és karizmája van ahhoz, hogy kiválóan helytálljon. De ki ne mesélhetne többet az irigységről és a gyűlöletről, mint egy született démon?

Élettörténet: Eredetileg a Kánaán isteneként ismerték és csak később, a kereszténység nevezte meg démonnak. A Bírák Könyvére hagyatkozva a temploma le lett rombolva, mikor Abimelech le akarta igázni az alattvalóit. A név Baal az uralkodó iránti imádatot jelentette Izraelben (szintén a Bírák Könyve szerint) Szikem (ókori kánaáni város Palesztinában) területén. A Baal név ugyanakkor egyenlő az "El-berith"-tel, ami annyit tesz "Isten szövetségese". Ez a "szövetséges" a héber Berith szóból ered, ami utalhat kettejük megállapodására, mi szerint Ő lesz a Kánaán istene, mely légióinak Szikem volt a központja, vagy utalhat a szövetségre az izraeli emberek és Szikem között. Ez a kifejezés azonban sokak szerint túlságosan elvont, ahhoz hogy a szerződés egységes feltételekből épült volna fel. Mi több az isten temploma Szikemben amolyan menedékként szolgált. A név és a kultúra messzire elterjedt volt a régi korokban (mint a Baalizmus) de csak a Szikemmel kapcsolatos ügyek kapcsán említik. A Kereszténység szerint Baal Berith a fő minisztere Pokolnak és az ottani közlevéltár feje, és a démon, aki istenkáromlásra és gyilkosságba kísértette a halandókat. Képes megmondani az igazságot a múlttal, a jelennel és a jövővel kapcsolatban, emellett minden fémet képes arannyá változtatni. Méltóságokká emeli az embereket és erővel ruházza fel őket. Azt mondják elég bőbeszédű volt: a Csodálatos Történelem című könyvben Sebastien Michaelis atya 1612-ben leírta, hogy Baal Berith egyszer megszállt egy nővért. Az ördögűzés alatt Baal Berith nem csak a démonok neveit sorolta el, hanem az összes olyan szent nevét, akik szemben álltak velük. Ezek után sok démon árulónak tartotta, amiért elárulta a halandóknak, hogy mely szenteket hívják segítségül ellenük. Lucifer is feldühödött, s egyik legkedvesebb démonát ezer éves száműzetésre ítélte, amit később ötszáz évre csökkentett. Büntetése lejártával visszatérhet pozíciójába és szeretett otthonába, Pokolba.

Hobby: Halandókat kísérteni

Foglalkozás: Démon

Extrák: Az emberek és az Ördög közötti szerződéseket nyélbe ütni szólítják. Viszálykodó, ellenségeskedő, istenkáromló és gyilkos gondolatokat inspirál. Ő az engedetlenség patrónusa. * Baal Berith nevét helyesen aposztróffal írják, mely a Baal közepén helyezkedik el a két „a” betű között. * Élettörténetének elejét (az ördögűzésig bezáróan) lásd a wikipédián. Bocs, ha néhol rosszul fordítottam. A többi része saját kútfőből származik. * Foglalt linkának.

Képinfo: A kép nem az én tulajdonom, csupán illusztrációként szolgál (LAS-T)

Engedélyezve: 2015. 09. 02.

Módosítva: 2015. 08. 31. 22:51:16
Módosította: LastBreath

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).