Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 1 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Ser Jorah Mormont
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: Arasa

Kor: 40 körüli

Külső leírás: "not a handsome man" – Olvashatjuk a nagyvonalú leírást róla. A könyvekben talán, de ezzel vitatkoznék a sorozatot illetőleg. Első pillantásra azt látjuk, amit mindenki már. Egy középkorú talán, tagbaszakadt, szőrös férfi. Csak hosszú együttöltött napok, hetek, hónapok után nyílik meg az ember szeme irányába. Csak akkor látja meg a szőkés-barna tincseit, az apró ráncokat a szeme alatt és a homlokán. A bozontos szemöldököt mely alatt sokat átélt bánatos kék szemek nyugszanak. A szakállat, amely csak arra vár, hogy gyengéden megérintsd. Ekkor tűnik fel a nyaka bal oldalán húzódó heg, amiből tudod, hogy igazi vad medvével kerültél össze. Csak ekkor veszed számításba, hogy amit te tagbaszakadtnak tituláltál valójában egy idősödő, de még mindig jó fizikumú férfi izmos teste, mely az Essos-i napsütéses éghajlata miatt napbarnított és izzadt, de már egy csöppet sem zavar, mert ekkor vehető észre az igazi férfi, talpig páncélban, elszánt tekintettel, egyetlen dologért élve, az igaz királynőért, egyetlen Khaleesi-ért.

Jellem: Hűséges. Ha egyetlen szóval kellene jellemezni a lovagot ez, lehetne a megfelelő szó. Dany leghűségesebb és becsületesebb tanácsadója és rettentő harcosa. A kemény harcedzett külső mögött talán túl hamar felfedezhető a gyengédség és igaz szeretet, ami egyetlen sebezhetősége. Még csak nem is terjed ki mindenki irányába, csupán a Sárkányok Anyja, egyetlen Khaleesije iránt táplál vonzalmakat. Intelligens, higgadt természet, megfontolt és elfogulatlan tanácsokkal látja el szeretett királynőjét, kezdetben védelmezőbb hangnemben mintha egy fiatal leánnyal beszélni később azonban világossá válik számára, hogy a gyermek, aki rémülten támaszkodott társaságára Khal Drogo khalasarjában, immáron felnőtt és megedzette a rengeteg megpróbáltatás. Olvasott, tájékozott ember, aki rengeteget utazott a Hét Királyságban úgy, mint Essoson is. Ismeri a történelmét, a városait és szokásait, Dany számára életmentő tudással rendelkezik. Sokszor talán túl nyersen fejezi ki magát. Kegyetlenül őszinte mindenkivel beleértve Dany-t is. Több nyelven beszél a dothrakit is beleértve. Sztoikus személyiség, keveset beszél azt is, csak ha szükséges és sose mond többet, mint amennyit muszáj. Néha a rossz napjain feltűnően hidegen viszonyul az emberekhez, ezért sokan nem kedvelik kifejezetten a társaságát. Nehezen bízik meg bárkiben is, de amint bizonyítottak neki, tisztelettel viseltetik azok iránt, akik megérdemlik. Fejlett harcos, becsületes, nem öli meg ellenfelét amennyiben akad más lehetőség is. A magány a száműzetés és a szégyen mindig kísértik, felelősnek érzi magát (mert valóban az is) a házára hozott szégyen miatt. Apjával való kapcsolata katasztrófa, mégis gyász és megrendültség mutatkozik, arcán mikor tudomást szerez apja haláláról. Keveset vagy szinte sosem mosolyog vagy nevet. Kizárólag Dany miatt teszi.

Élettörténet: Számkivetett lovag. 254 AC-ban született feltehetőleg Westeroson a Mormont családba, akik a Medve szigeteken uralkodnak és az Északi Stark ház hű szövetségesei. Édesapja Jeor Mormont, akit csak az „Öreg Medvének” szólítanak. Miután elment a Falra szolgálni az Éjjeli Őrségbe Jorah lett a Medve szigetek ura. Harcolt a Starkok oldalán a Greyjoy elleni felkelésben ahol megmutathatta rátermettségét a csatában. Itt kapta meg a lovagi címet Robert Baratheon királytól. Ezek után találkozott második feleségével Lynesse Hightower-rel akit annak apjától egy lovagi tornán nyújtott kimagasló teljesítménye után kért meg. Szeretett volna mindenben a nő kedvére tenni, aki magányosnak érezte az életét a szerény Medve szigeteken. Azért, hogy boldoggá tegye, és adósságait kifizesse, megszegi a Hát királyság legősibb törvényét: Részt vesz a rabszolga kereskedelemben. Amikor Eddard Stark megtudta, hogy szövetségese egy Tyrosi rabszolga kereskedőnek adott el pár orvvadászt azonnal kiszabta rá a büntetést. Halált. Azonban amikor Eddard megérkezett a Medve szigetekre, hogy végre hajtsa a kivégzést elmenekült. A felesége pedig elhagyta egy gazdag emberért. A nő összetörte a szívét. Volantisba ment ahol jó pár évig élt. A szabad városokban maradt, mint zsoldos, aki a legnagyobb árat kéri kardja szolgálatáért. Viserys Targaryen béreli, fel később itt találkozik először Daenerys-sel. Azonnal megkedveli a fiatal gyámoltalan leányt és hűségét neki ajánlja elősorban nem a bátyjának. Ekkor veszi fel a kapcsolatot Varyssal, a Pókkal, hogy királyi kegyelemért cserébe információkat szolgáltasson ki a testvérpárról Királyvárnak. Mikor Dany-t mérgezett borral próbálják megölni, megmenti a lány életét. Innentől csak neki kötelezi el magát. Mellette áll férje Khal Drogo halálakor és újból letérdel hűséget esküdve mikor Viharban született Daenerys sárkányaival a vállán sértetlenül áll fel férje halotti máglyájának hamvaiból. Vándorlásai során végig hű tanácsadóként és bizalmasként tekint rá Dany azonban mikor Meerenben összetalálkoznak Ser Baristan Selmy-vel a Királyi testőrség egykori tagjával már tudja, hogy kezdetben elkövetett árulása napvilágot fog látni. Mégsem szól Khaleesijének titkáról. Mikor kiderül bűne szeretett királynője halállal fenyegetve száműzi. Vándorlása során találkozik Tyrion Lannisterrel akit dacolva a Targaryen lány bosszújával annak színe elé visz. A szeretett lány szemében kétségek cikáztak mégis újból száműzi a városból, ám a halálbüntetést visszavonta. Ser Jorah pedig bármi áron vissza akarja szerezni a Sárkányok Anyjának bizalmát, és ha valaha volt olyan, akkor a szerelmét is.

Hobby: -

Foglalkozás: zsoldos, tanácsadó

Extrák: Jorah az Andal***Medve*** A Mormont ház tagja a Medve szigetek ura. A ház címere: Zöld alapon egy ágaskodó fekete medve. Jelmondatuk: Here we Stand*** George R. R. Martin - A Song of Ice and Fire könyvsorozat és az HBO - Game of Thrones sorozata alapján.***

Képinfo: deviantART: BCValdez ()

Engedélyezve: 2015. 06. 08.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).