Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 6 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Zsákos Bilbó
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: Morticia

Kor: 51

Külső leírás: A hobbitok körében híressé vált Zsákos Bilbó külsejében egyáltalán nem különbözik fajtársaitól. Jóval alacsonyabb, mint az emberek vagy akár a törpök, azonban az ő mércéjükkel mérve közepes magasságnak örvend 90 centiméterével. Testalkata utal jómódban tengetett napjaira, mégsem nevezhető kövérnek vagy ellustultnak ; füle hegyesebb, mint az embereké, de nem annyira, mint a tündéké. Ruházatában megjelenik az elegancia, a kifinomult ízlés, ahogyan a tehetőssége is. Fehér ing, zöld színben pompázó, arany gombokkal ékített mellény, hozzá illő sárga sál, bordó színű zakó, aranysárga, térdig érő nadrág alkotja kedvenc viseletét. Cipőt sosem hord, mivel a hobbitok lába nem csupán szőrösebb, hanem sokkal keményebb talpú, mint bármelyik másik fajé Középfölde népei között. Haja barna színű, göndör fürtökben tekeredve kis híján a válláig ér. Korának okán egyetlen kósza ősz tincs sem található meg benne. Tekintete két, fűzöld színben játszó, mélységes kút, mi a tudást, bölcsességet és a legtöbb hobbitra egyáltalán nem jellemző kíváncsiságot sugallja. Arcát népéhez híven egyáltalán nem borítja szőrzet, vonásai lágyak, nyugalmat tükrözők. 51 évesként mondhatni, éppen csak belépett a felnőtt korba, mivel népénél 33 éves korban válnak nagykorúvá.

Jellem: Kisgyermekkorában kiütköztek rajta anyai ágának jellemvonásai: kíváncsi, kalandvágyó hobbitcsemete volt. Éjjelente kiszökött tündéket keresni, mindenről tudni vágyott mindent. Igazi vadócnak számított nyugtalan természetével. Árgus szemekkel figyelte a nagyvilágot, fülei mindig nyitva voltak az érdekes, új dolgokra. Ahogy teltek az évek, ez a fajta rendhagyó viselkedés megkopott, szinte már el is veszett. Az ifjonti hév elpárolgott, utat engedve a békés, nyugodt életre vágyásnak. Napjai ugyan olyanokká váltak, ám ez egyáltalán nem zavarja. Tiszteletre méltó hobbitnak számít, mivel műveli a számára kedves földet, nem vágyik holmi kalandokra. Rendkívül okos, intelligens, művelt, semmi sem maradhat számára megoldás vagy magyarázat nélkül. Nem mondhatni mindent tudó bölcsnek, annak köszönhetően, hogy a megye határát sosem lépte át. Mindenkivel jó kapcsolatot ápol, ahogyan annak lennie kell. Mégis, megmaradt benne valamennyi abból a kisfiúból, aki volt, máskülönben nem vállalkozott volna a küldetésre, amire Gandalf invitálta. Útja során felfedezi olyan jellemvonásait, amikkel még ő maga sem volt tisztában; úgy mint bátorság, rátermettség, kalandvágy.

Élettörténet: Zsákos Bilbó Középfölde Harmadkorának 2890. évében, szeptember 22-én született a Megyében (Megyei időszámítás szerint 1290-ben) Tuk Belladonna és Zsákos Bungó fiaként. Családja mindkét ága a tehetősebb családok közé tartozott, ám a Tukokat mindig is gyanakvással figyelték a hobbitok kalandvágyó természetük miatt. Kisgyermek korában anyja igazi büszkeségének számított, mivel a családjukra annyira jellemző „lázadó” magatartás kiütközött nála: vágyott az ismeretlenre, a kalandokra, más népek titkaira. Alig lehetett 6 éves, mikor találkozott Gandalffal, a hobbitokkal többé-kevésbé jó avagy kielégítő kapcsolatot ápoló vándor mágussal. A hozzá képest hatalmas férfi azonnal felkeltette az érdeklődését, ami visszafelé is igaznak bizonyult. Az ifjonti hév elpárolgott, így A Szürkét meglepetésként érte az a Bilbó, akivel 51 éves korában, annak háza kertjében találkozott. Bilbo elkényelmesedett, nem érdekelte már semmi más, csakis a kiadós étkezések és a számára oly kedves föld és háza berendezése. A mágus elmeséli Thorin és Társai történetét, ahogyan küldetésük célját is, amiben részt kellene vennie. Mikor meghallja a veszélyeket és a reá rótt feladatot, azonnal nemet mond. Ennek ellenére mégis velük tart, egyetlen indok miatt: neki van otthona, míg a törpökét elvették. Ez pedig szerinte egyáltalán nem normális, senki sem érdemel olyan sorsot, hogy az otthon békéjétől és örömeitől megfosszák. Elindul hát a nagy kaland, minek célja megszerezni az Arken követ és visszakövetelni Smaugtól Erebort, az egykor hatalmas Törp Királyságot. A szövetség tagjai név szerint Tölgypajzsos Thorin, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Dwalin, Fíli, Kíli, Glóin, Óin, Ori , Nori és tanácsadóként Gandalf. A kényelemhez szokott hobbitnak eleinte nehezére esik elfogadni a viszontagságokat, s mikor elérnek Völgyzugolyba, legszívesebben ott maradna. Ám ekkor már hűséggel tartozik társainak, és velük tart inkább. Thorin látványosan elutasít mindent, mit nyújtani tud neki. Folyamatosan megalázza szóban, jobb napokon egyszerűen tudomást sem vesz a még nála nem csak magasságban kisebb Bilbóról. Akkor hajlandó egyetlen elismerő pillantással jutalmazni csupán, mikor a koboldok csapdájából megmenekülve épen és sértetlenül csatlakozik a pihenő csapathoz. A hobbitnak esze ágában sincs mesélni senkinek sem a mélyben zajló „párbajáról”, ahogyan a megszerzett kincsről sem. Megmenekülését szerencséjének és leleményességének titulálja, amivel így már sikerül társai elismerését elnyernie. S ekkor lépünk be a történetbe.

Hobby: Pipafű élvezete, kertjének művelése

Foglalkozás: Konkrétan nincs neki

Extrák: Könyv: J.R.R. Tolkien: Hobbit és A Gyűrűk Ura trilógia*** A karakter a filmet veszi alapul, nem a könyvet! *** Rauko Thorinjának készült! ***

Képinfo: Nem saját kép! ()

Engedélyezve: 2015. 05. 24.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).