Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: , és még 14 felhasználó


Tulajdonságok
Név: Lucifer
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Eshii

Kor: A Teremtésnél is idősebb

Külső leírás: Könnyed, mégis férfias alakja szemet gyönyörködtető. Szálkás izomzatú, széles vállú, keskeny csípőjű, ideális alkattal rendelkezik, de ezen nincs is mit csodálkozni. Arca jellegzetes, férfiasan csontos, karakteres. Ha az ember ránéz arcába ég, s nem csak a szempár vagy száj, hanem az összkép. Állkapocs-, szemöldök- és járomcsontja erőteljes. Orra egyenes, orrcimpái formásan kerekek, remekül tud vele grimaszolni. Ajkai magán hordozzák a bujaságot, teltek s csókra születtek, rózsaszín színűek. Szemöldöke erőteljes, nem tetszését jelezve sokszor szokta ráncolni. Hosszú, dús szempillákkal körbeölelt halványzöld égkövei sokat ígérően csillognak, hol pedig dühtől eltorzulva, tompán lüktetnek. Fülei jellegzetesen hegyes végűek, elvesznek selymes, ezüst tincsei között, melyek a lapockája alá érnek. Ruhái változatosak, de legfőképpen ingeket hord. Talán az ízlése megfelel egy 19. századi nemesének, elegáns, divatos. Ékszereket is hord ritkán, de csakis gyűrűket.

Jellem: Irigy. Buja. Falánk. Lusta. Kevély. Fösvény. Könnyen dühbe gurul. Meg is lenne a hét főbűn, de akad még más is a tarsolyában. Remekül kombinálja bűneit, sőt, gyarapítja őket. A céljai érdekében mindenre képes, nem ismeri a lelkiismeretet, ahogy a lehetetlent s a nemet se. A határokat nem feszegeti, eltörli. Szemrebbenés nélkül hazudik, sőt, szinte mesterfokon űzi. Ha kérdez se hagyja el igazság a száját. Hiteget, de nem adja meg mit megígért. Mégis bárkit az ujjai köré csavar, hol több hol kevesebb erőfeszítéssel. Hisz ha akar, megszerez. Ha megszerzett, használ. Ha kihasznált, eldob. Ha eldobott... nincs tovább. Elvesz mindent, kihasznál, megszégyenít mégis közben a tenyerén hordoz, elkényezett s törődik veled. A szélsőségek embere, pardon, démona, ki egyik percben még romantikusan vacsorázik veled a másikban pedig nos… azt hiszem holtan fekszel. Nehezen lehet figyelmét lekötni, annyi mindent látott s tapasztalt, hogy hamar ráun mindenre. Nem hisz, nem reménykedik ő tesz, akar és tervez. Magabiztos férfi, mégis akadnak gyengébb időszakai mikor meginog. Ilyenkor dühkitörései is lehetnek, elveszti a fejét s jobb nem a közelében lenni. Meginog, mert ama része, mely annak idején kiállt az emberiségért még benne lakozik s küzd. Küzd, nem adja fel, felszínre tör s jót akar, megbánást tanúsít. S ami a legijesztőbb Lucifer számára: érez.

Élettörténet: Az ember teremtése előtt Isten elsőnek angyalait formázta meg, méghozzá a legfontosabbakat, akik annak idején nyolcan voltak: Gabriel, Michael, Raphael, Uriel, Sariel, Raguel, Remiel s végül ő, Lucifer. Ők irányították társaikat, ők voltak Isten jobb kezei, s talán Lucifer volt az, ki igazán annak mondhatta magát egymaga. Minden rendben s békességben zajlott közöttük, egyetértésüket apróbb, szárny borzolgató témák rendítették csak meg egészen addig, míg Isten elő nem állt új ötletével: A Teremtéssel. Mindenki egyetértett a tervvel, egyedül Lucifer tiltakozott. Pont ő, Isten kedvence s kegyeltje, mondhatni a Menny ékköve. Nem tetszett neki az ember elnyomása, letaszítása, sőt, nem értette miért kell őket, angyalokat, bárkinek is imádnia. Isten, jó viszonyukat szem előtt tartva csak megbeszélte vele bizalmasan, mint addig minden mást is, de nem tudta most oldalára állítani kedvenc angyalát. Lucifer pedig várt s várt, saját elnyomottságát látván az emberi párban próbálta támogatni őket. Így esett mag ama eset, hogy kígyót küldött az Éden kertbe, hogy keresztbe tegyen annak, ki teremtette s szerette: Istennek. Jót akart, megvilágosodást s szabadságot a párnak, de ehelyett nem csak magával, de velük is kiszúrt. Éva s Ádám történetét mind jól ismerjük: azonban az övét nem. Isten letépte hófehér szárnyait, véres csonkokat hátrahagyva, kiállítva szobájában, őt pedig letaszította a Mennyből azokkal, kik segítették. Így került hát a Menny gyöngyszeme a kitaszítottakhoz, s azoknak élére: így lett a gyönyörű arkangyalból ördög. Isten ellen kezdett el játszani, kiépíteni egy olyan birodalmat, ami méltó ellenfele lehet a felhők felett lebegőnek. S lám, kemény munkával sikerült is neki. Azóta mindent megtesz, hogy keresztbe tehessen saját teremtőjének, s hogy minél többen álljanak az ő oldalára. Bár tény és való, pár békekövetet már visszaküldött szárny nélkül, s roppantul élvezte. A mostani felálláshoz, miszerint nem avatkozik bele semmibe az emberek életébe, csakis csábítja őket, ahogy a másik oldal is - így választhat az ember mit tesz meg s mit nem – rengeteg szárnyat gyűjtött már össze, s maga Isten jött el végül hozzá tárgyalni. Szép emlék számára, ahogy a Pokol kéjes, mocskos s sötét zugában pont a Mindenható próbált vele egyezkedni. Mi ez, ha nem egy jel arra, hogy jól csinálja azt, amit? Természetesen nem mindig tartja be a szabályt, akkor nem lenne olyan érdekes az élet, vagy éppen a halál.

Hobby: Élni az élvezeteknek, művészeteknek, eleganciának; angyalok szárnyának gyűjtése; mocskos dolgok művelése.

Foglalkozás: Főgonoszkodás

Extrák: Lucifer az emberi felvilágosítást is jelképezi, minthogy a kígyó a halhatatlanság és az isteni tudás fájáról való gyümölcs leszedésére biztatta Évát, az isteni tilalommal szembeszállva, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy Isten az embert sötétségben akarta hagyni, hanem hogy az egy isteni feladat kellett volna maradjon. Lucifer egy latin szóösszetétel a lux, lucis (fény) és fero (hozni) szavakból, jelentése így „fényhozó”. Legelőször görög és római költők használták a Vénusz bolygó jelzőjeként. A Vénusz bolygó héber neve, ben-shachar jelenése „a hajnal fia”. Leggyakoribb értelmezésben Lucifer az ördög, avagy a gonosz megtestesülése. S jelent esetünkben is. *** Bukása óta él s hal mindenféle bűnös élvezetért, mint a szeretkezés, borozgatás s habos finomságok s a lustálkodás. *** Egy mennyből áttörő vékony napsugár található birodalma egyik pontján, ahol Isten belátást nyerhet abba mi történik a megvilágított részen, s így Lucifer is fel tud nézni kicsit a régi otthonára. Nem mintha hiányolná, sőt, csakis mosolyogni s büszkén felvetett fejjel állni szokott ott, dacos tekintettel. Nagy ritkán, ha kedve úgy tartja. *** A különleges képességei tárházát nem lehet felsorolni, akad neki pár, az érzékei is jobbak, blablabla. *** A szívét elzárva tartja egy kis teremben, hogy érzései ne uralkodhassanak el rajta. Pontosabban a szíve ne uralkodhasson rajta. ***

Képinfo: A kép nem sajátom, csupán illusztrációként szolgál. ()

Engedélyezve: 2015. 07. 10.
2018. 05. 16.

Módosítva: 2018. 05. 16. 12:25:09
Módosította: Eshii

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).