Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: ,


Tulajdonságok
Név: Hermész
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Izumo-san

Kor: halhatatlan

Külső leírás: Hermész azon kevés istenek egyike, akiknek igencsak vékony filigrán testalkata van. Magas, 180 centi kereken, ezzel túl szárnyalja – érted, szárnyalja… - legjobb barátját Apollónt. Barna, sörényszerű tincsei kócosan lógnak a vállára, s még a szemébe is. Nincs valami túldíszített ruhája, egyszerű, zöld tógát visel, amely még így is többet takar belőle, mint egyes férfi isten társainál. Az ő színe a zöld, ezt bizton állíthatjuk. Helyes pofija van, aranyszínű szemeit Zeusztól örökölte, ahogy telt ajkait is. Vékony, szinte törékenynek tűnő testalkata megtévesztő, igaz neki a levegő az eleme nem pedig a föld. Repked mindenfele minden ok nélkül, de miért ne tenné, ha egyszer megteheti? Jellegzetes ábrázolása a kerek karimájú kalap, a pásztorsír, a pálca, melyen a két kígyó található, valamint a szárnyas csizma és az aranykard.

Jellem: Hermész nagy franc! Ravasz, agyafúrt, cseles. Ezek a legjobb jelzők rá. Akár még kissé kleptománnak is mondhatjuk, hiszen úgy csórja le rólad az ékszereket vagy bármit, hogy fel sem tűnik. De hát az ember mit is vár el a tolvajok védelmezőjétől? Jól meg van társaságban de anélkül sincs elveszve, ő amolyan közbülső figura. Nem olyan társasági figura mint Apollón, akivel ideje nagy részét tölti. Zeneszeretete hatalmas, ahogy a csínyekre való hajlam is. Persze mindig körültekintő, nehogy lelepleződjön, de apja szeme elől még ő sem tud elbújni. Gyors mint a villám, s megbízható a munkájában, amit komolyan vesz, hiába szeret viccelődni ezzel a „postás élettel”. Hősiesnek is mondhatjuk, hiszen sokszor segítette meg a fiatal Héroszokat útjukon. Makacs, de nagyon, néha elég gyerekes ötletekkel tud előállni. Mivel az anyja egy alacsony kis isten nem volt magától értetődő a helye az olümposzon, így azt is tudja milyen az igazi munka. Apjához s Apollónhoz feltétel nélkül lojális.

Élettörténet: Maia és Zeusz közös gyermeke. Az éj leple alatt Zeusz leszökött az Olümposzról a nőhöz s azon az éjszakán fogant meg Hermész, sőt még napkelte előtt világra is jött. Anyja bepólyálta, majd aludni ment, mivel nagyon fáradt volt. A kis Hermész kifejtette magát a pólyából, s bokájából kinőtt szárnyaival Thesszáliába ment, ahogy Apollón csordája legelt, s a fiatal istennek megtetszett a csorda, így nemes egyszerűséggel elkötötte és elvitte magával. Cseles módon hátrafelé vezette a teheneket hogy ne hagyjon nyomot vele. A lírát is feltalálta a kis utazása alatt ugyanis egy teknős páncéljára beleket erősített, s így született meg a líra. Mikor Apollón kérdőre vonta Hermész anyját, Maia természetesen tagadta hiszen az alig egy napos csecsemő nem tud ilyet tenni. Zeusz szedte szét a vitatkozó feleket, elmondva hogy tényleg a kölyök lopta el a csordát. Hermész ekkor játszani kezdett a lírán s ezzel elbűvölte Apollónt, aki a líráért a csodáját adta. Hermész nem házasodott, de utódai azért akadtak. Ő gyermeke Odüsszeusz, Eudórosz, aki trójai háborúban hadvezér volt, Szatürosz és Szilénosz, valamint Aphroditével közös gyermekük Hermaphroditosz.

Hobby: repkedni, zenélni

Foglalkozás: isten

Extrák: Pásztorok, utazók, kereskedők istene, ékesszólás, irodalom, atlétika, tolvajok védőszentje. Ő kíséri le a lelkeket az alvilágba és hoz álmot az emberek szemére éjszaka. || Istenek és emberek közötti kapocs jelképe. || Szent állata a kakas és a teknős, jelképei közé tartozik a pénzes erszény. || Botját Apollóntól kapta, két kígyó és egy angyalszárny van rajta. || A kalap, láthatatlanná tesz. || Ő találta fel a lírát, a furulyát és a pásztorsípot.

Képinfo: Nem az enyém, csupán illusztráció (deviantart)

Engedélyezve: 2015. 02. 28.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).