Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: ,


Tulajdonságok
Név: Démétér
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Izumo-san

Kor: halhatatlan

Külső leírás: Démétért a legtöbbször komoly nőként ábrázolják, sarlóval vagy búzakalásszal egy kezében, míg a másikban botjával, mellyel végigsuhint a termőföldek felett. Haja a gazdag termőföldre emlékeztet, mikor megcsillan rajta a fény, mintha az aranyló búzakalászokat látnád. Magas termetű asszony, 173 centi. Vonzó külsejű, irigylésre méltó alakkal, elvégre a termékenység istennőjének vonzónak kell lennie, nem? Na ugye, hogy igazam van. Arca nőies, kissé hosszúkás, akárcsak a legtöbb istennek az Olümposzon, s mint fivérének Zeusznak. Lágy vonásai, egyenes orra, keskeny, vékony ajkai szimpátiát ébresztenek benned, de tekintélyt is parancsolnak. Lenge, könnyű anyagból készült ruhái a természet lágy színeiben pompáznak. Aranyból készült ékszerei is igazán kifejezőek, fülében a búzakalászt szimbolizáló fülbevalók lógnak.

Jellem: Ő egy komoly és tekintélyt parancsoló nő. Ő az egyik legkomolyabb és legkiegyensúlyozottabb jellem, hiszen Zeuszról sok mindent el lehet mondani, de ezt hogy kordában tudja tartani az érzelmeit, na azt biztos nem. Állandó, de mégis állandóan megújuló, igencsak lebilincselő és érdekes személyiség. Tudja a feladatát és azt teljes komolysággal végzi, precíz, határozott, neki nem megengedett a hiba, elvégre milyen lenne, ha rózsák nyílnának a hóvihar közepén? Gondoskodó, segítőkész – nem jókedvében tanította meg az embereknek a földművelést… - valamint igencsak törődő. Szívén viseli a föld és az emberek sorsát, a amennyire az emberek tisztelik őt, ő olyan bőkezű hozzájuk. Mély érzésű, nagy sebet tudnak ejteni a lelkén ami sosem gyógyul be teljesen, ilyen seb, például a gyermeke Perszephoné. Borzalmas anyós, ezt bizton lehet állítani.

Élettörténet: Kronosz az idő ura és Rhea gyermeke. Fivére Zeusz, aki apja legkedvesebb lányának Perszephonénak. Démétér tanította meg az embereket a földművelés tudományára, ő adta nekik az ekét, szóval eléggé a szívén viselte a sorsukat. Mikor Hádész elrabolta Perszephonét, Démétér haragra gerjedt, útra kelt, hogy megkeresse gyermekét, s elhagyta a termőföldeket. A gyümölcsfák nem borultak termésbe, a föld nem hozott búzát. Az emberek éheztek, s ezt a fivére, Zeusz látva segíteni akart nővérének, így leküldte Hermészt az Alvilágba Perszephonéért. Ám addigra a lány már evett az alvilági gyümölcsből, így nem tudták visszavinni, mert az Alvilághoz és Hádészhoz tartozott. Ám Zeusz nem engedte, hogy ott maradjon, így Perszephonénak csak az év egyharmadát kell lent töltenie, aminek Démétér örült. Amíg ezt meg nem tudta egy Doszó nevű nő alakjában járta a világot, s dajkának állt Keleosznál az eleusziszi királynál. A két fiát nevelte, Démophónt az istennő halhatatlanná akarta tenni, míg fivérének Triptolemoszt a földművelésre tanította meg. Nem sikerül halhatatlanná tennie a fiút, így a tűzbe dobta, ezzel leleplezve magát. Azóta ünnepségeket tartanak a tiszteletére. Egy titántól is van gyermeke, Plutosz, aki a gazdagság és bőség istene.

Hobby: gyermekével tölteni az időt amit tud, termés elhozása

Foglalkozás: istennő

Extrák: A termékenység és a földművelés istennője. || Szent állata a disznó és a kígyó. || A négy évszak alakítója, mikor Perszephoné visszatért anyjához jön a tavasz, majd az nyár, s mikor vissza kell térnie az alvilágba, jön az ősz majd beköszönt a tél. || Soha sem volt férje, mégis az ő papjai vezeti be a szerelmeseket a házas életbe.

Képinfo: Nem az enyém, csupán illusztráció (deviantart)

Engedélyezve: 2015. 02. 28.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).