Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Neki tetszik: ,


Tulajdonságok
Név: Apollón
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Izumo-san

Kor: halhatatlan, de jól tartja magát

Külső leírás: Apollón alakját legtöbbször, egy gyönyörű ifjúként ábrázolják, soha meg nem őszülő szőke hajjal, babérkoszorúval. Hogy ez megfelel e a valóságnak? Csupán egy bizonyos részben. Aranyszínű tincsei, igaz soha ki nem fehérednek – ha csak ő úgy nem akarja – de a babérkoszorú már kiment a divatból. Átlagos magasságú fiatalemberről beszélünk, nem valami égimeszelő, de nem is törpe a férfiak között. Szépen kidolgozott a hasa – még ha nem is látszik teljesen – vállai szélesen. Kisfiús bájának szinte senki nem tud ellenállni, ami érthető. Miért, te nemet tudnál mondani, annak a nagy aranyszínű szempárnak? Hát még szép, hogy nem! Ő a legszebb férfi isten a mitológiában, így ad is a kinézetére, főleg ha emberi alakjában van. Mivel nem a közelharc az erőssége, így isteni alakjában nem visel páncélt, csupán sarut, s aranyból készült kiegészítőket – amik természetesen passzolnak a szeméhez, mert ugyebár erre is figyelni kell – valamint egy narancssárgába átfutó ágyékkötőt. Általában íjjal, vagy hárfával ábrázolják szobrokon és festményeken, de emberként hű kiegészítői a napszemüvegek – még ha csak a homlokára is tolja – valamint a karperecei.

Jellem: Legszebb istennek lenni nem könnyű, ez tény és való. Ebből kifolyólag mondhatjuk rá, hogy kissé hiú. Olyan, mint egy nagy gyerek, mindig minden azonnal kell, türelmetlen, s néha kissé akaratos is. Hisztis, óóó de még mennyire. Cassandra tudna erről mesélni… Valamint eléggé bosszúálló típus is, főleg ha az anyja kerül a porondra. Igen, határozottan nehéz esett, de természetesen a rossz tulajdonságai mellett megbújnak szép számmal jó tulajdonságai is. Roppant lojális – már ha éppen nem durcizik… szegény Trója… - s forró fejűsége s hisztijei mellett helyén van a szíve, kis bogárkának. Ő tipikus az a típus, aki szinte minden nőbe szerelemes – öhm.. volt kire ütni – könnyen szerelembe esik, de ha valakinek sikerül magához láncolnia többet nem ereszti. Nem nézi halandó, isten, vagy félisten, neki mind egyenrangúak. Igencsak elvont és különc lélek, ezért nincs olyan sokat társaságban. Általában vidám, nagyon ritkán hajlamos bedepizni, de az se tart sokáig. Szeret másokat nyúzni, főleg ha unatkozik, s ilyenkor potenciális áldozata a húga Artemisz, akit mindig a legrosszabb pillanatokban tud elkapni. Egyik hibája tudja, nagyon aranyossá és bájossá tenni, ez pedig a kisfiús, gyerekes viselkedése. Néha direkt rájátszik erre, mert tudja, hogy ezzel le tudja nyugtatni a dühös asszony hadat, akik éppen vérét akarják ontani valami apróság miatt.

Élettörténet: A főisten Zeusz, s Létó istennő gyermeke. Héra nem nézte jó szemmel Létót, majd mikor megtudta, hogy teherbeesett Zeusztól, Héra féktelen haragra gerjedve, megparancsolta Létónak, hogy gyermekét, egy olyan helyen szülje meg, ahol a főistennő hatalma nem érheti őt utol. Így esett, hogy Apollón, ikertestvérével Artemisszel Délosz szigetén született, egy szigeten, amely nem tartozott sem a szárazföldhöz, sem a tengerhez. Később Apollón ezt a szigetet négy oszlopra helyezte, s itt állítottak fel neki egy szentélyt. Ő a múzsák vezetője, megölte Gaia fiát, aki terrorban tartotta Püthót, ám tettéért bűnhődnie kellett, kilenc évig kellett dolgoznia Admétosz istállójában. Sok szerelme volt, az első Daphné a nimfa, aki elutasította az istent. Erósz megátkozta Apollónt a reménytelen szerelemmel, ám Apollón üldözte szerelmével Daphnét. Másik szerelme Küréné, aki szintén nimfa volt, tőle gyermeke is született, egy fiú, Arisztaiosz. Halandó szerelmei is voltak ezek közül Hekabé és Cassandra a legismertebbek, előbbitől gyermeke is született, ám a fiút fiatalon megölte Akhilleusz. Ám férfi szerelme is volt gyönyörű istennek, egy spártai harcos Hüakinthosz, ám a férfibe a szelek istenek is szerelmes volt, így egy balesetben életét vesztette. Ám mikor Théba királynője Niobé kigúnyolta Létót, Apollón hatalmas haragra gerjedt s a királynő összes fiát megölte. Mindezek ellenére, ő az egyik legjobban imádott isten.

Hobby: íjászkodás, hárfázás, szerelembeesés

Foglalkozás: isten

Extrák: A jóslás, a zene, a tánc, a művészetek és az íjászat istene. Ő még mellette a Napisten ikerhúga pedig a Holdistennő. || A csordák őrzője valamint a pestis istene is, de a gyógyításé is így ha elég tisztának vélt egy lelket, megmentette a haláltól. || Szent állata a hattyú, a delfin és a farkas. || Szent növénye a pálma, olajág és babér. || Övé a Nap szekér - ahogy ő hívja Nap canga - mivel a szekér bármilyen alakot fel vehet, ezért bicikli, mivel Apollón környezettudatos.

Képinfo: Nem az enyém, csupán illusztráció (deviantart)

Engedélyezve: 2015. 02. 28.

Módosítva: 2015. 02. 27. 16:43:37
Módosította: Izumo-san

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).