Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Karakter megtekintése

Kép




Tulajdonságok
Név: Bartimeus
Kategória: Manga, PC és könyv
Feltöltő: Arasa

Kor: több mint 5000

Külső leírás: Fény, szín és anyag végtelen táncában elvegyülő esszencia, állandóan változik és sohasem örök. Testetlen és anyagtalan, időtlen teremtmény mely a világ keletkezésével jött létre egy emberek számára elérhetetlen* dimenzióban. Pontosabban és nemes egyszerűséggel egy dzsinn. Na, nem az a „lámpásdörzsölő” három kívánság teljesítő fajta. Inkább az a falakat ledöntő, seregeket elsöprő felvágott nyelvű példány. Ez vagyok én! A Másik Világban ahol az esszenciák alaktalanul sodródnak akár a tajtékos tenger egy vagyok az összes többi démonnal. Csupán a név az, ami alakkal ruház fel, saját személyiséggel és tettekkel együtt. Ha egy mágus tudomást szerez, a megidézendő démon nevéről uralma alá kényszerítheti**. A démonok megjelenési alakja széles skálán mozog. Én mégis szeretek jól bevált alakokat használni. Szigorúan a célnak megfelelően. Ha kell kőszörny, ha kell Minotaurus, galamb vagy varjú, esetleg sejtelmes füstfüggöny mögé rejtőző hang. Mégis a kedvenc általam felvett alak alexandriai Ptolemaiosz alakja. A bronz bőrű fiú vállig érő fekete hajat viselt, szemei bölcsességet és tudásszomjat sugalltak. Öltözete a kornak megfelelően egy tunikából és esetlegesen egyéb díszgallérból, fülbevalóból és karpántból állt. Ebben az alakjában kényelmesen érzi magát. Viszont a dzsinnek számára sokáig egy testben lenni kellemetlen így az alakváltással kompenzáljuk a fájdalmat. *Nem teljesen elérhetetlen, életem során két embernek sikerült. Hálás is vagyok mindkettőjüknek a mai napig, amiért életüket kockáztatva lépték át a Kaput. **Erős kifejezés ez a kényszeríthet… szimplán muszáj engedelmeskedni különben lesz haddelhadd! A porlasztótűz nem kellemes, se a lélekabroncs, se az izzó szegecsek, se a… abbahagytam!

Jellem: [Ha létezett már felvágott nyelvű, fennhéjázó, mégis üdítően szemtelen dzsinn akkor a nem más, mint Bartimeus. Mindenhez van hozzáfűzni valója, mindig van véleménye és mindig valami felkavaróan pimasz és fájdalmasan őszinte. Abszolút idegesítő, bosszantó természetű, társai nem mindig repesnek, ha együtt kell vele működni. Gyűlöl úgy ugrálni, ahogy a megidézők fütyülnek, mégis kénytelen, mégis tisztelettel tekint azokra, akik megérdemlik. Szemtelensége gazdáival szemben sem enyhül, sőt… Az ellenfelet becsüli és tiszteli, méltósággal adózik az arra érdemesek előtt. Kellemes beszélgető partner tud lenni, ha kivívják elismerését. Szorult helyzetekben higgadt, megfontolt és az utolsó szóig marad. Az utasításokat követi, de sosem veti meg a kiskapukat. Egyetlen kétértelmű szó és Bartimeus azonnal lecsap.]* *Néhol enyhén túlzott kifejezéseket használ, egy dzsinn-kódex névmutatójában találtam ezt a helyenként erős, de nagyjából megfelelő leírást.

Élettörténet: [Több mint 5000 éves múlttal büszkélkedhet. Prága, Uruk, Karnak lerombolt falainak újjáépítője, aki beszélt Salamonnal, bölényősökkel vágtatott, satöbbi satöbbi. Több néven is ismert volt: Szakar Al Dzsini, Hatalmas Negorzó, Ezüsttollú Kígyó. Alexandria viszont Rekhit vagy Nekó néven ismerték. Az eredeti neve, amivel azonban megidézni lehet a Bartimeus. Életének meghatározó szakasza fűződik Ptolemaioszhoz, akivel majdhogynem barátokká váltak. Ptolemaiosz felfogása szerint démonok és emberek között létezhet barátság. Azért, hogy ezt bebizonyítsa pentagram segítségével kaput nyitott a Másik Világ és az emberek világa közt majd átrévült rajta. Testét a földön hagyta, szelleme azonban szabadon bolyongott Bartimeust keresve. A sikeres utazásnak ára volt. Teste megöregedett, haja megőszült, életereje elhagyta. A dzsinn adózva gazdája áldozata előtt élete árán is megvédte volna azonban Ptolemaiosz elbocsátotta így a tisztelet és az emlék maradt meg a démonban. Ezért viseli olyan sokszor az alakját. Részt vett Prága ostrománál, élete egy hajszálon múlott. Az utolsó meghatározó gazdája John Mandrake volt eredeti nevén Nathaniel. Az ő szolgálata alatt mentette meg Londont a Szamarkandi amulettel Simon Lovelacetől, Duvall rendőrfőnöktől és az általa életre keltett gólemtől majd utolsó megidézése alkalmával beleköltözve a fiú testbe Gladstone pálcájával mentették meg Londont és talán a világot Nouda démontól. Bartimeus ezúttal is megmenekült, gazdája azonban hősi halált halt a jó ügy érdekében. ]* *Ezt is abban a könyvben találtam. Sokkal jobban illik szerény személyemhez a rengeteg elismerés. A Nathi kölyök esete élénken él esszenciámban, megmentettem volna, tényleg de akárcsak Ptolemaiosz búcsúajándékként és valami tisztelet féle miatt elbocsátott mielőtt, kampec, lett volna.

Hobby: mások bosszantása

Foglalkozás: engedelmesség gazdája felé

Extrák: Négyes szintű dzsinn, energikus de megbízhatatlan.*** Kedvenc alakja alexandriai Ptolemaiosz, később Kitty Jones. *** [Jonathan Stroud - Bartimeus trilógia c. könyv címszereplője.]***

Képinfo: JoshuaTheAsmodian deviantArt munkája ()

Engedélyezve: 2014. 09. 06.

Státusz: Aktív

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).