Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

Az Aszaszin hitvallása
Korhatár: 12+
Műfaj: Akció
Kategória: Nem anime
Feltöltő: Akahige
Feltöltve: 2018. 10. 23. 16:06:42
Megtekintve: 339 db
Kritikák: 0 db

Az Assassinok második szabálya: „Rejtőzz a nép közé, válj eggyé a tömeggel”! Igen ám, de ez az elmúlt másfél napban nem volt olyan könnyű. Balázs befordult egy utcán, és újabb barikáddal találta szemben magát. Újabb jele annak, hogy Pest lakói tizenegy év viszonylagos béke után ismét háborúra készülnek.

Balázs aggódva végignézett a hevenyészett útakadályon, majd a hideg októberi szél végigsimított rajta, arra sarkallva ezzel, hogy begombolja kabátját, és végigsimíthasson zsebében a pisztolyon, csak megnyugtatásképpen. Végigsietett az utcákon, és felsietett a lakásába. Letette az álcának vett kenyeret, tejet és cukrot, majd bekapcsolta a rádiót.

-”… megerősítette, hogy a tegnapi nap folyamán fasiszta ellenforradalmi tüntetők ma bizonyítottan erőszakos tevékenységekre készülnek. Mindeközben a kormány egyre inkább hajlik arra, hogy a követeléseknek eleget téve Nagy Imrét helyezzék miniszterelnöki pozícióba, aki továbbra is azt tanácsolja a népnek, hogy kerüljék a fegyveres konfrontációt, a gyülekezést, vagy akár az utcán való mutatkozást.”

 

Balázs elfintorodott, majd lerogyott a konyhaasztal melletti székre, amivel akaratlanul feldöntötte az asztalon az üres borospalackot. Az üveg láttán eszébe jutott a tegnap esti beszélgetés.

Késő este volt, de az utcán még mindig zajlott az élet, hála az aznapi forradalmi eseményeknek. Balázs aggódva hallgatta a híreket a Sztálin szobor ledöntéséről, a rádió ostromáról, és a Pest felé közeledő szovjet tankokról. Úgy érezte, ki kell mennie, segíteni az embereknek. Elvégre ez a dolga assassinként. A nép akaratát segíteni. Elhatározta hát magát.

Belépett hálószobájába, kinyitotta szekrényét, és a zakóját, télikabátját és drága ingeit mind a földre hajigálta, hogy hozzáférjen a szekrény hátuljához. Ott lefeszítette a falapot, ami mögött egy egész felszerelés volt. Felvette rejtett pengés karmantyúit, pisztolyos hevederét, amiben négy fegyver és gránátok voltak, töltényövét, amiben pisztolytárak és dobókések sorakoztak, majd egy fekete, csuklyás bőrkabátot, aminek zsebeibe még egy-egy pisztolyt tett. A lakás ajtaja felé sietett, amikor kopogtattak.

Balázs még jobban elkomorult, és nyelt egyet. Lassan az ajtóhoz lépett, és bedugta a kulcsot. miközben bal kézzel, csigalassúsággal elforgatta azt, jobbal lassanként elővett egy pisztolyt a zsebéből. Megint nyelt volna, de akkorra már teljesen kiszáradt a szája. Szinte teljesen biztos volt benne, hogy az ÁVO két, vagy akár három embere áll az ajtó előtt, egy-egy fegyverrel. Kibiztosította saját pisztolyát. Ha el akarják vinni, védekezni, ölni fog. Kirántotta az ajtót, és előre szegezte fegyverét.

- Szevasz, Bazsikám! – Kiáltotta az alacsonyabb, keménykötésű, ősz férfi, aki az ajtó előtt állt, és szemlátomást a pisztoly legkevésbé sem lepte meg.

Balázst azonban meglepte a férfi látványa, viszont sikerült gyorsan összeszednie magát:

- Sanyikám! De jó, hogy itt vagy! Gyere be! Mindjárt bontok egy üveg bort.

A férfi belépett, és Balázs becsukta mögötte az ajtót, majd suttogva rárivallt:

- Aleksandr! Eszednél vagy? – Kérdezte, ahogy lerántotta fejéről a fekete csuklyát. - Ki tudja, hány száz ember ma órákig azt skandálta, hogy „Ruszkik, haza!” Szerinted, mit kezdenek, ha akár csak egy orosz akcentusú szót hallanak tőled?

- Ne aggódj, Balázs – válaszolta Aleksandr. – Ha ilyen amatőr hibát vétenék, nem lennék a felettesed. Egyébként tökéletesen játszom a részeg magyar öregember szerepét.

Balázs nagyot sóhajtott, és a konyhaasztal felé intett:

- Foglalj helyet! – azzal zsebre tette a pisztolyt, és levette kabátját.

- Mit csináltál volna, ha nem én állok az ajtóban? – Kérdezte Aleksandr, ahogy leült, és folyamatosan a kabát zsebére meredt, amiben eltűnt a fegyver.

- Lőttem volna – válaszolta a férfi leülve a másik oldalra.

- Nem arra gondoltam – válaszolta az orosz fürkésző tekintettel. – Mi az Assassinok első szabálya?

- „Sose fordítsd a pengéd ártatlanok ellen” – darálta a férfi automatikusan.

- Tehát mit tettél volna, ha ezzel az akcióddal lelepleződsz egy civil előtt?

Balázs erre nem tudott mit felelni, ezért inkább átment ellentámadásba:

- Roppantul csábít a gondolat, hogy kioktathatsz, mint a régi szép időkben, de van ennél jobb dolgom is.

- Csak holnap lesz – válaszolta Aleksandr. – Nem tudtuk megakadályozni, hogy Georgij Zsukov tankokat vezényeljen ki Magyarországra az… öhm… „ellenforradalmárok” leverésére. Azok holnap a parlament védelmére kelnek, és mikor azt biztosították… egy szó, mint száz, itt vérengzés lesz. Mondd csak, брат (testvér), csak az álca fenntartása végett, nem nyitnál ki egy üveg bort?

Balázs felnevetett, és fölállt, hogy egy perc múlva a spájzból egy borosüveggel térjen vissza, amiből öntött két pohárba.

- Negyvennyolcas villányi, száraz vörös – kommentálta büszke mosollyal. – Az előző forradalmunk után pont száz évvel készült.

- A dédapád akkor is itt szolgálta az assassinok céljait – sóhajtott Aleksandr a bort kortyolgatva.

- És akkor is halt meg – fűzte hozzá Balázs, majd gyorsan témát váltott. – De mi is lenne holnap a dolgom?

Aleksandr először belekortyolt a borba, majd így szólt:

- Ha a tankhad megindul, pár assassin már itt lesz, és csapdába csaljuk őket, hogy a forradalmároknak több esélye legyen. Az éj leple alatt taposóaknákat kell kihelyezned, mikor már mindenki alszik. Ha a tankok meglátják, akkor kénytelenek lesznek mind egy utcába tömörülni, ahol mi már várni fogunk rájuk gránátokkal és Molotov koktélos üvegekkel. Ha nem veszik észre, annyival kevesebb gondunk lesz, és a többi tanknak úttorlaszt állít a roncs.

- De hát ezt egyedül…

- Nem egyedül. Mások is végzik majd az aláaknázást. Neked viszont holnap kezdődik az igazán fontos feladatod.

- Micsoda? – kérdezte feszülten figyelve Balázs.

Aleksandr először ismét kortyolt egyet a borból, csak aztán szólalt meg.

- Neked kell végezni az emberrel, aki minden szenvedésért, ami a magyarokat később érheti, felelős lehet.

- Gerő Ernő, az MDP titkára?

- Jó tipp, de nem. Gerő gonosz, akárkit lelövetne, csak hogy magát mentse, de ostoba. Viszont a tanácsadója, bizonyos Szeges Ernő, ő viszont már gonosz és ravasz, aki az emberek akaratának elnyomásán munkálkodik. Ez nem hangzik ismerősen?

Balázs elgondolkodott. Meglepetésében eltátotta a száját:

- Nem mondod, hogy…

- De bizony. Szeges egy templomos. Utánanéztem a múltjának: több kommunista és később kommunistává váló politikusnak is segédkezett Európa szerte, és mindig segített a kommunista rezsim létrejöttében, és az előző megbukásában. Ha egyvalamihez ért, hogy gyorsan elhagyja a süllyedő hajót, és átpártoljon a jelenleg győztes oldalhoz.

- Szerinted, ha megölöm, akkor győz a forradalom?

- Őszintén? Fogalmam sincs. Nem tudom, hogy győz-e a forradalom vagy sem, de egy dolog biztos: Magyarország, és egész Kelet-Európa változáson megy át. Ha ez az ember életben marad, élősködni kezd a következő rezsimen, és ismét diktatúrát állít fel, és akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. A magyaroknak esélyük se lesz a szabadságra, amíg ez a kommunista templomos kurafi a környéken mászkál.

- Értem – bólintott Balázs komoran. – Még egy kérdésem lenne. Miért én?

- Mert a magyar assassinok közül téged gyötört leginkább ez a rendszer. Apád akkor halt meg, mikor egyiküket meg akarta gyilkolni, öcséddel példát akartak statuálni, ezért kivégezték, anyádat, és a kedvesedet bezárták, csak hogy megtörjék annak az embernek a fiát, aki először tenni akart az ellen, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Ha van valaki, akit nem kísérthetnek meg, akkor az te vagy. Szeges a miniszteri irodából nyíló titkári irodában lesz, ha nem, akkor kocsival menekítik ki a városból a fontos politikusokkal egyetemben. – Aleksandr egy fehér tollat tett az asztalra. – Tudod, mi a dolgod.

Balázs megint bólintott, és a tollat eltette töltényöve egyik tasakjába.

 

Balázs felkapta a fejét. Arra ébredt, hogy fáj a homloka a konyhaasztaltól, ráadásul még a rádiót is bekapcsolva hagyta, ami ráadásul rossz híreket hozott. A jelentés szerint több utcán is tűzharc alakult ki a szovjet tankok és a forradalmárok között. Nyújtózott egyet, és fölállt az asztal mellől. Egész éjszaka taposóaknákat rakott az utcákon. Az órájára nézett. Sokáig aludt, már majdnem ideje volt, hogy induljon. Ismét fölöltötte assassin fölszerelését, és kimászott az ablakon, onnan föl a ház tetejére. Körülnézett, és háztetőről háztetőre mászva indult el a Parlament felé, a pesti utcák fölött.

Több fegyveres összecsapás fölött is elrohant, amik közül nem kevésben fekete köpenyes assassinokat is talált. Szívesen csatlakozott volna, de neki más dolga volt. Amíg a harcok elterelték a hatóságok figyelmét, neki ki kellett iktatnia a templomost, aki az emberek szabadságát akadályozhatta. Ez volt a kötelessége. Ez volt a családja kötelessége is. Már generációk óta.

 

A Kossuth téren két tank állt, és nagyjából egy tucat katona. Balázs tervezni próbált, de ekkor az egyik tanknak megmozdult a csöve. Nem volt több ideje gondolkodni: leereszkedett a ház falán. Mikor biztonságos magasságba ért, várt pár másodpercet, majd leugrott. Ugyanebben a pillanatban lőtt a tank, és hatalmas robajjal kőmorzsalékká robbant az a hely, ahol egy másodperce még Balázs csüngött. Ahogy a férfi a földre érkezett, odébb gurult, amit jól is tett, mert ahol az előbb gurult, oda most egy adag törmelék hullott a ház falából, ami maga alá temette volna.

Balázs fölpattant, és egy kézigránátot vett elő, aminek ki is rántotta a biztosító szegecsét, és elhajította. A tanknak azt a cső alatti rését célozta, ami a navigálást, vagy esetenként a gépfegyveres támogatást segítette, mint ahogy most is kibukkant egy fegyvercső a résen, mielőtt a gránát mellette landolt volna. A katona gyorsan visszahúzta fegyverét, és hátrébb húzódott a robbanás elől.

Balázs dobótőröket rántott elő, és el is hajított egyet, de az csilingelve csapódott a harckocsi páncéljának. Szitkozódva még kettőt hajított el. Az egyik megint csak a harckocsi oldalán csattant, a másik azonban bement a résen, amit fájdalmas kiáltás követett. Beugrott a harckocsi mögé a másik tank elől. Az ágyúval még nem tudtak lőni, de a gépfegyvercső onnan is előbukkant, így viszont csak a Balázs fedezékéül szolgáló tank vastag páncélját találta el. Abban a harckocsiban Balázs akár a sofőrt, akár a tüzért találta el, a másik most egy gépfegyverrel felfegyverkezve kinyitotta a jármű tetején az ajtót, hogy megölje fekete csuklyás ellenségét, az azonban gyorsabb volt: pisztolyt rántott, és egyetlen fejlövéssel ártalmatlanná téve őt is, és a tankot is.

A szomszédos harckocsiból ezt látták, és ekkorra már sikerült újratölteni az ágyút, úgyhogy most a legénységét vesztett tankot célozták meg, gondolván, hogyha egy robbantással hátralökik, az kilapítja a mögötte fedezékbe húzódó assassint. Nem volt szerencséjük: bár az tényleg meglepte, hogy a harckocsi egy robbanás kíséretében hátrébb gurult, elég távol állt tőle ahhoz, hogy csak egy kicsit meglökje, és a földre terítse őt.

Eközben újabb komplikációk közeledtek Balázs felé: a Parlamentet őrző ÁVÓ-sok közül egyszerre hét is felé rohant, közülük páran pisztolyt rántva. A férfi odébb gurult az első pár lövés elől, majd még egy fegyvert előkapva, két csövet is ellenfelei felé szegezett, és kettőt ki is iktatott, majd felpattant és a maradék öt felé rohant. A legközelebbi fegyvert rántott volna, de Balázs elengedte egyik pisztolyát, megragadta ellensége karját, és miközben félrerántotta azt, egyik lábával gyomorszájon rúgta, és másik pisztolyával lelőtte. A másik négy ÁVÓ-s is ott termett, és míg ketten ököllel akartak neki menni, addig a harmadik bicskát rántott, a negyedik pedig szintén pisztolyt.

Balázs elejtette második pisztolyát is, így már csak kabátja alatti négy maradt, most azonban nem vehette elő őket, hanem kivédett pár ökölcsapást az első kettőtől, az egyiket lepofozta, a másikat csak odébb lökte, a késest gyomorszájon, majd ádámcsutkán ütötte, ezután a bicskáját elzsákmányolva, a pengét a pisztolyoshoz vágta, aki fájdalmas kiáltással esett össze.

A hét ellenfele közül már csak ketten voltak életben és eszméletüknél, és most menekülőre is fogták, de Balázs nagyon jól tudta, hogy nem előle futnak, hanem a közeledő tanktól. Hogy az ágyút még nem töltötték újra, abban biztos volt, de a tank elején a résből megint egy gépfegyver kukucskált ki. Felkapta egyik halott ellenfelét, és élő (vagy inkább holt) pajzsként használva a tank felé rohant.

A holttest felfogta a gépfegyver golyóit. Mikor elég közel került, Balázs elengedte a hullát, ami pont a térdére esett, ami a lehető legtökéletesebb volt Balázsnak: a hulla pillanatnyi stabilitását kihasználva fellépett a vállára, és onnan rugaszkodott el, miközben kezével elővett egy dobótőrt, és ezúttal egyből sikerült betalálnia a lyukon, megölve a gépfegyveres szovjetet. Az ugrásból a tankra érkezett, előrántott egy pisztolyt, bedugta a résen, és kétszer elsütötte, kiiktatva a másikat is.

 

Csakugyan bravúros harc volt, egy hátulütővel, hogy most a Kossuth téren minden ÁVÓ-s és szovjet katona felé rohant. Körbenézett, és meglepetten konstatálta, hogy közte, és a parlament fala között senki nincs, hát odarohant, és elkezdett felmászni rajta. A cifra építészeti stílus előnye, hogy a mászást hihetetlenül megkönnyíti. Mire a legközelebbiek lőtávolba értek, már olyan magasan járt, hogy nem tudtak elég pontosan lőni ahhoz, hogy eltalálják. Pár ÁVÓ-s is mászni kezdett, de ők nem voltak ebben olyan képzettek, mint Balázs.

Egy kibiztosítatlan gránáttal betörte a legközelebbi ablakot, és a folyosón járőröző ÁVÓ-st egy lövéssel elintézte. Rohamtempóban a miniszteri iroda felé indult, ami előtt három ÁVÓ-st is talált. Mielőtt egyáltalán észrevehették volna, kettőt leszedett egy-egy dobókéssel, a harmadikat pedig hátulról elkapta, bal kezével előre nyújtotta az ő bal kezét, aztán jobb karjával orrba, majd mellkason könyökölte, végül a kétrét görnyedő férfit nyakszirten csapta a pisztoly markolatával, és lelőtte.

Egy rúgással kinyitotta a miniszteri szoba ajtaját, ahol még két ÁVÓ-st talált. Mindketten fegyvert rántottak, de Balázs még előbb lelőtte az egyiket, elhajolt a másik golyója elől, majd egy rúgással félrelökte fegyveres kezét, és három pofonnal elkábította, végül ő is kapott egy golyót.

A titkári szoba ajtaját is berúgta, és végignézett a termen. Az irodában egy teremtett lélek sem volt. Elkáromkodta magát, és az ablakhoz sietett.

A Duna parton három fekete autó várakozott. Három lövéssel kitörte az ablakot, egy rúgással magának is utat csinált, és kimászott rajta.

Félúton a föld felé észrevette, hogy tíz alak sietett a kocsik felé. Ebből kilenc felfegyverzett ÁVÓ-s volt, a tizedik viszont egy alacsony, hosszú orrú, őszülő kefehajú, vastag szemöldökű férfi. Felismerte benne Szeges Ernőt. Leugrani még túl magasan volt, de megszaporázta mozdulatait, hogy előbb leérjen. Mire elég alacsonyan volt, hogy leugorhasson, ellenségei már jócskán előtte jártak. Futva utánuk indult, ám mire utolérte volna őket, a kocsik motorjai beindultak, biztonságban érezték magukat, és elhajtottak.

Balázs az utolsó autó után vetette magát, és sikeresen elkapta annak lökhárítóját. A jármű maga után húzta őt, de ő keményen tartotta magát és nem esett le. Utolsó dobótőrét belevágta a kocsi hátuljába, azon fel tudott mászni a tetejére. Előrántott egy kézigránátot, és kihúzta a biztosítószegecsét. Egy ÁVÓ-s kinyitotta a bal hátsó ajtót, és a tetőbe kapaszkodva fegyvert szegezett rá, de mielőtt elsüthette volna, Balázs egy rúgással orrba találta, mire ő kiesett a kocsiból. Balázs behajította a gránátot az autóba, becsapta az ajtaját, végigrohant a motorháztetőn, és rávetette magát az előttük haladó fekete autóra.

Nagyot puffanva érkezett a tetejére, amitől elvesztette harmadik pisztolyát is, így újat ragadott. Két pisztolyra csökkent az arzenálja. A mögöttük haladó autónak kinyílt az anyósülés felöli ajtaja, egy ÁVÓ-s kihajolt, hogy rálőjön, de ekkor robbant a gránát, és a kocsit lángokba borulva eltűnt mögöttük.

 

Ahogy ráhajtottak a Lánchídra, Balázs a motorháztetőre ugrott. és előrántotta utolsó pisztolyait is, mindkét első ülésen lévőnek golyót eresztve a mellkasába. A legelső autó felé fordult, aminek kinyílt az anyósülés felöli ajtaja. Ő csak ezt várta, és utolsó gránátját is előrántva elhajította. Az megpattant a nyíló ajtó belsején, be az autóba. Kinyílt az egyik hátsó ajtó, és egy alacsony alak gurult ki rajta, majd az autó a levegőbe repült.

Közben, az utolsó élő testőr, aki a középső autó hátsó ülésén ült, kétségbeesetten próbált előrenyúlni, hogy stabilizálja a sofőr nélkül maradt járművet, de az óhatatlanul a Lánchíd mellvédjének csapódott, és a benne ülő azonnal meghalt. Balázsnak még éppen sikerült leugrania róla, de két utolsó pisztolya is kiesett kezéből, és elcsúszott.

Ő nem törődött vele, szemével továbbra is Szegest kereste, aki a tőle telhető leggyorsabban rohant a híd másik vége felé, de az még nagyon távol volt, pláne, hogy üldözője gyorsabb is.

Végül belátta, hogy nincs értelme menekülnie, megfordult, és előrántott egy revolvert. Elsütötte, de Balázst elkerülte az első golyó. A második a bal válla közelében süvített el, de ő rendíthetetlenül ment tovább.

- Azt hiszed, félek tőled? – kiabálta Szeges. – Egy szavamra ugrik az egész ruszki sereg, és szitává lő mindenkit, akit szeretsz. Ha meg megölsz, nincs a világon olyan nyomorúságos lyuk, ahol nem találnak meg.

Balázs egy szót sem szólt, hanem egyre gyorsabban sétált felé. Szeges elesett, és hátrafelé kúszva szegezte előre a revolvert. Kilőtte a harmadik golyót, de Balázs tett egy mozdulatot balra, így sikerült elkerülnie.

- Biztos meg akarsz ölni? Hasznos lehetek a forradalmároknak. El tudom mondani, kik mozgatták a szálakat, meg, hogy melyik politikus hova menekült.

Balázst ez se hatotta meg, ezért tovább rimánkodott:

- Van pénzem, rengeteg. Gerő jól megfizetett a tanácsadásért.

Balázsnak az arca se rándult, hát kilőtte a negyedik golyót. Balázs leguggolt előle, a lendület pedig lerántotta fejéről a csuklyát, láthatóvá téve arcát.

- Te? A te apád próbálta megölni anno Rákosit? Akkor… tudom, ki miatt kellett annyit szenvedned. Tudom, ki köpött apád merényletéről.

Egyetlen pillanat. Csak ennyi volt. Egyetlen pillanatig akadt meg a lába, egyetlen pillanatig hagyott ki a szívverése, egyetlen pillanatig hitte el a valószínű hazugságot. De Szegesnek pont ennyi kellett. Meghúzta a ravaszt, és az ötödik golyóval fejen találta Balázst.

A férfi érezte a fájdalmat, ahogy a golyó arca jobb felén a húsába váj alagutat, míg fel nem bukkan állkapcsa kapcsolódási helye mellett, és tovább nem repült mögötte. Felüvöltött fájdalmában. Szeges azt hitte, halálos lövés volt, de tévedett. Balázs vicsorítva ellenfelére vetette magát, aki már-már leeresztette volna, de most megint felemelte fegyverét, azonban ellenfele egy kézmozdulattal kiütötte kezéből, hátrahúzta jobb karját, és előhúzva rejtett pengéjét, pont a szívébe döfte azt.

 

Balázs pár másodpercig nézte haldokló ellenfelét, majd, hogy saját fájdalma kissé elapadt, ismét meg tudta fogalmazni mondanivalóját:

- Most ki tudnám belőled szedni, amivel az előbb megkísértettél. De az a pillanatnyi megingás volt az oka, hogy majdnem kudarcot vallottam. Ráadásul úgy játszol az emberek életével, mint egy gyerek az üveggolyókkal. De őt zavarja, ha elveszít egyet. Nem akarok tőled semmit. Az életedet is a népnek adom.

Elővette övéből a fehér tollat, és megmártotta haldokló áldozata vérző szívében, majd elrakta a vértől vöröslő tárgyat.

Mikor két forradalmár a Lánchídra tévedt, csak két autóroncsot és pár hullát találtak. Az egyik az út közepén hevert egy revolverrel a kezében, alvadó vértócsában.

- Ez ki? – Kérdezte az egyik?

- Gőzöm sincs – válaszolta a másik.

- És mi az ott az arcán?

A másik is odanézett: a férfi arcára vérrel, és zöld meg fekete tintával egy magyar forradalmi zászló volt festve. Az egyikük közelebb megnézte a két színes csík közötti fekete foltot, és így szólt:

- Mi rajta ez az A betű?


© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).