Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

SeJanna 08. A tél szíve
Korhatár: 12+
Műfaj: Yuri
Kategória: Nem anime
Feltöltő: VsRealm
Feltöltve: 2017. 06. 05. 11:08:56
Megtekintve: 547 db
Kritikák: 0 db

Janna életében fontos volt az utazás eleme, lelkének pedig még nagyobb jelentőségű, mikor azt a politikától függetlenül tehette. Minden évben szokása volt a délebbi, partvidéki népeknek természetbúcsúztató fesztivált rendezni az első hóval, ahova a szélmágus is hivatalos volt. Így alakult tehát, hogy a tizenegyedik holdhónapban, mikor Freljord földjét már hetek óta söpörte a porhó, fjordjait marta a fagyos tenger jege, egy karmazsinpiros felöltőben didergő futár érkezett a meghívóval.

            Sejuani legnagyobb bánatára a Vihar Haragjának szemmel láthatóan esze ágában sem volt azonnali választ küldeni, hanem melegedésre és ételre invitálta a kreol bőrű férfit, aki a legkisebb habozás nélkül elfogadta azt.

Még soha nem beszéltek erről azelőtt, és a tény, hogy várakozásra lett ítélve, egyszerre bosszantotta és aggasztotta az északit. A formális beszélgetésből nem lehetett sokat kideríteni, legalább is, ami a Tél Haragját illeti. Hideg szemekkel mérte fel újra és újra a kellemes párbeszédet hitvese és az idegen közt. Felvette az elejtett információkat, ám azok kelletlenül is olyan dolgokra reflektáltak, amiket saját hibáján kívül nem ismert. Egyetlen nagy szusszanással jelezte a türelme végét, hogy ő ugyan távozik, mire karcsú kéz sietett a sajátján pihenni és a kizárt huzat dacára valami kis szellő simította végig az arcát, hát türelmet erőltetett magára.

Hiába jutalmazta később Janna mosollyal és csókkal, mindaz erősebbé tette csupán a markánsan szorító érzést a harcosnő gyomra körül.

            A szélmágus meglehetősen nehezen tudta megértetni magát a keményfejű úrasszonyával, és nem is az volt a legnagyobb akadály, hogy körülményes  volna értelmet plántálni bele. Nem. A probléma az volt, hogy mindazt úgy kellett tennie, hogy beszéde közben kétkedő szemek figyelték. Minden mondatát át kellett gondolnia, hisz’ tisztában volt vele, mennyit fog majd rágódni rajta az a durván formált hadúri elme. A másik zökkenő a saját érzelmi indokait felsorolni, mert hát olyan nehéz megfogalmazni őket… hogy mire és miért jó ünnepelni menni, mikor Zaun falai közt is épp úgy megbecsülik, hogy minek a gesztus… De úgy tűnt, hogy a konok barbár ezúttal a megértésre való törekvéshez ragaszkodott. Ahhoz, és a hitvesi eskühöz.

            Sejuanit ugyan nyugtalanította, hogy Janna távozni szeretne, de a legcsekélyebb mértékben sem szándékozott visszatartani őt. Egyrészt, alapfeltétel volt a nő kezéhez a szabadság, másrészt ő maga is utálta, ha korlátozzák, harmadrészt, joga van egyébként is járni-kelni-menni.

Mindennél nagyobb élvezettel hallgatta mindazonáltal a lelkes elbeszélést. Figyelte, miként táncoltatja valami huncut fuvallat a kósza szálakat ruhákon, szőnyegen, bundán. Hallgatta a lelkesen csengő hangot és szinte zenét fedezett fel benne, minek üteméhez szíve ritmusa igazodott. Leste a kézmozdulatokat, a szűnni nem akaró mosolyt, a lebegés eleven intenzitását.

Most, hogy Sejuani egyedül feküdt a túl puha ágyon és valami hideg zsibbadás töltötte el, már annyira nem szívesen engedte volna el magától a szélmágus karcsú alakját. Az éjszaka közepén csapta ki az ajtót, hogy visszatérjen a törzse táborához, jól megszokott jurtájának szárnyai alatt maradhasson egyedül.

Nagy sóhaj szakadt fel mellkasából, mikor a mellette üres hely felé fordult és enyhe pírral az arcán ölelte magához a városi nő parfümjétől illatos takarót. Álomfoszlányként érte utol a búcsúzkodás, ami nem is volt igazán az. Legrosszabb esetben is nyolc éjszaka az egész – úgy csitította magát. Annyit meg kibír, ő aztán fél lábon is.

Sejuani számára bármit megért volna az önfeledt mosoly hitvesének arcán, mikor minden további nélkül fejet hajtott arre a kis szélistennő-turnéra, mert hát, lássa csak be az ember, arról volt szó. De reggel hiányzott a megszokott meleg mellőle, amit egyre gyakrabban kapott ajándékként meg, – és nem a testiség (hiszen nem is volt), nem, azt Janna meglehetős tehetséggel intézte s tartotta privát légtérben – az őszinte kérdések meg válaszok, amik a gondolatokat, véleményeket, valamint érzéseket célozták. A Tél Haragja maga sem értette igazán, hogy miért, de sokat jelentettek neki ezek az aprócska gesztusok, az egyenesség, az odafigyelés, a tiszta törődés.

            A viszonylagos kényelemhez szokott városi varázslónő szívében melegséggel idézte fel az utolsóként váltott szavakat „De azért a Samhain ünnepre visszaértsz?”és az utolsóként váltott csókokat, a széllel vitt „Majd meglátod, ne félj!”t. A visszaút nehézkesebb volt, a tél is erősödött, így makrancosítva meg a hideget és havat a mágus útjában. Még szerencse, gondolta, hogy a jeges szelek nem téphetnek és pirkadatra hazaérek.

            Sejuani, mint minden nap hitvese távozása óta, kora hajnalban kelt fegyverforgatást gyakorolni a táborhoz közeli völgy felett, mely aligha volt már olyan rémisztő mélységekbe bukó, hála a szorgalmasan telítő jégnek és hónak. A vörössel lustán pislogó horizont a kilencedik reggelen meleg levegőt hozott, ahogy a barbár visszaemlékezett, abban az évszakban először, és vele visszatért az edzett test lágy lelkébe a nyugalom.

Sejuani az egyedül érkező alak elébe rohant és nem számított, mert nem gyengeség az, ha látják; csak a langyos lég dallamos zúgása, a boldogan csillanó égkék szempár, a könnyű, törékeny nő a remegő karokban…

A Tél Haragja elmormolt volna egy hiányoztál-t, de nem jutott szóhoz az édes ajkaktól, és elbújt volna a karcsú nyakban, de nem jutott térhez az arcába tolakodó bundától. Az északi nőt megszédítette a hirtelen rátörő felismerés, de nem hagyta, hogy megzavarja bármiben, inkább tárt karokkal hagyta, hogy átjárják a ritkán megjelenő érzések.

            „nocsak” jegyezte meg végül a szélmágus, mikor végre is a fagyos hópáncélra visszaengedték az ölelő kezek. „még a végén elhiszem, úrasszonyom, hogy az északiak fagyott lelkét is elérheti valami” Szemtelen vigyorral kísérve kisöpört még egy rövidre nyírt tincset a markáns arcból.

            Sejuanit belülről égette a késztetés, hát engedve neki a mágus pillantását kereste, hogy aztán ajkát megnyalva megszabaduljon az előfutárként érkező légáram óta manifesztálódó szavaktól. „Freljord jegén megedződik az ember, de mindenki szívéhez marad út. Az enyémen kristályok szűrik meg az emberek ezer arcát, a tiéd mégis ugyanolyan gyönyörű marad.”

 


© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).