Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

SeJanna 05. A szél tánca
Korhatár: -
Műfaj: Játék
Kategória: Yuri
Feltöltő: VsRealm
Feltöltve: 2017. 05. 11. 16:27:24
Módosítva: 2017. 05. 11. 16:35:47
Módosította: VsRealm
Megtekintve: 912 db
Kritikák: 1 db

Jannának először akkor tűnt fel, hogy Sejuani sok időt tölt távol, mikor az a második adott bált megelőző napon látogatást tett Zaun falai közt. A harcosnő, szokásához híven egyedül érkezett, de Bristle mögött egy magasztos tartású fehér paripát vezetett. „hogy kiengeszteljen a távollétemért” és „hogy méltó utakon vigyen, kisasszonyom” motyogta az északi nő.

            Sejuaninak abban a pillanatban esett le, mekkora baklövést követett el az ajándékkal, mikor a szélmágus egyszerűen fellibbent a hátasra. Rátörő zavarát és az ostobaság érzését egy köhintéssel nyomta el, és lendületes léptekkel iramodott be az udvarról, hogy egy kevésbé nyilvános helyen tudjanak pár szót váltani hitvesével, aki azonban szokásával ellentétben a csipkelődés legkisebb formáját sem alkalmazva lebegett mellette.

A nehézfa trónuson végül, mikor kettesben maradtak, feszülve fordult a selyemruhás varázsló felé. „nem kell elfogadnod” és rögvest folytatta volna a bocsánatkéréssel, de egy őszintén adott válaszmosoly beléfojtotta a szót (és a lélegzetet egy egészen aprócska pillanatra). „Ugyan” kezdődött a lágy válasz „tökéletes”. Így indult az oldott hangulatú, vacsorát kísérő beszélgetés.

            Jannát az estély napján látni sem lehetett, hiszen a minduntalan győzelemre forduló csatákat ünnepelni kell, és, magától értetődő módon, híresztelni. Annak pedig jobb módja nem lehet, mint egy kifogástalan mulatság. Az előestén megjelenő úrasszonyának érkezése nem lepte meg; legelső alkalommal is így történt, ám az ajándék annál inkább. Nem is maga az állat, sokkalta furcsább volt a gesztus és annak oka.

Hiába határozta el korábban, hogy lehetőleg több időt tölt majd a kíváncsi szemű barbárral, számtalanszor megesett, hogy hetekre is külön utakra kényszerítette őket az élet: a hadvezér tette, amiben a legjobb és a jó idővel elvonult háborúskodni földért és hatalomért, párbajokat vívni dicsőségért és becsületért, hódítani diadalért és zsákmányokért. Bármennyire aggasztotta a Vihar Haragját, hogy Bristle egyszer üres nyereggel tér vissza, neki magának is teendői voltak, mégpedig levelek tintájában és tárgyalóasztalok mögött.

            Ezúttal az esemény később kezdődött, és ennél a ténynél semmi nem okozhatott volna nagyobb örömöt Sejuaninak. Egyrészt jól esett neki nem ideiglenes táborokban aludni, biztonságos környéket járni és alkalom adtán csodás hitvesének bársony hangját hallgatni, másrészt az ellenérzései aligha hagytak alább a kényszeredett társasággal kapcsolatban, így a később érkező nyárközépi éjszakával halasztva szállingózó emberek sem lettek számára szimpatikusabbak. Főként nem Jarvan. Különösen nem az az önelégült alak. Mégis hogy jött ő ahhoz, hogy a gyönyörű feleségét annyiszor táncba vigye? Habár a kecses lány acél biztosan felkészült, szó se róla, jó előre a saját akaratának és döntéseinek védelmére, legalább is, ami a magánéletét illeti… Sejuani pedig nem volt féltékeny. Hiszen nem is volt mire. Nem. Ő soha.

            Janna még magához képest is körültekintően választott kompozíciót: egy, az elsőnél sokkal ékesebb ruhadarabot és hivalkodóbb ékszereket magának, s tapasztalatai szerint az ahhoz illő viseletben bízhatott kemény kötésű barbárjától. Meglepő módon első erre irányuló beszélgetésük alkalmával sikerült a legtöbb dolgot elérnie, amit szeretett volna. Csupán a vendégek terén voltak problémák a bárdolatlan partnerével, de a már-már féltékenységbe átcsapó viselkedés az első meglepetés után nemhogy ellenérzéseket, hanem megfoghatatlan elégedettséget ébresztett benne, egy oly’ ritkán mutatkozó szívből jövő mosolyt csalt az arcára.

A morc pillantások könnyedén kijátszhatók voltak a harcokra vonatkozó kérdésekkel vagy az előrejutást dicsérő szavakkal, melyek aztán könnyedén vándorolhattak olyan témákra, amiben mindkét fél érdekelt volt vagy legalább is kedvét lelte.

Aznap este fedezte fel először a házastársán megjelenő változásokat; a többé nem bizalmatlan pillantást, a gyarapodó szavakat, az érdeklődő kérdéseket, a gyors tanulás és adaptálás jeleit.

Sejuani, ha ideje és teendői engedték, szívesen látogatta városi hitvesét. Még őt magát is meglepte, hogy milyen gyorsan adaptálódott a városhoz, könnyedén kiismerte zajait és rendszerét. Leggyakrabban a Vihar Haragjának társaságát kereste és az nem az idegenség vagy egyedüllét miatt volt, hanem, mert egész egyszerűen kedvét lelte benne, ahogy a mágus is kezdett közvetlenebb lenni olyankor; félelem nélkül használta a képességeit, de legkevésbé sem mutogatásnak vagy fenyegetésnek. Egyszerű, természetes jelenséggé vált a szőke barbár mellett lebegni lépcsőzés helyett, könyveket hozni és visszaküldeni, térképeket fellapozni a legkisebb megerőltetés nélkül, holott a könyvtár, ahol épp elbeszéléseket olvasott fel a díványon elkényelmesedő nőnek, igazán impozáns méretekkel rendelkezett. Az ominózus eseményt megelőző délelőtt mégis egyedül találta magát, így elhatározta magát, hogy pár órácskát a felkészüléssel tölt majd.

Az este tehát érdekesnek ígérkezett a zenétől és kissé túl hangos csevegéstől visszhangos teremben, arra az egy lehetőségre mindazonáltal szemmel láthatólag még Janna sem számított, ami közvetlenül az éjféli tánc dallamainak megszólalása előtt történt. A mindaddig elszórt, szolid beszélgetésekbe bonyolódó Sejuani ugyanis hirtelen elhatározással egyenesedett fel csarnokszéli helyéről és lépett hitvese elé. Jobb kezét a kihívó ruhában tündöklő szélmágusnak nyújtotta, aki jól leplezett meglepetéssel fogadta azt el. Egyetlen épkézláb gondolata egy újfent végigvezetett tánc volt, de a Vihar Haragjának hamar be kellett látnia, hogy a megérzése rossznak bizonyult: az erős alkatú nő tökéletes magabiztossággal vonta magához, hogy aztán a felgyorsuló ütemeken suhanjanak.

Ritkán esett meg Jannával, hogy valamihez ne fűzne hozzá egy-egy gondolatot, akár csak magában is, de ezúttal minden további nélkül magába fogadta a pirult orcával neki suttogott bókokat, a tényt, hogy az ő oktalan úrasszonya hajlandó volt ilyen, általa mesterkéltnek billogozott dolgot tanulni és gyakorolni. Közelebb engedte magához az ezüsthímzéses finom ruhákba bújtatott meleg testet, az egyedül neki búgott kedveskedő szavakat, az őt vezető északiból áradó különös illatot.

Az utolsó lépésben eltávolodva határozottan megmarkolta szívében az érzést, mely az együtt töltött percekkel, a megismerés minden egyes kis részletével egyre csak nőtt benne.

Igen, Sejuanit tudja szeretni.


© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).