Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

SeJanna 04. A tél tánca
Korhatár: -
Műfaj: Játék
Kategória: Yuri
Feltöltő: VsRealm
Feltöltve: 2017. 05. 08. 14:27:36
Megtekintve: 552 db
Kritikák: 0 db

Sejuani ki nem állhatta a bálokat. Semmi élvezhető zene, érezhető ritmus, vérpezsdítő dallam, dobdübörgés vagy kürtzúgás, dal vagy kiáltás. Nem. Ezek a Zauniak csak vonyító macskákra és síró babákra emlékeztető zajviharban keringenek egymás körül, ritkán halk szavakat váltva. A Tél Haragja fel nem foghatta, mi ebben a jó szórakozás, hogy miért erősködött érte annyira Janna, de ha egyszer az ő felesége bált kért, akkor azt meg is kapta.

Még úgy is, hogy normális ételt vadászni sem lehetett az asztalról, csak valami zöldséges apró falatkákat, még úgy is, hogy kis kelyhekbe töltött, meleg borokat tálaltak.

Távol állt a fogára való dolgoktól, hogy ez az úgynevezett mulattság sok olyan ember meghívásával járt, akikkel a diplomácia összekényszerítette, noha eddig sikeresen kerülte a köszöntésen kívüli interakciókat. Rossz szemmel nézte továbbá, ahogy olyan nyilvánvaló élvezettel veti bele magát az ő gyönyörű felesége gyakorta váltakozó táncpartnerei kezébe.

            Janna akkor gondolkodott el először, mennyit kaphat ettől a kapcsolattól, mikor a harmadik felvetés után, de még minden követelés vagy alkudozás előtt úrasszonya rábólintott az estély megrendezésére, és annak finanszírozására. Értetlen, de abszolút érdeklődő és nyilvánvalóan a tudatlanságból eredő kérdéseinek megválaszolása után azonnal felvállalta a költségeket (étel-ital, bármi, ami felmerülhet), de a szervezést, helyszínt, vendégeket, tehát minden egyebet, egyetlen kikötése szerint, a szélmágus intézett, és jó volt így.

Az elkövetkező tavaszünnep segített meggyőzni azt a kis keményfejű barbárt: jön a tavasz, visszavonul a jéghatár, megnyílnak az utak, és, ha szövetségest nem is akarnak maguknak, ám meg nem támadási szerződések, mást megtámadási szerződések és egy kis erőfitogtatás sosem árthat. Annyira pedig már rég kiismerte az acélos akaratú vezért, hogy a színtiszta taktika érveivel győzze meg.

            Habár megvoltak a maguk kis szócsatái és feltételei, Sejuani mégis moderált mértékben fellengzős trónján ülve igazgatta a finom, sötétkék anyagból készült, ezüstfonallal és bundával díszített tunikaszerű viseletét, melyet a Vihar Haragja rá varratott. Az emlék mosolyt csalt az addig komor arcú harcosnő arcára.

Ugyan kapcsolatuk közel maradt mindaddig az érdekekhez, a mágus akkor mégis elővette szebbik mosolyát és a dolgozóasztal térképeire könyökölve duruzsolta el ötletét. Olyan közel volt, és mégis olyan elérhetetlen, akárcsak most. Sejuani megtehette volna, hogy egyszerűen feláll, magához vonja s nem ereszti el, míg csókot nem kap, ahogy akkor, az atlaszok fölé hajolva is megtehette volna. De túl bizonytalan volt, és azt az esküvőt sem inspirálta más, mint az érdek… nem igaz? Az ígéretét pedig, hogy engedély vagy kérés nélkül nem tesz semmi ilyesmit, pedig, már nem is említve.

Talán hagynia kellett volna magát egy kicsit tovább győzködni… de hát nem valami beteg, önző alak, és egyébként is rábólintott. No, nem, mintha nem adna utat oly’ sok mindenben. Az együtt töltött időben, a közösen meghozott döntésekben és megtett lépésekben egyre inkább kezdett felismerni valami, az övétől eltérő éleslátást, valamint logikát, amit abszolút hasznosíthatónak tartott és elismert, így hagyott is érvényesülni.

Voltak napok, mikor egyébként is lágy szívvel ébredt, ilyenkor alig bírta levenni szemét a gyönyörű hitveséről és jól át kellett gondolnia mondanivalóját, nehogy érezhető legyen a szégyenletes puhaság.

A bál is, történetesen, egy ilyen napon került megbeszélésre, és éppenséggel a jeles esemény estéje is hasonló hangulattal szállta meg. Úgy tűnt, Janna megérezte ezeket a lágyabb napokat, és ezeken igyekezett szóbahozni az estély dolgait, pont, ahogy most is; mintha az éppen mintegy véletlenül őt pásztázó pillantások érdeklődők lennének, mintha ellenőrizni volnának hivatottak ottlétét, kedvét. A Tél Haragja nagy sóhajjal próbálta elüldözni a gondolatot és igyekezett nem bámulni a táncból táncba röppenő asszonyát.

            Jarvan, a negyedik, Demanciából – remek táncpartnernek bizonyult, annál is inkább kellemes beszélgetőpartnernek, az erős szövetséges potenciálját abszolút figyelemmel kísérve. Janna minden további nélkül elfogadta a harmadik felkérést is, ami a magas férfitól érkezett és örömmel engedte el magát a ritmusok világába, csupán párszor nézve úrasszonya irányába. Úgy tűnt, az északi, jelleméhez hűen, nem szívesen vonja be magát sem a civilizált szórakozásba, sem pedig a kényes témákba, így, ragaszkodva a tökéletes belátást biztosító trónjához, csupán egy-két meleg pillantással ajándékozza meg őt. A légmágus már csak azért is élt az egyre gyengülő elhatározásával: ő ugyan megvárja… na jó, kicsit talán provokálja, hogy úrasszonya felkérje. Taktikája mindaddig azonban eredménytelennek bizonyult, továbbá kecsegtető kilátások sem mutatkoztak.

            Sejuani azonban nem mozdult a tánctér felé az elkövetkező órában, a kínálkozó partnerek miatti mélyenszántó rosszallása ellenére sem. Hiszen ő nem ismerte a déli táncokat, és annak ellenére, hogy szerette a muzsikát és értett a ritmushoz, a kőfalakon megütköző, zenének csúfolt zaj a legkisebb mértékben sem vonzotta.

Visszatartó gondolataiból puha ujjak érintése szakította ki. A fehér bőr még a fáklyák és gyertyák fényében is határozott kontrasztot mutatott a karfán fekvő bal kézfején. Janna meleg, nyári éghez hasonlóan kék szemei azonnal mosolyt csaltak az arcára, és egyetlen szó nélkül felállt, hogy követhesse hitvesét a többi ember közé. A pillanatra alábbhagyó zene újra megszólalt, mikor alig mutatkozó bizonytalansággal a mágusra helyezte kezeit, csak, ahogy korábban más férfiak.

            Janna túl nagynak ítélte a köztük lévő távolságot; nemhogy táncolni nem lehetett így, de biztosan nem mutatja jelét az erős, mély kapcsolatnak sem. Mikor a jókötésű testhez simult és pillantását egész közel úrasszonyára emelte, az igen gyengén leplezett pírral az arcán lesett vissza rá, majd füléhez hajolt, és elsuttogta a legnyilvánvalóbb dolgot, mely mégis csak akkor tudatosult a Szél Haragjában. Sejuani nem tudott táncolni. Hát persze!

Igyekezett rövid, a legkevésbé sem parancsoló mondatokkal irányítani vállas hadvezérét, aki jól érezhető feszültséggel teljesítette óhajait, még, ha azok annyiból is álltak, hogy „bal láb előre” vagy „hadd simuljak hozzád”.

            Sejuani az este folyamán a hosszas szemlélődés ellenére is alig értett meg valamit a déli táncokból. A segítő szavak hasznosak lettek volna, ha gyönyörű felesége nem nézne fel rá törődő pillantásokkal, nem suttogna meleg hangjával a nyakába, nem érezné alkalmanként testének egészen nagy felületén a belőle áradó energiát és kellemes illatot… de ott voltak azok a segítő szavak, a bátorító mosoly, a vezető érintés.

 

És, bár a Tél Haragja nem volt zavarban, hiszen ős soha nem jött zavarba, egy kis pír kiült az arcára. És, bár a Tél Haragja nem tervezte, se nem gondolta volna, mégis valami mást, valamit érzett a szívében. Igen, Jannát igazán szeretni tudná.


© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).