Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

03. Az én nyelvem
Korhatár: -
Műfaj: Háborús
Kategória: Egyéb anime
Feltöltő: VsRealm
Feltöltve: 2015. 05. 08. 20:40:52
Megtekintve: 667 db
Kritikák: 0 db
 Már pirkad, és a többiek egymásnak háttal dőlve bóbiskolnak. Én nem tudok aludni. Felállok. Végeztem a fegyvereim tisztításával, el is pakoltam mindet. Úgy döntök hát, hogy megyek egy kört a tábor körül. Nincs veszélyérzetem, csak az időt akarom elütni valahogy. A zsákomhoz lépek, iszok egy korty vizet és visszasüllyesztem a zöldes barna, hűvös tapintású kulacsot. Felegyenesedve az eget kémlelem a hatalmas fák ágai közt és reccsen egyet a hátam. Sokkal jobb érzés. Csak a puskámat veszem magamhoz, és szorosan a testemnek szorítom. Már a fájdalom határát súrolja az érzés. Mindig ez van, ha ideges vagyok. Elnézek az alvók felé, nyugodtan szunyókálnak mind. Azok is, akiknek éberen őrködniük kéne. De igazuk is van. Minden veszélyforrást kiiktattunk a környéken és én vigyázom rájuk. Nincs mitől tartani. Megzördül egy bokor mögöttem s megperdülök, de csak valami kis emlős az. Az első, óvatosan tapogató napsugarak már áthatolnak a ritkás levelek és ágak szövedékén. Rám mosolyog a melegség és táncot lejt a kísértés, hogy felmászva egy fára gyönyörködjem. Engedelmeskednék neki, ha valaki nem érintené meg a vállam. Motoko az.

 - Lazulj el, különben izomgörcseid lesznek. – mondja halk, mély, megnyugtató hangon és zavaromban semmit sem tudok mondani. Fehérek az ujjaim, így óvatosan lazítok a fogáson és elmotyogok egy „igen”t. Nagyot sóhajtok. Ez az utolsó éjszakánk volt itt.

 - Gyönyörű a napfelkelte, nem igaz? – Kérdem, és vágyódva tekintek az egyik közelben álló, dacosan az ég felé törő fára. Egy szellő az arcomba fújja hajam és látok valamit, pontosabban valakit elsuhanni mellettem, s az Őrnagy a következő pillanatban már mosolyogva ül az egyik ágon, s a kezét nyújtja felém. Elfogadom a segítséget és magam is felkucorodom mellé. Neki dőlök, lelógatom a lábam, ahogy ő is, és fejemet a vállára hajtom. Békés most minden, egy rezzenésnyit sem mozdul semmi. Behunyom a szemem és elégedettséget érzek. Mélyet szippantok a hűvös levegőből. Érzem, ahogy elönti tüdőmet és kicsit belemar, de nem bánt. Átveszem ezt a békét, s lelkemre aggatom, nehogy felzaklassa a helyzet. Úgy egy órája ülhetünk idefenn, bár még mindig kicsit csípi az orromat a levegő és már zsibbadnak a lábaim, de a tábor meleg, narancssárga fényárban úszik. Olyan békés minden. Elsőnek végül én ugrok le, miután kicsit megmozgatom a nyakamat, mert egész elgémberedett társam vállán nyugodva. Földet érésem sem zökkenőmentes, mert elmacskásodott lábaim aligha akarnak engedelmeskedni az ösztönöknek. Aztán felállok és megfordulok. Felnyújtom mindkét kezem és a mozdulatba zuhanva ér földet Motoko. Közel van arca enyémhez, érzem, ahogy szuszog, ám én mégis pimasz tekintetében veszek el. Aztán elmosolyodik és átölel. Szorosan fonnak át karjai egy pillanatra, de egy pillanatnál nem tovább jutalmaz.

Egész nap gyalogolunk, de nem bánom. Holnap úgy is olyan sokat fogunk repülni… muszáj lesz átaludnom az egészet. Csak egyszer állunk meg pihenni és enni. Egy forrásnál, s így funkcionálisan fel is tudjuk tölteni víztartalékainkat. Már nem bízzuk magunkat a szerencsére; vízszűrős kulacsokkal felszerelve bátran kortyolunk a felfakadó forrásba. Végül hamarabb érünk fél nappal a megadott koordinátákhoz, de nem baj, mert, mint fél óra pihenés után tisztán tapasztalható; a karaván is gyorsabban haladt a megbeszéltnél.

Pár óra múlva pedig már a repülő süketítő zúgásában ringat el a felhők felett, hogy álmodhassak bármit, szabadon, míg a tíz óra alatt elérjük Japán legközelebbi, fogadásunkra alkalmas repülőterét.

Álmomban magammal beszélgetek. Tiszti ruhában, irodai uniformisban, fesztelenül sétálok magam körül. Hümmögök és végül kibököm, miért is jó nekem itt: kockára téve az életemet egy olyan országért, amelyik nem is mond magáénak… Igazat kell adnom. De ahhoz, hogy tovább jussak, jópofizás kell, elzárt életek és nyitott lábak. Ahogy önkéntesen kell döntenem feledés mellett és beszéd ellen, hajbókolni és köszönteni kell akárkit. Nem. Nekem. Épp megszólalnék, mikor óriásit dob a turbulencia rajtunk, s én felébredek. Az őrnagy mellettem ül és igencsak közelről mustrál. Őszintén kérdi, mit akartam mondani, közvetlen azelőtt, hogy megriadtam volna. Nem is tudom.

 - Zavarban vagyok, tudod… már csak annyit akartam, hogy az én nyelvem másra való. Nem diplomata seggeket nyalni… - suttogom el a végét, és kipirult arccal nézek a szemébe. Valami csillan a lélektükrében, és vigyorogva visszadől az ülésébe.

 - Helyes. – Motyogja és mellkasára hajtja fejét. Talán csak tetteti, hogy alszik, de mit érdekel az engem. Sóhaj szakad fel a szívemből és ajkaimból. Még három óra, azt recsegi a hangszóró. Remek, nyugtázom. Jobbra nézve ismét látom, hogy micsoda csodálatos, helyeken járunk, tenger és hullám millió szám és madarak, rajokban, magabiztosan szállva egy láthatatlan él felé.


© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).