Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

Ha felkel a nap
Korhatár: 12+
Műfaj: Yaoi
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Katharina-chan
Feltöltve: 2015. 02. 05. 20:41:45
Megtekintve: 831 db
Kritikák: 0 db

Ma van Samain* napja. Ezen a napon életre kelnek a holtam, megnyílnak a sídh**-ek, s elő jő minden mágikusteremtmény. Pusztán az örömtüzekkel tudjuk őket távol tartani otthonainktól. Ám ez gyakran nem elég. A druidák igéket mormolnak napnyugvástól pitymallatig, mi harcosok pedig visszatesszük a sírba a kéretlen látogatókat.

҉

Kissé kelletlenül veszem tudomásul, hogy nemsoká ki kell menni az ünnepségre. Örömest maradnék inkább a mellettem heverő kedvesem mellett.
Elég csupán a szőrméken tekergődző ébenszín tincsekkel körülölelt arcra pillantanom, hogy szívem hevesebb ütemre váltson. Szép metszésű arcán egy pilledt mosoly honol, mi korábbi tevékenységünknek szól. Ármen kő kék szemei vidám szikrákat szórnak. Ő olyan tökéletes, mintha csak az istenek a legnagyobb odafigyeléssel alkották volna meg. Arcát bármely nő megirigyelné, olyan finom vonásokkal rendelkezik. Egyedül a halvány borosta, s kisé erőteljesebb vonalú állkapocscsontja bizonyítja, hogy ő férfi.
- Ne nézz, így! – villantja rám igéző tekintetét. – Mennünk kell.
Mosolyogva nyomok egy csókot hattyú nyakába. Kuncogva tol el magától, majd egyszerű mozdulattal kisiklik mellőlem. Figyelem, ahogy hajzuhataga finoman leomlik tökéletesen kerek fenekének vonaláig. Alabástrom bőre, szinte világít a szürkület nyújtotta fogyatkozó fényben.
Nehezen hiszem el, hogy ő tényleg az enyém. Kora fiatalságom óta érte epedeztem, ám ő csak a mesterét látta. Gyűlöltem azt a férfit. Otthon hű feleség, s négy gyermek várta, ő mégis magához láncolta eme páratlan szépséget. Soha nem zavart, hogy majd egy évtizeddel idősebb nálam, habár ez nem látszik rajta, vagy, hogy férfi. Tisztasága rabul ejtette a szívemet, s ez ellen képtelen voltam tenni. Mikor mestere, végre elhunyt öregségében, én lecsaptam rá. Alattomos mód kihasználtam gyengeségét, s kegyeibe férkőztem. Edgan*** azóta az enyém. Közel tizenöt esztendeje.
- Drausus, készülj! – hoz vissza jelenbe lágy hangja.
Eget rengető sóhaj kíséretében tápászkodok fel. Nyújtózva lépek el, csakhogy hajába bújtathassam ujjaim. Inkább őt figyelném, mintsem a holtak, tündérek, s démonok seregével harcolnék.
- Vigyázz magadra! – kérem tőle halkan. – A mai este nagyon veszélyes, hisz a hold, ma nem világol.
Újhold idején legalább olyan erősek a mágikuslények, mint holdtöltekor.
- Te is légy óvatos! Neked jut a veszélyesebb része – hozzám simul. – Nem tudom, mihez kezdenék, ha valami bajod esne.
Nem felelek, hisz nem is tudnék. Szeretném hinni, hogy tényleg így van, azonban egy részem azt súgja, könnyedén továbblépne.
Válasz helyett felemelem jobbját, és csókot lehelek a csuklóján díszelgő szerződésünk pecsétjére.
- Nem lesz semmi gond – súgom bőrébe. – Most pedig öltözzünk fel!
Mosolya ismét felragyog, ami örömmel tölti el szívemet. Mindig boldognak szeretném látni őt.
Előbb végzek könnyű harci gúnyámmal, mint ő a sokzsinóros papi öltözettel. Fiatal még ahhoz, hogy igazi druida legyen, de idővel biztosan ő lesz a vezetőjük. Míg ruhájával bajlódik, én elkezdem varkocsba fogni kékes fényű haját. Beletűzgelem az erősítő talizmánokat is.
- Köszönöm! – nyom könnyed csókot ajkaimra.
- Menjünk! – karolom át karcsún izmos alakját.
Könnyed léptekkel hagyjuk el közös otthonunk, s indulunk meg a falu főtere felé. Elvétve kisebb-nagyobb csoportokba már gyülekezni kezdtek a falusiak. Egy kupacban állnak a megáldásra váró étkek, külön asztalon elegáns toronyban a nemes almák. Minden ház előtt világol már a tökmécs, mely nem engedi bejutni a gonoszt. A tér közepén már ott a máglya, melyet csak egy szikra választ el attól, hogy örömtűzzé váljon.
Edgan elfoglalja helyét a tűz körül áll mágiások között, én pedig mögé állok, ahogyan a szokás követeli.
- Mindenki itt van? – zengi be a teret Allan druida recsegős hangja. Egyöntetű igen mormogás hangzik fel. – Akkor kezdődjön az ünnepség!
Ahogy a nap utolsó sugara elhal, a tűz úgy kap életre. Papok, s papnők dallamos duruzsolása száll az éjben, ahogy a bíborszín lángok az ég felé törnek. Halk szavaikkal biztosítanak egy védőburkot a falunk, mintha egy anya ölelné meg gyermekét, az ő igéik is úgy borítják be otthonainkat. Zavartalanul folyik le a bájolás, így már csak akkor lehet gond, ha valaki átlépné a falu határát. Ezt a szabályt, azonban senki nem szegi meg.
Az étkek megáldása, s a nemes almák elfogyasztása közben, már mindenki vidámabb. A közös vacsora alatt barátságos beszélgetések veszik kezdetüket. Lassanként a hajadonok, s ifjak táncolni kezdenek a tűz körül a felcsendülő zeneszóra. Az idősebbek mesékkel kábítják, olykor riogatják a gyermekeket.
- Most minden békés – dől a vállamnak Edgan.
Egy hosszú lócán ülünk az egyik asztalnál. Belecsókolok hajába.
- Nemsokára újabb áldás jön nem? – kérdem halkan.
- De igen – bólint. – Már halványul a kör izzása.

҉

Már közeleg a hajnal, azonban a harcosnak mozdulnia még nem kellett. Az igézetet a papok kétóránként elkántálták. Felkelek a padról, hiszen rajtam van a sor, hogy körbejárjam a falu határait. Néhány kósza kutyát látok csak, s a dombokon túl fény pislog. Megnyíltak a sídh-ek.
Gondolataimba mélyedve haladok, mikor ismerős hang üti meg a fülem.
- Várj! Ne menj még el Ferghus!
Odapillantok, s Edgan-t látom, ahogy a falu széle felé fut. Nyomába eredek. Még időben sikerül megragadnom a derekát, mielőtt átléphetné a határt.
- Eressz! – kiált rám.
- Nem tehetem – morranok.
- Utána kell mennem – küzd szorításom ellen.
Az alak, akit eddig követett megáll. Felénk fordul, s feltevésem bizonyítást nyer. Ferghus az, a volt mestere, a – reményeim szerint – volt szeretője.
- Beszélnem kell vele – tépi ki magát karjaimból. Dühödten kapok utána, s vállaiba mélyesztem ujjaim.
- Ő halott – rázom meg. – Csak a lelked akarja elvenni. Le akar csábítani a holt lelkek birodalmába!
- Hazudsz! – vágja fejemhez. – Ferghus sosem tenne ilyet! Ő kedves, gyengéd, megértő, hűséges.
Hosszan ecseteli halott szerelmének végtelen erényeit. Szívem szép lassan kihűl. Mégsem szeret engem, csak pótlék voltam. Egy helyettesítő. Kezeim válláról a csuklóira siklanak. A kötésünk jele halványabb, mint valaha. Lelkem mélyébe zárom el a rám törő fájdalmat. Eleresztem őt.
- Menj, ha akarsz – suttogom. – Elkísérlek, nehogy bajod essék.
Nem szentel nekem további figyelmet, hanem megindul a holt druida után. Csendesen követem lépéseit. Eltávolodunk a falutól, a biztonságtól. Halkan csilingelő nevetéssel röpkednek köröttünk a barátságosabb tündérek, ám ezt kedvesem szemei nem érzékelik. Tekintetében tébolyodott megszállottság tüze ég. Ő csak Ferghus-t látják.
Bár tudhatnám, miért éppen most tért vissza! Már másfél évtizede, hogy eltávozott. Ha tényleg fontos lett volna neki Edgan, akkor már a következő esztendőben előjött volna a hantok közül.
Váratlanul megáll. Körülvesz minket az erdő, lábunk előtt, mint ősi kút szája, tátong egy rúnakövekkel kirakott kapu.
- Edgan – zihálja elnyújtott magánhangzókkal. – Gyere velem! Kellesz nekem.
A csodakék szemekben feltűnő könnyek, és a meghatottság erős ütést mér megtépázott érzelmeimre. Hát tényleg ennyire fontos neki ez az ember? Mindent hátrahagyna, azért hogy vele lehessen? A válasz vélhetőleg igen lenne.
Szóval ő így szeret. Hozzá képest én önzőn birtokolni akarom, nem engedni senkinek, én az övé, ő az enyém módon. Most már láthatom, hogy ez nem így van. A testét néhány óra erejéig birtokolhattam, ellenben a szívét, s ragyogón tiszta lelkét nem. Az örökké Ferghus-é lesz.
Nézem őket együtt. A mester, aki ismét fiatal, és a tanítvány. Nem hibáztathatom Edgan-t, amiért őt választja. Ferghus igazán jóképű férfi a maga módján. Szikár alakjához szilaj termet tartozik, haja, mely lapockáit verdesi, a lángok színében pompádzik, szeme az őszi friss gesztenyéhez hasonló. Arca karakteres, kissé durva, ám kimondottan megragadó.
Megfogják egy más kezeit, s csak állnak egymással szemben. Egy szép pár. Egy összeillő pár.
- Mester – szólal meg halkan. Hangjában annyi érzelem kavarog…
Lehunyom egy pillanatra szemeimet. Le kell gyűrnöm a kínzó gondolatokat! Nem uralkodhat el rajtam a kétségbeesés! Nem fog elhagyni! Nem, nem és nem!
A napl már színezi az ég alját. Nincs már sok hátra ezen borzalmas éjből.
- Jöjj velem! – susogja újra, mint holmi csábító démon, kit gonosz istenek küldöttek a földre.
Látom, hogy kedvesem közelebb mozdulna felé. Felizzik bennem a féltékenység marcangoló parázsa. Elrántom a galád csábítótól. Kizárt, hogy átengedjem neki a számomra legfontosabb embert. Vállamra kapom, s visszaindulok a falu felé.
Egy mocskos önző, állat vagyok. Edgan-ra, mint részemre tekintek, kitől nem tudok megválni.
- Drausus – szól rám erélyesen szerelmem. – Mit művelsz? Azonnal tegyél le! Még nem beszéltem vele.
- Nem érdekel – vágom rá. – Te az enyém vagy, és pont. Megtiltom, hogy szóba elegyedj vele!
Kapálódzik, izeg-mozog, mire kelletlen, de leeresztem a földre. Amint szilárd felületet ér a lába, lekever nekem egy hatalmas pofont.
- Ne kezelj tárgyként! – ordítja zaklatottan. Idegesen hajába túr. – Elegem van belőled! Többé nincs rád szükségem!
Lepillantok a jobbomon felizzó pecsétre.
- Edgan – lehelem megtörten.
Térdre rogyok. Testemet iszonyatos kín kezdi el hasogatni. Szóval ez jár annak, akit megtagadnak…
- Drausus? – hallom óvatosan közeledő lépteit. – Mi a baj?
Felnyögök, s immáron vért hörgök.
- Drausus! – sikoltja kétségbeesetten.
A görcsök marcangolnak, ahogy megfeszülök, érzem csontjaim roppanását, inaim pattanását. Üvöltök a kíntól, közben saját véremtől fuldoklom. Mint sebzett vad vergődöm az avarral borított mohás földön.
- Mit tettem? – zokog kedvesem, s próbálja az ölébe húzni fejemet. – Nem ezt akartam! Nem akarlak elveszíteni! Szükségem van rád!
Immáron hiába valóak ezek a szavak. Az eskü megtört, nekem pedig kínhalál a jussom.
Hirtelen vége szakad az egésznek. Megviselten kapkodom a levegőt, ami nem sűrűn jut el a tüdőmbe.
- Csak tisztességgel el akartam búcsúzni a mestertől – sírja. – Téged szeretlek, mióta csak megismertelek. Ezért kérlek, ne hagyj egyedül!
Nézem a könnyáztatta kékségeket. Nagyobb szenvedés őt így látni, mint bármely fizikai fájdalom.
- Edgan – sajtolom ki magamból a szavakat. – Mosolyogj rám még egyszer!
Torz mosolyt erőltet ajkaira, majd lehajolva csókol meg. Édesen fűszeres ízét, elnyomja a vérem fémes aromája.
- Szerelmem… - súgom neki utoljára.
Már közel a vég. Várni fogom őt odaát, ám sosem jövök föl elé. Ha eljön az ideje, úgyis újra találkozunk.
Tompulnak a színek, kezd minden összefolyni. Még látom, ahogy a lombokon áttüremkedik a hajnali fény, utána már csak a hideg sötétség.
És a nap felkelt…

Vége

* Samain (szauiny) – tél kezdetét megelőző éjszaka (okt. 31.), a halloween elődje.
** Sídh – tündérdomb, kapu a holtak, és a mágia birodalmába
*** Edgan – szenvedélyest jelent.



© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).