Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

Pillangókisasszony
Korhatár: 16+
Műfaj: Horror
Kategória: Fantasy
Feltöltő: AngelBloodDestinyy
Feltöltve: 2014. 11. 09. 23:31:43
Módosítva: 2014. 11. 28. 00:06:01
Módosította: AngelBloodDestinyy
Megtekintve: 754 db
Kritikák: 0 db

Nos, habár a Haloween-i kihívásról lemaradtam, de azért még is van egy ez alkalomra írt sztorim., így gondoltam, felteszem. Remélem tetszeni fog, a kritikákat pedig továbbra is szeretettel várom. :)

Az ékkőként tündöklő telihold fénye ezüstös ragyogással tölti be az egész szobát. Kiélvezve a pillanatot ülök a kastély legnagyobb kőlépcsőjének legalján, és szinte megbabonázva nézem a földön ragyogó téglalap alakú fényfoltot. Nem lépek bele, továbbra is a sötétben maradok, attól félve, hogy ha beleérek, eltűnik, akár egy látomás. Azt pedig semmiképpen sem kockáztatnám meg. Az egyetlen alkalom… egy évben az egyetlen nap, amikor fényt láthatok… Fekete lepkéim éjjeli angyalokként repkednek körülöttem, egy éppen a feltartott mutatóujjamra száll, amikor hirtelen zajt hallok. A hang késként hasít a teljes csöndben, mire a lepkéim idegesen felreppennek, amikor ugyanebben a pillanatban felállok. Veszek egy mély levegőt, majd mosolyra húzom a szám, és egy óvatos, ám magabiztos lépést teszek a fényfoltba, mire a láncaim hatalmasat csörrennek. Ahogy beérek a fénybe, a lepkéim fekete tüneményekként foszlanak semmivé, majd a holdra szegezem a tekintetem, és még szélesebb mosolyra húzom a számat. Végre.

Az év egyetlen napja… az egyetlen, amikor bárki is bemerészkedik a kastélyomba. Az bejáratnál lévő hatalmas, üres helyiség feletti galériába sétálok, szemügyre véve a látogatóimat. Odaérve egy 4 fős társaságot pillantok meg, akik zseblámpákkal felszerelkezve teszik meg első, bizonytalan lépéseiket. Három fiú lépdel legelöl, mögöttük magát szorosan átkarolva egy lány. Látványukra elvigyorodom, majd lassan elindulok vissza. A láncaim továbbra is fülsiketítően csörögnek, ébenfekete hajamat pedig suhogva húzom magam után, ők mégse hallanak az egészből semmit. Az úti célomhoz érve mosolyogva lépkedek fel a terem végében lévő magasított részre, amelyen egy hatalmas, ezüst árnyalatú vízzel csobogó szökőkút van. Az utolsó lépéseimet lassan és megfontoltam teszem meg a lépcsőn, majd ugyanilyen óvatossággal leülök a szökőkút szélére. Finoman fordulok meg, és veszem szemügyre a víz felszínén létrejött tükörképem. Harsányan felkacagva veszem szemügyre a külsőm, miközben hihetetlen óvatossággal simítok végig az arcomon. Az évnek ebben az egy napjában eltűnik a földig érő ébenfekete hajam, helyette egy derékig érő kellemes csillámló fekete hajam lesz, hosszú, fekete, szakadt ruhám helyébe egy csodálatos fehér báli ruha kerül, mélyfekete szempárom helyett is egy csillogó, ezüstszürke tekintetű lány néz vissza rám. Ez az év egyetlen napja, amikor visszakapom az igazi külsőm… azt a külsőm, amivel meghaltam.

Ahogyan telnek a percek, és közeledni hallom a látogatóimat, a falról lemállik az ütött-kopott fekete tapéta, a régi bútorokról hasonlóan lebomlik a mindennapos külsejük… a szoba kezdi visszanyerni az eredeti állapotát, a hold pedig teljes fényével betör a szobába egyetlen sötét foltot sem hagyva, mire a lepkéim visszaérkeznek, azonban a szokásos éjfekete színűk helyett most ezüstszínben pompáznak.

Jó pár perc eltelik még, mire végre meghallom a súlyos kovácsoltvas ajtó nyikordulását, és még lehajtott fejjel is látom magam előtt a megrémült arcokat. Erősen vissza kell fognom magam, hogy ne nevessek fel hangosan. Bizonytalan lépteket hallok, majd az ajtó bezárul. Szinte érzem a levegőben a feszültséget, ahogyan mind a négyen reszelős lélegzeteket vesznek, mire végre meghallom az első hangot, egy fiú szájából.

- Uram isten. – hangjából érződik a hihetetlen meglepettség, és félelem mire még inkább nevetni támadna kedvem, de nem teszem. E helyett kissé meglepődött, és ártatlan arckifejezést felvéve nézek fel hosszú hajzuhatagom alól. A rám szegeződő négy tekintet még inkább meglepettre vált, a lány még fel is sikoltana, de a szája elé szorítja a kezét.

- Kik vagytok? – kérdezem halkan, és meglepettséget színlelve, a fülem mögé tűrve a hajam jobb oldalon.

- Te ki vagy? – jött egy először magabiztosnak tűnő, ám a kérdés végére elbizonytalanodó és rettegő hang a legelöl álló sötétbarna fiú szájából.

- Ne féljetek tőlem…– felelem kétségbeesett arccal.

- Hogy kerültél ide? – kérdezi most a másik, fekete hajú fiú.

- Ennek a kastélynak az ura zárt be ide… - felelem szomorkásan, mire még hihetetlenkedőbb pillantásokat kapok válaszul.

- Ez nem lehet igaz… jó, fiúk, ha csak szívatni akartok oké, felfogtam, de ez azért már egy kicsit túlzás… - rökönyödik meg a lány le sem véve a szemét rólam, és a körülöttem repkedő pillangókról.

- Nem mi voltunk. – mordul fel a sötétbarna hajú fiú. – Ezt én is túlzásnak tartanám…- úgy beszélgetnek, mintha én itt sem lennék. Egymásra rémültebbnél rémültebb pillantásokat vetve állnak ott teljesen bizonytalanul, mire a harmadik fiú, aki eddig meg sem szólalt hisztérikusan felkiált.

- Menjünk innen a francba, mondtam, hogy ez nem jó ötlet… . már indul is a bejárat felé, amikor én kétségbeesetten felpattanok.

- Ugye nem akartok itt hagyni? Segítenetek kell rajtam! – rikoltom, mire mindegyikőjük összerezzen. – Az én segítségem nélkül amúgy sem juthattok ki innen…- Pár perc néma csend után ismét a barna hajú fiú szólal meg.

- Na jó, figyeljetek… akár szívatás, akár nem, akkor sem hagyhatjuk itt. – a többiek alaposan elgondolkodnak, majd a lány szólal meg először.

- Szóval azt állítod, hogy a kastély ura bezárt ide, és nem tudsz egyedül elmenekülni, ahogy mi sem nélküled… mint valamiféle varázslat, igaz? – kérdezi, mire lassan bólintok. – Akkor bizonyítsd be. – erre alig észrevehetően, de elmosolyodok. Már vártam, hogy melyikkőjük fogja azt kérni, hogy bizonyítsak. Teszek egy lépést feléjük, miközben az egyik pillangó tündökölve röppen feléjük, majd miután tett egy kört felettük, az ujjamra száll, én pedig a fülemhez emelem, majd először a sötétbarnahajú fiúra mutatok.

- A neved Brian Hayes, 19 éves vagy, van egy féltestvéred, aki vak, a barátnődet Lisa-nak hívják, aki azért nem jött el ide, mert elutaztak a szüleivel. – szavaimra eléggé megrémül, majd újra felbátorodva szólal meg.

- Nagydolog, ezeket bárki tudhatja, aki kicsit is kutat utánam.

- Sejtettem, hogy ezt fogod mondani. – felelem kissé szomorúan, majd halkabbra veszem a hangom. – Ezért elmondok valamit, amit rajtad kívül senki sem tudhat… - óvatosan elmosolyodom, ahogy a hangomra a fejében teljesen összerezzen. 3 hónappal ezelőtt elütöttél egy fiatal lányt, majd ott is hagytad meghalni. Félelemtől eltorzuló arccal fordul a barátai felé.

- Igazat mondd. – a további hitetlenkedés elkerülése végett mindenkivel eljátszom ezt, majd miután végeztem várom a további teendőket.

- Oké, szóval most már tudjuk, hogy igazat mondasz… Hogy segíthetünk? – kérdezi a fekete hajú fiú, akit mellékesen Damien-nek hívnak.

- Meg kell találnotok a kiutat… - felelem sejtelmesen – a segítségem nélkül… a kastély persze most már máshogy néz ki, mint ahogy bejöttetek… - folytatom, mire egyre jobban érzem rajtuk az eluralkodó rettegést. – Ja, és még valami… nem láthatjátok meg a tükörképeteket sehol sem…

- Ugyan miért? – horkan fel a lány, Melody.

- Nem mondhatom el. – felelem ismét félénken, mire Jamie, a szőke fiú dühösen felé fordul.

- Lehet, hogy örökké egy kastélyban fogunk bolyongani és téged tényleg az izgat, hogy mért nem láthatjuk meg a tükörképünket? – pár pillanat elteltével bizonytalanul kezdek lépdelni lefelé a lépcsőn. Mindannyijuk szeme rám szegeződik, miközben a földig érő fehér ruhámban szinte eléjük lebegek. Idefele jövet a pillangóim pedig szépen lassan ezüstporrá lettek körülöttem.

- A pillangók…? – jött a kérdés Brian szájából.

- Az uram teremtményei, engem őriznek… - felelem csendben, szinte majdnem a színtiszta igazat mondva. A lepkék valóban az uram teremtményei, de nem őriznek engem, csupán azért vannak velem, mert ők az egyetlen lények, akiket a közelembe enged. Szerinte csakis a némán, és csodálatosan repdeső pillangók az egyetlen lények, akik felérnek a szépségemmel…

Elindulva mindegyikőjük bizonytalanul lépked előttem, miközben pedig bezárul mögöttünk a szinte mennyei fényben úszó terem ajtaja. Amikor az ajtó hangos kattanással zárja el előlünk végleg a fényt, szinte érzem, ahogyan mindegyikőjük szívverése felgyorsul, az összeszorított tenyerük pedig izzadni kezdd. Elkezdődött.

Ahogy haladunk a szobák és termek természetesen egyre nagyobb hatással lesznek a kis barátaimra. Ahogyan először hallják meg a hangokat… amikor először hallják egy nő sikolyát… egyre inkább elemészti őket a félelem és a kétségbeesés. És akkor elérünk a kedvenc helyemre. A tükörterembe. Mielőtt bemegyünk, figyelmeztetem őket még egyszer arra, hogy nem láthatják meg a saját tükörképüket. Libasorban haladunk, miközben ők minden idegszálukat megfeszítve igyekeznek egyenesen előre nézni. A falakat a padlótól a mennyezetig tükrök borítják, a padló pedig annyira fényes, hogy kristálytisztán lehet látni benne magunkat. A terem hatalmas, és kb. a felénél járva meghallok egy ideges szipogást, majd egy hisztérikus kiáltást.

- Ebből elég, ez az egész egy hatalmas baromság, nem fogunk itt ragadni. – sikít Melody, majd megtörténik. Oldalra fordítja a fejét, és a sikítás közben létrejött o – forma a száján ott marad.

- Melody, ne! – ordít Jamie, de már hiába. A lány arca eltorzul, és egy igazi rém néz vissza rám a tükörből. A semmiből megjelennek a pillangóim, és finoman, akár egy hópehely rászállnak a lányra. Ahogyan tépni kezdik a bőrét, Melody észveszejtően visít, a fiúk pedig teljesen ledermedve állnak egy helyben. Nem nézhetnek hátra, hiszen ha megfordulnak, meglátják magukat… és amikor Melody már visítani sem tud, a fiúkat finoman terelgetve indulok el újból. Mielőtt kilépnék a teremből, még utoljára visszanézek a torz, földön fetrengő lényre a földön, és nagyon halkan ismét eszembe ötlik, hogy miért ez a kedvenc szobám. Mert minden itt kezdődik. Itt törik meg a legelső ember.

Mire a bejárathoz érünk, már csupán egyvalaki maradt talpon, még ha remegve, és könnyek között ázott arccal is. Tudtam. Már az első pillanattól kezdve tudtam, hogy ő fog utolsónak életben maradni, Biran. Az ismerős bejárati ajtót megpillantva örömkönnyek lepik el az arcát, és hisztérikus nevetni kezdd.

- Megcsináltuk. – kezd újongani, és már éppen elindulna sebtében kifelé, amikor megragadom a felkarját. Riadtan fordul hátra, de én bíztatóan rámosolygok.

- Meg. – majd végszóra megérkezik a nap fénypontjának főszereplője is. Egyetlen pillangó. Brian furcsán megriadva nézi, ahogyan az apró kis teremtmény a mutatóujjamra száll, majd nem bírom tovább, és elvigyorodok. Brian arca eltorzul a félelemtől, amikor megpillantja igazi valómat. Az igazi külsőmet. Futni készülne, de elkésett. Az apró kis pillangó az ujjamról a két szeme közé szállt, majd belerágta magát a fiú koponyájába. Brian ordítozni kezdd, és az arcát markolássza, ahogyan a lepke átrágja magát szépen, lassan az egész arcán. Halálfélelem villan az arcán, majd térdre rogy, és úgy ordítozik tovább. A bilincsektől súlyos bokámat megmarkolva néz fel rám kérlelő arckifejezéssel… már ha egy ilyen rémmé változott arcon lehet látni ilyesmit.

- Miért? – leheli, mire nem bírok magammal, és harsányan felnevetek, sőt, kacagok.

- Boldog Haloweent. – felelem, majd a bokámat kiszakítva gyenge szorítása közül indulok meg vissza.

A szökőkúthoz visszafele menet elnevetgélek a gondolaton, hogy miért kellett valójában meghalniuk… egy valaki tehet csak róla… a világ legönzőbb teremtménye… a sötétség ura. Amikor még éltem, szeretett engem… egyszer aztán Haloween éjszakáján eluralkodott rajta a féltékenység… féltékeny volt a Holdra, és a fényére… hogy még akkor sem… a halottak éjszakáján sem fordulok felé, hanem a Hold fényében sütkérezek… ezért megölt, aztán pedig ebbe a kastélyba zárt, távol a fénytől, és minden mástól, hogy csak az övé lehessek. Kárpótlásul pedig megkaptam ezt az éjszakát… Ezen az éjszakán én is elvehetem mások életét. Ahogyan az utolsó pillantásomat vetem a fényben úszó szobába, elmosolyodom. Lassan hátralépek, majd csörgő láncokkal becsukom az ajtót.

- Viszlát jövőre. – búgom halkan, majd vidáman felnevetek. Ahogyan a hangom az egész kastélyban visszhangzik, egy mély hangot hallok meg.

- Végre visszatértél hozzám.

 

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).