Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

Egy tőr gondolatai - Once Upon a Time novella
Korhatár: -
Műfaj: Fantasy
Kategória: Nem anime
Feltöltő: Andro
Feltöltve: 2014. 09. 06. 11:52:31
Megtekintve: 635 db
Kritikák: 0 db
Vajon milyen gondolatok járhatnak Rumplestiltskin tőrének fejében? Egy tőrnek vannak egyáltalán gondolatai? Most kiderül.


Hogy ki vagyok? Hiszen mindenki tudja, hogy ki vagyok, vagy inkább, hogy mi, mert sokan hallottak már rólam. Főleg azok, akiket szolgáltam, és legfőképpen az, aki megteremtett engem. De most már többen ismernek, tudnak rólam, mégsem vesznek emberszámba. Hiszen nem is vagyok ember, még csak állat sem, csupán egy tárgy. Egy tőr, hogy pontos legyek. Első látásra nincs rajtam semmi különleges, a pengém enyhén hullámos, erős acélból készült, melyet lehetetlenség eltörni. A fényben gyönyörűen csillog, szebben, mint bármely penge, melyet valaha készítettek. A markolatom erős tölgyfából készült, melyet fémmel vontak be annak idején. De ha jobban megnézel, egy nevet látsz kirajzolódni a pengém mindkét oldalán. Egy nevet, mely évszázadokig rettegésben tartotta az Elvarázsolt Erdő minden lakóját, lett légyen az akár ember, törpe, tündér, akár állat. Igen, bizonyára te is hallottad már a nevet, a rettegett, mindenki által félt Sötét Úr, Rumplestiltskin nevét, aki az utóbbi háromszáz évben gazdám volt. Én védtem őt, én ruháztam fel hatalommal, halhatatlansággal. Pedig nem vagyok sem jobb, sem rosszabb senkinél.

Engem is úgy teremtettek, sok száz, vagy talán ezer évvel ezelőtt, megalkotóm az első Sötét Úr volt, kinek nevét még én magam sem merem kimondani. Ő alkotott engem acélból, fából és ruházott fel sötét hatalmával, hogy őt magát még hatalmasabbá tegyem. Pedig én nem akartam. Szívesebben lettem volna egy szép dísztárgy, mit csak ünnepi alkalmakkor visel egy arra érdemes nemes úr. De hát ki hallgat egy tőr ostoba szavaira? Első gazdám sem hallgatott rám, mert hatalmat akart, amelyből már így is több volt neki, mint bárki másnak a világon. Ám ettől kezdve sokan próbáltak megszerezni engem, a hatalmam, hogy még hatalmasabbá tegyem őket. Az évszázadok alatt rengeteg gazdám volt, és mind vérrel mocskolta be kezeit, hogy megszerezzen engem. Még a mostani is, kit először másnak hittem, mint amilyen. Ő csak a fiát akarta menteni, ám a bennem levő hatalom elhatalmasodott rajta, gonosszá, sötétté téve a lelkét. Nem hallgatott intő szavaimra, hogy szabaduljon meg tőlem, pusztítson el, mert én csak halált és szenvedést hordozok magamban. Nem, ő is süket volt mindenre, ami ellenkezett az elképzeléseivel. Pedig szívesen haltam volna meg, örültem volna, ha valaki képes elpusztítani, de én csak arra voltam jó, hogy ha más valaki kezébe kerülök, irányítsam a Sötét Urat.

Ahogy ez meg is történt egyszer, és akkor sem egy jólelkű ember kezébe kerültem, hanem Óz egyik boszorkánya kaparintott meg. Gyűlöltem neki engedelmeskedni, vissza akartam jutni a gazdámhoz, akiben, mint később felfedeztem, még pislákolt a jóság halvány szikrája. Meg akartam menteni, de ő feláldozott engem a fiáért. Nemes áldozat volt, de sajnos sok fájdalmat okozott mindenkinek. Visszakerültem ugyan a gazdámhoz, de mindenki gonosznak hisz, veszedelmesnek. Pedig nem vagyok veszedelmes, nem vagyok gonosz. Én nem tettem semmi rosszat, nem én akartam megszületni, nem én akartam ilyen lenni. Most pedig egy sötét szekrényben, egy dobozkába zárva bűnhődöm azokért a bűnökért, miket el sem követtem. Gazdám okos, fondorlatos, de azt kívánom, bár megtalálná a módját, hogy elpusztítson. Bár rávinné a lélek, hogy kettétörjön, hogy a bennem levő hatalom mindörökre semmivé foszoljon. Hiszen, amíg létezem, mindig újabb és újabb emberek fognak keresni, hogy megszerezzenek. Én csak szabad akarok lenni, boldog akarok lenni, semmi mást nem akarok. Mert nem vagyok gonosz.

 

Vége


© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).