Site
   Főoldal
   Használati útmutató és Szabályzat
   GY. I. K.
   Üzenőfal
   Kérések, kérdések
   Játékostárs keresés
   Szerepjáték
   Fanart
  
Fanfiction
  

Kapcsolat

  Bejelentkezés

Felhasználói név:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

Regisztráció             Jelszó emlékeztető

  Közlemények
   Árvácskák

További közlemények...

  Chatbox

  Linkek

animeszerepjáték.hu (az oldal buttonja)

AnimGO (anime és manga ismertetők, feliratok)

baktimi.webs.com

Stuff

Bleach Online Szerepjáték

Yaoi Hungary

További linkek...


Fanfiction megtekintése

Az erdő őre
Korhatár: 12+
Műfaj: Dráma
Kategória: Fantasy
Feltöltő: Tifa
Feltöltve: 2013. 10. 30. 17:27:49
Megtekintve: 742 db
Kritikák: 0 db
      Gyönyörűen sütött a nap. A madarak halkan csiripeltek, a méhecskék édesen döngicséltek. A patakok csendesen mosták partjukat, a fákat pedig lágyan simogatta a szellő. A réteken illatoztak a virágok, és bárányfelhők úsztak békésen az azúrkék égen. De a fák között valami feszültség ülte meg a levegőt. Minden úgy végezte a napi rutinját, mintha az élete függne tőle. A méhek nem merték abbahagyni a zümmögést, a nap hatalmas tányérja pedig erőltetett mosolyt húzott fényes arcára.
      Ezekben a pengeéles időkben halk léptekkel egy varázsló figyelte, hogy műve óraműpontosan jár-e. Ami ellentmondott neki, azt azonnal elpusztította, hiszen minden pótolható. Hosszú évszázadok óta tartotta fenn ezt az idillikusnak szánt világot. Itt mindig annyi eső esett, amennyi pont elég, és annyira sütött a nap, hogy ne égjenek meg a virágok és a fák. A tavak és patakok vize tiszta volt, a bennük élő halak és állatok szaporodtak, és populációjuk szinten tartását a vízből vadászók látták el. Vagyis minden tökéletes volt.
      Azon a napon is szokásos ellenőrző körútját tette. A varázsló rövid, sötétbarna haján nem hagyott nyomot az idő. Magas, daliás termetéhez kicsit nagyobb pocak járt, de ez nem rontott az összképen, amit szeme szigorú fénye egy katonatisztéhez tett hasonlatossá. Megnézte, hogy a halakból nem pusztult-e el eggyel sem több, mint amennyi elő van írva, volt-e olyan dögevő, ami eltakarítja a tetemet, és hogy a dögevők nem szaporodtak-e így túl.
      A hallhatatlan varázslónak minden napja ilyen volt. Csak ebben lelte örömét, mióta elvesztette a lányát és feleségét. Magányosan szagolgatta a nárciszok és a tulipánok illatát.
      Ám semmi sem tart örökké, akár jó, akár rossz. Azon a feszült napon valami nem teljesen olyan volt, mint eddig. Az erdő legmélyén, egy kristálytiszta tó felé menet a varázsló egy emberi lábnyomra lett figyelmes a puha mohatakaróban, ami nem a tőle származott. Először irtózatos harag gyulladt benne, és kiviharzott a fák közül. Ám a tónál mindent teljesen rendben talált. A halak némán tátogtak a víz alatt, a madarak fiókáikra vigyáztak. Valami mégsem stimmelt. Valami nem a helyén volt, és ezt a varázsló jól érezte. Olyan tisztán érezte, mintha pontosan az orra előtt lett volna. De a gondosan felügyelt természet minden fűszála a helyén volt, ahova rendeltetett. Sokáig csendben, ingerülten figyelte a környéket. Csak a szél simogatta a fák leveleit és borzolta a pázsitot. Végül lecsillapodott a férfi, és nagy palástját meglebbentve elhagyta a kicsi tavacska partját.
      Pár percig semmi nem mozdult, majd mikor már nem éreztek veszélyt, a madarak vígan csicseregni kezdtek, és az egyik fa megmozdult. A fa kérgén egy szénfekete szempár jelent meg. Óvatosan, félőn körbenézett, hogy a rendre kínosan ügyelő mágus elment-e már. Mikor már a szél kihűtötte a mágus lábnyomait, leeresztette ágait, amelyek karokká váltak, kérge lágy bőrré puhult, lombkoronája hosszú, szinte földig érő selymes ezüstszínű hajzuhataggá alakult. Ajkai cseresznyepirosak, ujjai vékonyak és kecsesek voltak.
      Nagyot sóhajtott a teremtmény, és letérdelt a földre. Vékony pókhálóból font ruháját lágyan megigazította a langyos szellő. A lányka megsimogatta a lába előtt növő virágokat, amelyek ennek hatására élénkebb színekben kezdtek pompázni, és magasabbra is nőttek. A víz, amelyhez hozzáért üdébb, és élettel telibb lett.
      Sokáig rejtőzködött az új élőlény az alkotó elől. A mágus nem értette, mitől változott meg a maga kis tökéletes kertje. Bár sejtette, de nem volt hajlandó beismerni, hogy ahol az idegen megfordult, szebb és frissebb lett az erdő és állatai.
      Ám nem bírta két hétnél tovább elviselni a betolakodó létét. Csapdát állított neki: elbújt, nyúl formájában, és úgy várta egy réten az idegen megjelenését. De a titokzatos rivális megérezte a mágus jelenlétét, így nem jött elő. A bosszús varázsló másnap is megpróbálta tőrbe csalni az ellenségének képzelt teremtményt. Szélként süvített végig a fák és a fűszálak között, de ily módon sem tudta elkapni.
       Aztán a harmadik napon szinte eszét vesztette, és tombolni kezdett a paradicsomi erdőcskében, akár egy szélvihar. Fákat tépett ki tövestül, összekócolta a füvet, és állatok épségét tette kockára. Ezt már nem volt képes tétlenül nézni a lány, és gyorsan a varázsló előtt termett. Védelmezőn széttárta karjait, megállásra kényszerítve az őrült vihart. A megzavarodott varázsló egyetlen pillanat alatt felhagyott a fák dobálásával, és megállt a törékeny teremtés előtt. Bár több mint egy fejjel alacsonyabb volt nála, és egyetlen erősebb mozdulatával ketté tudta volna törni, ha akarta volna, mégsem bántotta. Az arca, a karjai, a lábai, és minden porcikája a saját művére emlékeztette. A lány maga volt az erdő minden állatával együtt. Szemeiben az éjszaka megnyugtató sötétje, ajkai pirosságában a tulipánok csintalansága, bőre fehérségében a hóvirágok ártatlansága tükröződött. Karjai, akár a vékony, mégis erős fák ágai, dereka, mint maga a nád. A teremtés olyan volt, akár a megelevenedett erdő: szemében ott égett a félelem, és az elszántság, hogy megvédje azt, ami az övé is.
      A férfi lábai megremegtek, ahogy rádöbbent esztelenségére. Mellkasát elöntötte a keserűség, mely úgy terjedt szét egész lényében, mint a tinta a vízben. Torkát marta, tüdejét égette, szemeit vizenyőssé tette. Térdre rogyott a különleges lány előtt, átkarolta a derekát, és évek óta először sírva fakadt. Úgy sírt, mint még sosem azelőtt. Mikor szeretteit elvesztette, kínja akkora volt, hogy képtelen volt sírni. Most végre a mellkasát szorító fájdalom arcán lecsorgó könnycseppek képében elhagyta a testét. Az első pár másodpercben szíve majd kettéhasadt a mérhetetlen bánattól, melyet idáig elnyomott magában. Könnyes szemeivel felnézett a lány kedves mosolyára, fekete szemeire. Tekintete sugározta felé a megértést, az együttérzést és a megnyugvás lehetőségét. Úgy érezte, megtalálta a békét. Lehunyta szemhéjait, meggyötört izmai elernyedtek, fejét óvatosan a számára nyugodalmat hozó lény hasára hajtotta. A lány vékony karjai anya módjára magához ölelték a mágust, majd hátából hatalmas fekete szárnyak emelkedtek ki.
      Mire a fák ki merték nyitni láthatatlan szemüket, a Halál Angyala, és vele a nyughatatlan mágus is eltűnt, hogy meglelje örök lelki üdvét. 

© Copyright 2009-2024. All rights Reserved (Minden jog fenntartva).